ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Λαγός: Την έκδοσή του στην Ελλάδα αποφάσισε το Βέλγιο

Γιάννης Λαγός
INTIME NEWS

Σύμφωνα με την εισαγγελία Βρυξελλών, η βελγική Δικαιοσύνη αποφάσισε σήμερα να εκτελέσει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του Γιάννη Λαγού που έχουν εκδώσει εναντίον του οι ελληνικές Αρχές.

Το πρωί της Παρασκευής (7/5), ο προφυλακισθείς από τις βελγικές Αρχές, Γιάννης Λαγός βρέθηκε για δεύτερη φορά, μέσα σε 8 ημέρες ενώπιον της βελγικής Δικαιοσύνης για να εξεταστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του, όπως μεταδίδει ο ANT1.

Μέχρι στιγμής ο Λαγός δεν πρόβαλε αντίρρηση στην απόφαση του βελγικού Δικαστηρίου να εκδοθεί στην Ελλάδα, ωστόσο έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση ως την ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαΐου. Η οριστική απόφαση της βελγικής Δικαιοσύνης για την έκδοσή του στην Ελλάδα θα ληφθεί τη Δευτέρα και θα ανακοινωθεί την Τρίτη.

Αν ο Λαγός δεν ασκήσει έφεση ως τη Δευτέρα, η έκδοσή του στην Ελλάδα θα εκτελεστεί εντός 7-10 ημερών το πολύ. Έως τότε θα παραμείνει στις φυλακές St Gilles στις Βρυξέλλες.

Ο πρώην χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής έχει δηλώσει σε μήνυμά του από τη βελγική φυλακή ότι οι συνθήκες κράτησής του είναι άθλιες κι έτσι δεν αποκλείεται να επιβεβαιωθούν οι φήμες που λένε ότι ο Λαγός δεν θα ασκήσει έφεση, προκειμένου να γυρίσει μια ώρα αρχύτερα στην Ελλάδα και να εκτίσει την ποινή του στις ελληνικές φυλακές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονικό στη Ζάκυνθο: Ποιος ήταν ο επιχειρηματίας που «γάζωσαν» με καλάσνικοφ