ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Εκτός ΕΜΑΚ 54 πυροσβέστες που δεν εμβολιάστηκαν – Πώς θα αντικατασταθούν

EMAK πυροσβέστες
Φωτογραφία αρχείου
INTIME

Τη μετακίνηση εκτός των ΕΜΑΚ συνολικά 54 πυροσβεστών που δεν εμβολιάστηκαν αποφάσισε το αρχηγείο της Πυροσβεστικής σε εφαρμογή προηγούμενης σχετικής διαταγής - «Δεν είναι ευχάριστη η μετακίνηση» λέει στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος

Στη μετακίνηση εκτός των ΕΜΑΚ συνολικά 54 πυροσβεστών που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί προχώρησε το αρχηγείο της Πυροσβεστικής εφαρμόζοντας τη διαταγή που είχε εκδοθεί τον περασμένο Μάιο.

Όπως είπε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος, οι 54 πυροσβέστες σε πρώτη φάση έχουν αντικατασταθεί από 35 συναδέλφους τους από όμορες περιοχές και θα ακολουθήσει η τοποθέτηση άλλων 20 από τη λίστα των επιλαχόντων που έχει στη διάθεσή του το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής και αριθμεί περί τα 100 άτομα.

Οι πυροσβέστες που μετακινήθηκαν ήταν όσοι δεν ανταποκρίθηκαν στο περιθώριο που είχε δοθεί να εμβολιαστούν μέχρι το τέλος Ιουνίου και για το οποίο δόθηκε μια παράταση και για τον Ιούλιο.

«Δεν είναι ευχάριστο όταν μετακινούνται υπάλληλοι για οποιονδήποτε λόγο και ειδικά μέσα στη θερινή περίοδο αλλά πρέπει να προστατευθούν τα δικαιώματα και των ανεμβολίαστων και των εμβολιασμένων» είπε στο Newsbomb.gr ο κ. Σταθόπουλος.

Χαρακτήρισε, ωστόσο, ευχάριστο ότι όλοι αυτοί που μετακινούνται πηγαίνουν σε όμορες υπηρεσίες και δεν πρόκειται για δυσμενείς μετακινήσεις αφού θα μπουν εκ νέου σε μάχιμες υπηρεσίες.

Όπως εξήγησε στο Newsbomb.gr ο κ. Σταθόπουλος οι αντικαταστάτες των 54 ασχέτως των πτυχίων τους θα περάσουν και πάλι εκπαίδευση και τα σχολεία των ανδρών της ΕΜΑΚ διάρκειας δύο εβδομάδων για να θυμηθούν όσα είχαν διδαχθεί τα προηγούμενα χρόνια όταν και είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για ένταξη στη συγκεκριμένη υπηρεσία της Πυροσβεστικής.

Ανώτατος αξιωματικός του Σώματος που είχε ερωτηθεί για τη διαταγή του περασμένου Μαΐου είχε διευκρινίσει ότι η ΕΜΑΚ ως ειδική υπηρεσία συμμετέχει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και ως εκ τούτου οφείλει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμη να συμμετάσχει -κατόπιν αιτήματος της Ε.Ε. σε επιχειρήσεις διάσωσης σε όλο των κόσμο.

Ως εκ τούτου το προσωπικό της οφείλει να είναι εμβολιασμένο τόσο για κορονοϊό όσο και για άλλες μεταδοτικές ασθένειες προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χουλιάρας στο Newsbomb.gr για σεισμό στη Θήβα: Μπορεί να είναι προάγγελος μεγαλύτερης δόνησης