ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Σε άριστη κατάσταση το βρέφος 45 ημερών - Παραμένει νοσηλευόμενο στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Κορονοϊός: Σε άριστη κατάσταση το βρέφος 45 ημερών - Παραμένει νοσηλευόμενο στο νοσοκομείο Ιωαννίνων
Pixabay

Σε άριστη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ιωαννίνων το βρέφος 45 ημερών από την Κέρκυρα, που διεγνώσθη με κορονοϊό.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open, ο πρόεδρος του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, Γιώργος Φλούδας, ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του μωρού, λέγοντας πως είναι σε άριστη κατάσταση, ενώ σε πολύ καλή κατάσταση είναι και η μητέρα του, από την οποία κόλλησε τον ιό.

Αναφερόμενος στις υποδομές του νοσοκομείου και την ανταπόκριση του προσωπικού στις ανάγκες των πολιτών εν μέσω της πανδημίας, ο κ. Φλούδας είπε, πως το νοσοκομείο διαθέτει τμήμα λοιμωδών παίδων, με 10 θέσεις νοσηλείας και καθώς δεν λειτουργεί αντίστοιχη κλινική στην ευρύτερη περιοχή, το βρέφος μεταφέρθηκε εκεί.

«Είμαστε μία οργανωμένη κλινική, καλύπτουμε τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Υπάρχει μία αποκλιμάκωση στο σύνολο των περιστατικών, το νοσοκομείο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Είμαστε από τα πιο οργανωμένα νοσοκομεία, με 105 κλίνες με αρνητική πίεση και όλες τις υποδομές για τη νοσηλεία ασθενών με Covid. Παλέψαμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, καταλήξαμε εδώ με τεράστιο αγώνα. Τα προβλήματα των εργαζομένων παραμένουν και άλλα ζητήματα είναι προτεραιότητα, αλλά δεν χρειάζεται να σκοτώνουμε το σπίτι μας, όταν δεν υπάρχει λόγος», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα: Η 64χρονη πυροβολήθηκε στο λαιμό και τον ώμο