ΕΛΛΑΔΑ

«Μήδεια»: Ποιοι θα έχουν έκπτωση στο λογαριασμό ρεύματος – Πώς θα υπολογιστούν οι μειώσεις

«Μήδεια»: Ποιοι θα έχουν έκπτωση στο λογαριασμό ρεύματος – Πώς θα υπολογιστούν οι μειώσεις

Χωρίς τέλη δικτύου όσοι επλήγησαν από την κακοκαιρία «Μήδεια»

Στην απόφαση να μην πληρώσουν τέλη δικτύου διανομής για τον Φεβρουάριο όσοι επλήγησαν από τις καταστροφές της κακοκαιρίας «Μήδεια» κατέληξε ο ΔΕΔΔΗΕ μετά τον σάλο για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην ηλεκτροδότηση.

Στη σχετική ανακοίνωση ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει:

«Ο ΔΕΔΔΗΕ, αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία χιλιάδων νοικοκυριών που επλήγησαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, αποφάσισε να αφαιρέσει από τους λογαριασμούς τη Χρέωση Δικτύου Διανομής, που αντιστοιχεί στον μήνα Φεβρουάριο.

Η Χρέωση Δικτύου Διανομής θα αφαιρεθεί από όλους τους λογαριασμούς πελατών που επλήγησαν, ανεξάρτητα από τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα αφαιρέσει το ποσό που αναλογεί στη χρέωση αυτή από τους λογαριασμούς των συγκεκριμένων πελατών και θα το αποστείλει στους προμηθευτές.

Η παραπάνω μείωση θα ενταχθεί στους λογαριασμούς που θα λάβουν οι καταναλωτές στο επόμενο διάστημα, ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης του κάθε προμηθευτή».

Είχε προηγηθεί η επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση από τον οποίο ζήτησε «ως μία κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για τον μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες».

Το απόγευμα της Πέμπτης, η Σοφία Δήμτσα, διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων ΔΕΗ, επισήμανε πως «το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για να αποζημιωθούν τα νοικοκυριά που ταλαιπωρήθηκαν, είναι ο ΔΕΔΔΗΕ να αφαιρέσει από τον λογαριασμό του Φεβρουαρίου την χρέωση του δικτύου διανομής σε όλους τους πελάτες που επλήγησαν από την κακοκαιρία».

Η έκπτωση που θα δουν οι πελάτες θα κυμαίνεται περίπου στο 10% του συνολικού λογαριασμού κατανάλωσης ρεύματος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Μείωση στον λογαριασμό της ΔΕΗ για τα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα