ΕΛΛΑΔΑ

Ζέτα Μακρή στον Alpha 98,9: Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγουν νηπιαγωγεία και δημοτικά

Ζέτα Μακρή στον Alpha 98,9: Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγουν νηπιαγωγεία και δημοτικά

Την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγουν τα πρώτα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικής αγωγής) αποκάλυψε η υφυπουργός Παιδείας, στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9.

Ειλημμένη είναι η απόφαση για άνοιγμα νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και σχολείων ειδικής αγωγής τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 είπε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή μιλώντας στην εκπομπή «Χωρίς Μάσκα» με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιώργο Σμυρνή στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9.

«Θα ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά τη Δευτέρα 11/1. Το έχει ανακοινώσει ήδη η υπουργός. Θα γίνει διά ζώσης επαναλειτουργία. Γιατί εξ αποστάσεως θα γίνεται για τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία δεν περιμένουμε κάτι από τους λοιμωξιολόγους που συνεδριάζουν την Παρασκευή τόνισε στη συνέχεια. «Για τις άλλες δραστηριότητες ναι. Όχι όμως γι’ αυτά τα οποία έχουν ήδη ανακοινωθεί», πρόσθεσε.

«Δημοτικά, νηπιαγωγεία και σχολεία ειδικής αγωγής ανοίγουν τη Δευτέρα», ξεκαθάρισε η υφυπουργός Παιδείας.

«Οι εκπαιδευτικοί είναι στις θέσεις τους από την παρασκευή στις 8 του μηνός με τη δυνατότητα αν θέλουν να κάνουν δειγματοληπτικά τεστ.Υπάρχει η πλατφόρμα μέσω της οποίας δηλώνουν, παίρνουν απάντηση μέσω SMS. Υπάρχουν 386 κέντρα εξέτασης σε όλη την Ελλάδα και έχουν αυτή τη δυνατότητα πλέον, της δειγματοληπτικής επιτόπιας εξέτασης την οποία πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ. Η πλατφόρμα λειτουργεί. Θέλω να σας πω ότι παρότι είναι η δεύτερη ημέρα μου εδώ ότι το υπουργείο λειτουργεί πολύ συγκροτημένα έχει μία πειθαρχημένη ηγεσία με την κ. Κεραμέως που πάρα πολύ μετρά στο τι θα κάνει, τι θα αποφασίσει άψογη συνεργασία με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και αυτό πρέπει να κάνει τον κόσμο να αισθάνεται ασφαλής».

Ερωτηθείσα για το πότε θα ανοίξουν οι υπόλοιπες βαθμίδες σχολίασε: «Θέλω να σας πω ότι όταν θα είναι έτοιμο το υπουργείο θα ανακοινώσει αρμοδίως διά της υπουργού τις αποφάσεις που θα πάρει. Εκείνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι υπάρχει μέριμνα, φροντίδα και έγνοια του υπουργείου για τα παιδιά της γ’ Λυκείου, για την ύλη τους, τα θέματα που θα εξεταστούν τα οποία θα ανακοινωθούν όμως όταν το υπουργείο καταλήξει».

«Υπάρχει μέριμνα ακόμα και για διαφορετική ώρα προσέλευσης και αναχώρησης όταν αυτό επιβάλλεται. Ας το πούμε κυλιόμενο ωράριο. Διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων και όπως και αν υπάρχει δυνατότητα και διαφορετικής χρήσης εισόδων», εξήγησε στη συνέχεια.

«Οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων που είναι ευαγγέλια για όλα τα υπουργεία άρα και για το δικό μας υπουργείο, λένε πως πέρα από τη Δημόσια Υγεία που προστατεύεται αρκούντως πρέπει και η κοινωνικότητα των παιδιών, ο φυσικός τους χώρος δηλαδή πρέπει αν επανέλθουν τα παιδιά και στο σχολείο και για λόγους κοινωνικούς και ψυχολογικούς. Και επαναλαμβάνω όχι σε βάρος της Δημόσιας Υγείας. Γι’ αυτό και το υπουργείο πήρε τα πρόσθετα μέτρα που σας ανέφερα», υπογράμμισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα σχολείων - Υπουργείο Παιδείας: Οι μαθητές επιστρέφουν σε Δημοτικά, Νηπιαγωγεία στις 11/1