Γηροκομείο στα Χανιά: Μηνύσεις από την τοπική εκκλησία – «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια»
Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη η τοπική εκκλησία, μετά από τις αναφορές που έχουν γίνει περί εμπλοκής της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου σε υπόθεση μεταβίβασης ακινήτου, αλλά και του ονόματος του Επισκόπου περί… συνεπωνυμίας του με την ιδιοκτήτρια της υπό έρευνας δομής ηλικιωμένων, καθώς και πιθανής συγγένειας μαζί της.
Μιλώντας στο XANIA LIVE TV, ο πληρεξούσιος δικηγόρος Χαράλαμπος Πιτσιγαυδάκης ξεκαθαρίζει ότι θα κατατεθούν εναντίον, τόσο εκείνων που έχουν καταγγείλλει εμπλοκή της Εκκλησίας στην υπόθεση, όσο και των ΜΜΕ στα οποία έχει αναφερθεί το όνομα του Επισκόπου.
Ο κ. Πιτσιγαυδάκης τονίζει ότι τα χρήματα του ενοικίου από το ένα ακίνητο πηγαίνουν σε συσσίτια και δομές της Μητρόπολης, ενώ το δεύτερο έχει παραχωρηθεί δωρεάν στην Αδελφότητα Μικρασιατών Χανίων. Μάλιστα, κάνει εκτενή αναφορά στο ιστορικό της όλης υπόθεσης, σημειώνοντας ότι πίσω από τις καταγγελίες υπάρχει περιουσιακό ζήτημα με συγγενείς της ηλικιωμένης.
«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Είμαστε αποφασισμένοι να στραφούμε νομικά σε βάρος εκπομπής που ποινικοποίησε μία συνεπωνυμία του Ιεράρχη, αλλά και κατά όλων εκείνων που αναπαράγουν μία ψευδή και συκοφαντική είδηση. Όλα αυτά θα είχαν λήξει αν είχαν επικοινωνήσει μαζί μας. Δεν τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Πιτσιγαυδάκης.
Δείτε το βίντεο του parakritika.gr:
Καταγγελίες και για ύποπτες μεταβιβάσεις περιουσίας ηλικιωμένων
Σημειώνεται ότι σε σχετική έρευνα που έκανε το MEGA σε οίκους ευγηρίας, ένα λογικό ποσοστό θανάτων είναι γύρω στο 20% των τροφίμων κάθε χρόνο. Στο συγκεκριμένο γηροκομείο 68 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 15μηνο από ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με τα πιστοποιητικά θανάτου που υπέγραφε ο ίδιος γιατρός.
Σύμφωνα με γιατρούς, η ανακοπή καρδιάς δεν είναι αποδεκτό αίτιο θανάτου, είναι το αποτέλεσμα και πρέπει να υπάρχουν εξηγήσεις για το τι οδήγησε στην ανακοπή καρδιάς.
Πέρα από τις συνθήκες που ερευνώνται από τις αρχές, ελέγχεται και αν έχουν γίνει ύποπτες μεταβιβάσεις περιουσίας ηλικιωμένων.
Υπάρχει περίπτωση ηλικιωμένης που έμενε στο γηροκομείου στα Χανιά από το 2013 έως το 2017. Με πληρεξούσιο άτομο του γηροκομείου φέρεται να πούλησε το ακίνητο της ηλικιωμένης σε πρόσωπο του φιλικού της περιβάλλοντος. Το ακίνητο είχε αντικειμενική αξία 170 χιλιάδες ευρώ, και φαίνεται πως δόθηκε για 50 χιλιάδες ευρώ. Τα χρήματα αυτά φέρεται να δόθηκαν στην ηλικιωμένη, που έπασχε από άνοια.
Στις καταγγελίες που έχουν οι αρχές στα χέρια τους, οι άνθρωποι μιλούν για μια περίεργη ομερτά, μια προσπάθεια αποξένωσης των οικογενειών των τροφίμων από τους δικούς τους ανθρώπους.
Ακόμα, υπάρχουν καταγγελίες ότι ο γιατρός που υπέγραφε τα πιστοποιητικά θανάτου δεν ήταν στο γηροκομείο, αλλά και άλλες που κάνουν λόγο για διαγνώσεις μέσω τηλεφώνου, και εκτενή χρήση ψυχοφαρμάκων στους τροφίμους του γηροκομείου.
Είδα 30 θανάτους σε 8 μήνες
Ήδη ορίστηκε η εκδίκαση μιας μήνυσης από συγγενή ηλικιωμένου, σε βάρος νοσηλευτή του οίκου ευγηρίας.
Πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, αποκάλυψε ότι μέσα σε ένα οκτάμηνο είδε γύρω στους 25 με 30 θανάτους ηλικιωμένων.
«Υπήρχαν εργαζόμενοι που κακομεταχειρίζονταν τους ηλικιωμένους. Αποκαλούσαν τρελούς τους ανθρώπους με άνοια. Κι αυτό βία είναι», είπε η μάρτυρας.
Παράλληλα, κατήγγειλε ότι είδε ηλικιωμένους να υπογράφουν με τη βία μεταβίβαση περιουσίας σε εργαζόμενους της δομής, παρουσία αστυνομικών που καλούνταν ως μάρτυρες!
«Δεν ξέραμε τι υπογράφανε, δεν είχαμε πρόσβαση. Έτρεμε το χέρι τους και τους βοηθούσαν να υπογράψουν», πρόσθεσε.
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Διαδημοτικές μετακινήσεις: Απελευθερώνονται πλήρως από Δευτέρα - Πώς θα ανοίξει η εστίαση