ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα οι Ιταλοί δήμαρχοι τους κινήματος «Μεγάλη Ελλάδα»

Στην Αθήνα οι Ιταλοί δήμαρχοι τους κινήματος «Μεγάλη Ελλάδα»

Ο Μάρκο Γκάλντι και ο Τζοβάνι Μοσκατιέλο, οι πρωτοστάτες του κινήματος αλληλεγγύης «Μεγάλη Ελλάδα» θα επισκεφθούν την Αθήνα στις 29 Φεβρουαρίου.

Οι δύο Ιταλοί δήμαρχοι, που αποφάσισαν να προσφέρουν το μισθό τους στην Ελλάδα, θα βρεθούν στη χώρα μας μετά από πρόσκληση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Κατά την παραμονή τους στην Αθήνα, θα συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση, τον γενικό γραμματέα της ΚΕΔΕ, Απόστολο Κοιμήση και τον δήμαρχο των Αχαρνών Σωτήρη Ντούρο.

Επίσης, θα επισκεφθούν την Ακρόπολη και το νέο της Μουσείο.

«Η απόφασή μου μπορεί να χαρακτηριστεί και βιογραφική, θα μπορούσαμε να πούμε: έχω ζήσει, για μια μικρή περίοδο στην Ελλάδα και έχω πολλούς φίλους, οι οποίοι μου μίλησαν για τις τεράστιες, ακραίες δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν καθημερινά», δήλωσε ο Γκάλντι, δήμαρχος της πόλης Κάβα Ντε Τιρένι.

Από τη μεριά του ο Μοσκατιέλο, δήμαρχος της πόλης Μπαρονίσι, τόνισε ότι «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποδεικνύει ότι η Ευρώπη δεν είναι φτιαγμένη μόνο από σπρεντς και τραπεζικά επιτόκια. Η κίνηση αυτή αλληλεγγύης προς την Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί από όλους, όσοι νιώθουν υπερήφανοι που είναι Ιταλοί».