ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Γέμισε το Σύνταγμα από διαδηλωτές κατά του εργασιακού νομοσχεδίου

ΠΑΜΕ συγκέντρωση Σύνταγμα
Σπύρος Μελισσάρης

Γεμάτη είναι η πλατεία Συντάγματος από διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο - Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο - Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Φωτογραφίες/Βίντεο: Ευδοκία Μύτιλη, Σπύρος Μελισσάρης

Γεμάτη είναι η πλατεία Συντάγματος από διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά με την τροχαία να έχει προχωρήσει σε διακοπές στην κυκλοφορία.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ που συμμεττέχουν στη σημερινή απεργία διαμηνύνουν «κάτω τα χέρια από το 8ωρο».

Σύμφωνα με υπολογισμούς οι διαδηλωτές ξεπερνούν τους 2.000 στο κέντρο της Αθήνας.

Εκτός από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ καλούν στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. (Το κάλεσμα στηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ) ενώ για την ίδια ώρα έχουν δώσει ραντεβοί η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και οι αναρχικοί στα Προπύλαια

Δείτε φωτογραφίες από το Σύνταγμα

Δείτε φωτογραφίες από την Κλαυθμώνος

Οι κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας σε συνδυασμό με την απεργία στα ΜΜΜ (κινούνται μόνο τα λεωφορεία) έχει προκαλέσει κίνηση και μποτιλιάρισμα σε αρκετούς δρόμους της Αθήνας.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από την άνοδο της Συγγρού με αυτοκίνητα να είναι ακινητοποιημένα και όσους θέλουν να λάβουν μέρος στις συγκεντρώσεις να υποχρεώνονται να περπατήσουν μέχρι το κέντρο.

Όπως φαίνεται και στον χάρτη της Google αυξημένη κίνηση λίγο μετά τις 10 το πρωί υπήρχε σε:

  • Κηφισίας
  • Μεσογείων
  • Λεωφόρο Κηφισού
  • Ηλιουπόλεως
  • Βασιλίσσης Σοφίας
  • Συγγρού

Δείτε τον χάρτη

Κίνηση Αθήνα
Ο χάρτης με την κίνηση λίγο μετά τις 10 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας

ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ έχουν κηρύξει σήμερα (06.05.2021) 24ωρη απεργία για την Πρωτομαγιά και σε αυτή συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα περισσότερα ΜΜΜ.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των εργαζομένων, ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα το Μετρό γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και γραμμή 2&3, τα τρόλεϊ και το τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει τα αντίστοιχα σωματεία εργαζομένων. Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.

Την ίδια ώρα, το Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης αποφάσισε να συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Έτσι ο ΟΑΣΘ ενημέρωσε πως οι λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Τροποποιήσεις και ματαιώσεις θα υπάρξουν στα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου καθώς, όπως ενημέρωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., τα σωματεία εργαζομένων στον σιδηρόδρομο πραγματοποιούν 3ωρη στάση εργασίας, από ώρα 10:00 έως 13:00.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα είναι και τα πλοία στα λιμάνια της χώρας, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απεργία 6 Μαΐου: «Black out» σε όλη τη χώρα - Ποιοι απεργούν - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ