ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός – Ελασσόνα: Ρωγμές σε σπίτια μετά τη νέα δόνηση της Παρασκευής

Σεισμός – Ελασσόνα: Ρωγμές σε σπίτια μετά τη νέα δόνηση της Παρασκευής
InTime

Νέες ζημιές και συγκεκριμένα ρωγμές σε σπίτια στα χωριά της Ελασσόνας και του Τυρνάβου που είχαν ήδη πληγεί από τον πρώτο σεισμό, άφησε πίσω του ο νέος σεισμός των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Όπως εξήγησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δήμαρχοι Ελασσόνας και Τυρνάβου, Νίκος Γάτσας και Γιάννης Κόκκουρας, μετά την νέα σεισμική δόνηση οι Δήμοι δέχτηκαν αρκετά τηλεφωνήματα από πολίτες που εντόπισαν σημαντικές ρωγμές στα σπίτια τους, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν τραυματισμοί.

Σημειώνεται πως οι υπηρεσίες των δύο Δήμων συνεχίζουν να βρίσκονται στις περιοχές που σημειώθηκαν τα προβλήματα για να καταγράψουν τις ζημιές.

Τα στοιχεία του σεισμού της Παρασκευής

Ο σεισμός ήταν εντάσεως 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 14.57, 19 χλμ νοτιοδυτικά της Ελασσόνας. Το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Όπως φαίνεται και από τον χάρτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, στην περιοχή έχουν γίνει πολλοί σείσμοι το τελευταίο διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως στις 3 Μαρτίου ο Εγκέλαδος χτύπησε με 6,3 Ρίχτερ την περιοχή του Τυρνάβου και της Ελασσόνας προκαλώντας σοβαρότατες ζημιές, ενώ ένας ηλικιωμένος άνδρας ο οποίος εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια του σπιτιού του κατέλληξε λίγες μέρες αργότερα στο νοσοκομείο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Οριστικό: Κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα για δύο εβδομάδες