ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας εργαζομένων στον επισιτισμό

Πορεία εργαζομένων στον τουρισμό

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιούν στο κέντρο της Αθήνας εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό

Για την πραγματοποίηση της κινητοποίησης των Σωματείων του κλάδου στον Επισιτισμό - Τουρισμό είναι σε εξέλιξη στάση εργασίας έως τις 2 το μεσημέρι.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη Διονυσίου Αεροπαγίτου και ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Τουρισμού.

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό ζητούν στήριξη από την κυβέρνηση καθώς οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται είναι κλειστές λόγω του lockdown.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν να εφαρμοστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα καθώς, όπως λένε, «ζούμε για ένα χρόνο με ψίχουλα».

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων είχε, μάλιστα, συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

Μοτοπορεία και πορεία βρίσκεται σε εξέλιξη σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, έπειτα από διαμαρτυρία που προηγήθηκε από το ΣΕΤΕΠΕ, ζητώντας συνολικά 600 ευρώ για κάθε άνεργο στον κλάδο της εστίασης και του τουρισμού.

Εργαζόμενοι της εστίασης με αφορμή το επικείμενο άνοιγμα του κλάδου ζητούν μέτρα προστασίας για εκείνους και τα παιδιά τους και ολοκληρωμένα δικαιώματα χωρίς προγράμματα και εργαλεία της κυβέρνησης.

Κρατώντας πανό και πλακάτ δεκάδες διαδηλωτές και μέλη του ΣΕΤΕΠΕ διαμαρτύρονται επίσης για την άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα κλιμακωθούν οι συγκεντρώσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο Metropolitan: Νεκρός άνδρας που έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος