ΕΛΛΑΔΑ

Σοφία Μπεκατώρου: Προσπάθησε να μου πει ότι δεν έγινε βιασμός, μίλησα για τα νέα παιδιά

Σοφία Μπεκατώρου: Προσπάθησε να μου πει ότι δεν έγινε βιασμός, μίλησα για τα νέα παιδιά

Σε νέες εξομολογήσεις για την καταγγελία της σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από στέλεχος της ελληνικής ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας προχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου.

Μιλώντας για τον άνθρωπο από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας τον οποίο κατηγορεί ότι την κακοποίησε η Σοφία Μπεκατώρου ανέφερε πως τότε τον θεωρούσε «πατρική φιγούρα». «Όταν μάθαμε ότι ερχόταν στην διαδικασία της Ολυμπιακής πρόκρισης, νομίζαμε ότι κάτι άλλαζε. Ερχόταν μέσα σε έναν συνεχή πόλεμο με την Ομοσπονδία, σαν από μηχανής Θεός. Δεν το περίμενα ποτέ από αυτόν» πρόσθεσε η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Σοφία Μπεκατώρου περιέγραψε επίσης έναν διάλογο που είχε με τον άνθρωπο της ομοσπονδίας ο οποίος, όπως είπε, «προσπάθησε να πει ότι δεν έγινε κάτι, ότι δεν υπήρξε ο βιασμός».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί μίλησε τώρα για την σεξουαλική κακοποίηση που σημειώθηκε πριν από αρκετά χρόνια, η Σοφία Μπεκατώρου απάντησε ότι «άκουσα σχόλια από έναν πατέρα πως αυτός ο άνθρωπος που με κακοποίησε σεξουαλικά εμένα συνεχίζει να το κάνει στα παιδιά. Ένιωσα πως είχα μεγάλη ευθύνη. Έπρεπε να μιλήσω».

«Θέλω να βεβαιωθώ πως δεν θα ξανακάνει κακό σε κανέναν. Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση να μιλήσω. Το τραύμα ήταν βαθύ. Είχα απωθήσει το συμβάν βαθιά μέσα μου. Ειδικά τα πρώτα χρόνια δεν το σκεφτόμουν καθόλου γιατί ήξερα ότι δεν θα με άφηνε να λειτουργήσω. Φοβόμουν τις συνέπειες από τη στιγμή που δεν το είχα καταγγείλει αμέσως. Υπήρχε ομερτά στην Ομοσπονδία. Δεν μου ζήτησε ποτέ συγγνώμη αυτός ο άνθρωπος. Το μόνο που θέλω είναι να μην ξανακάνει κακό σε κάποιον άλλον. Μίλησα για τα νέα παιδιά» συμπλήρωσε η Σοφία Μπεκατώρου.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης αναφέρθηκε και στα παιδιά της και για το πώς αντιμετώπισαν τις καταγγελίες για την κακοποίησή της λέγοντας ότι ο γιος της αρχικά ανησύχησε θεωρώντας ότι θα «γίνει ρεζίλι» και η ίδια και η οικογένειά της, αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και κατάλαβε την αξία της κίνησής της, αλλά και η κόρη της είπε ότι «δεν θα χρειάζεται να φοβάται».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Lockdown: Το σχέδιο αποφυγής συνωστισμού στα καταστήματα και οι αντιδράσεις