ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr για Μεταξά: 24 υγειονομικοί με κορονοϊό - Εμβολιάστηκε μόλις το 55%

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr για Μεταξά: 24 υγειονομικοί με κορονοϊό - Εμβολιάστηκε μόλις το 55%
Associated Press

Κορονοϊός: Θετικοί έχουν εντοπιστεί 24 υγειονομικοί και 20 νοσηλευόμενοι ασθενείς στο Νοσοκομείο Μεταξά - Οι έλεγχοι συνεχίζονται - Οι ασθενείς Covid μεταφέρθηκαν στον 6ο όροφο του νοσοκομείου.  

Καμία ανησυχία για την κατάσταση στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά παρόλο την διάγνωση αρκετών ογκολογικών ασθενών και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με κορονοϊό, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, Παύλου Σαρώφ, που μίλησε στο Newsbomb.gr.

Το νοσοκομείο, σύμφωνα με τον κ. Σαρώφ, λειτουργεί κανονικά και δεν πρόκειται να σταματήσει τη λειτουργία του.

«Βρέθηκαν 24 θετικά κρούσματα στο υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Μεταξά. Αυτό όμως δεν μας ανησυχεί» τόνισε. Πρόβλημα ωστόσο αποτελεί, σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός πως το προσωπικό που εργάζεται στο νοσοκομείο και μέχρι αυτή την ώρα έχει εμβολιαστεί ανέρχεται σε μόλις 55%.

Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη παραπληροφόρηση είπε ο διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου.

«Τα τελευταία 24ωρα διαβάζουμε αρκετά δημοσιεύματα πως το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» δεν λειτουργεί, θα κλείσει κλπ. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά» είπε ο κ. Σαρώφ.

«Συνολικά στο Νοσοκομείο "Μεταξά" έχουμε 850 άτομα από αυτά τα 24 βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό μιλάμε δηλ. για ένα ποσοστό της τάξεως του 3%. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση ανησυχία», πρόσθεσε.

Σημείωσε, ωστόσο ότι τα θετικά κρούσματα στους ασθενείς δεν προέρχονται από το προσωπικό αλλά πιθανότατα από τους συνοδούς ή τους συγγενείς τους. Για αυτούς τους ασθενείς, όπως είπε έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος στον έκτο όροφο του νοσοκομείου.

Για τους ασθενείς με Covid έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος στον έκτο όροφο του νοσοκομείου, ενώ όλα θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Ενδεικτικό είναι το ότι οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου δεν έχουν επηρεαστεί « πως προσθέσαμε ακόμα 5 κρεβάτια ώστε να δεχόμαστε ασθενείς από άλλες ΜΕΘ της Αττικής που ασφυκτιούν, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το μόνο που υπάρχει είναι ένα "τσίτωμα" καθώς δουλεύουμε με λιγότερο προσωπικό» είπε και συμπλήρωσε πως «περιμένουμε από το υπουργείο Υγείας να μας ενισχύσει με προσωπικό» σημείωσε.

Αυτή την ώρα στο νοσοκομείο «Μεταξά» υπάρχουν 24 θετικοί στον ιό εργαζόμενοι.

Ερωτηθείς για το ποσοστό του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου που έχει εμβολιαστεί ο κ. Σαρώφ είπε ότι δεν είναι ευχαριστημένος καθώς το 55% μόνο έχει εμβολιαστεί.

«Ακόμα όμως και το 90% να είχε εμβολιαστεί, πάλι δεν θα ήμουν ευχαριστημένος ανέφερε καθώς θεωρεί υποχρέωση να εμβολιάζονται όσοι είναι στην πρώτη γραμμή. Πρέπει το 100% των εργαζομένων σε νοσοκομεία να εμβολιάζονται» τόνισε.

«Αυτό που θα πρέπει να μας τρομάζει είναι η ενδοοικογενειακή διασπορά του ιού καθώς σχεδόν σε όλες τις οικογένειες υπάρχει ένα θετικό κρούσμα» κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – «Βόμβα» Σαρηγιάννη στο Newsbomb.gr: Έρχεται «τσουνάμι» - 9.000 κρούσματα μέχρι το Μάιο