ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Νέα φωτιά στις Γούρνες Ηρακλείου (pics+vid)

Φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης (6/8)
Η φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση
cretalive

Φωτιά ΤΩΡΑ: Η τρίτη φωτιά μέσα σε λίγες ώρες - Συνδρομή και από αέρος στις προσπάθειες κατάσβεσης

Νέα φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (6/8), στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο δρόμο Ηρακλείου - Μοιρών, κοντά στον οικισμό των Γουρνών Τεμένου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive, η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση, κοντά όμως σε κατοικίες και επιχειρήσεις και άμεσα στο σημείο έσπευσαν πολλά οχήματα της Πυροσβεστικής με το ανάλογο προσωπικό, προκειμένου να προλάβουν την επέκτασή της.

Στο σημείο επιχειρούν 17 οχήματα τις πυροσβεστικής με το ανάλογο προσωπικό, 4 τμήματα πεζοπόρα της ΕΜΑΚ, με τη βοήθεια και δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η φωτιά έχει μεν ένταση αλλά χαρακτηρίζεται «ελεγχόμενη». Η φωτιά, λόγω και του αέρα, κινούνταν προς διάφορες κατευθύνσεις, ενώ άμεσα σηκώθηκε για συνδρομή το ελικόπτερο που εδρεύει στο Ηράκλειο. Λόγω και της εξέλιξης της πυρκαγιάς κρίθηκε αναγκαίο να κληθεί και το ελικόπτερο Erickson, βαρέος τύπου, από τα Χανιά.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

Να σημειωθεί ότι σχεδόν δίπλα στο σημείο εκδήλωσης της φωτιάς βρίσκονται εγκαταστάσεις επιχειρήσεων - βιοτεχνιών και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής εστιάζουν στο να μην πλησιάσουν εκεί οι φλόγες. Επίσης προληπτικά απομακρύνθηκε ένας μικρός αριθμός κατοίκων της περιοχής.

Πρόκειται για την τρίτη πυρκαγιά που εκδηλώνεται από το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, μετά από αυτή στο Γιόφυρο, δίπλα σε πρατήριο καυσίμων και μια ακόμα σε αγροτική περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, οι οποίες και αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η Ελλάδα στις φλόγες - Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις για τις φωτιές