ΕΛΛΑΔΑ

Το τσάμικο του Δημήτρη Κουτσούμπα στην συνεστίαση του ΚΚΕ στα Χανιά (pics)

Το τσάμικο του Δημήτρη Κουτσούμπα στην συνεστίαση του ΚΚΕ στα Χανιά (pics)
Ο κ. Κουσούμπας δεν παρέλειψε και να χορέψει και τον χορό της ιδιαίτερης πατρίδας του.
Kriti360.gr

Τις χορευτικές του ικανότητες έδειξε το Σάββατο το βράδυ χορεύοντας ένα τσάμικο ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουσούμπας που βρέθηκε στα Χανιά με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων του κόμματος μίλησε σε συνεστίαση που έγινε σε κέντρο των Χανίων, και δεν παρέλειψε και να χορέψει και τον χορό της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Στις φωτογραφίες του Kriti360.gr o Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ με το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος κ. Τηλέμαχο Δημουλά.

Δείτε την gallery:

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη δεύτερη μέρα της επίσκεψης του στην Κρήτη, επισκέφτηκε την περιοχή του Αρκαλοχωρίου, του Ηρακλείου Κρήτης η οποία έχει πληγεί από τους σεισμούς. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας περιόδευσε στο σημείο που βρίσκονται οι οικίσκοι από το σεισμό και στους οποίους διαβιούν περίπου 20 οικογένειες. Οι κάτοικοι της περιοχής του κατήγγειλαν τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης, καθώς και την αγωνία τους για τις επόμενες ημέρες.

Αμέσως μετά, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μινώα-Πεδιάδος, Μανώλη Φραγκάκη, ο οποίος τον συνόδευσε στο κέντρο του πληγέντος από το σεισμό, χωριού.

Αμέσως μετά παραβρέθηκε σε σύσκεψη με φορείς της περιοχής. Ανάμεσα σε αυτούς που πήραν τον λόγο ήταν οι: Ν. Πατεράκης, από τη Συντονιστική Επιτροπή Σεισμοπλήκτων Μίνωα-Πεδιάδος, Γ. Σταματάκης, από την Επιτροπή Σεισμοπλήκτων Αγίων Παρασκιών, Μ. Καρκαβάτσος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων, Ν. Μανωλακάκης, από τη Συντονιστική Επιτροπή Σεισμόπληκτων Μινώα-Πεδιάδος, Μ. Λαμπράκης, από το Αθλητικό Σωματείο μπάσκετ Αρκαλοχωρίου, Τζ. Μπιτσάκη, από την Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης, Θ. Πετράκη, πολιτικός μηχανικός που εργάζεται στις διαδικασίες ελέγχου των κτιρίων και Μ. Κοκολάκης, από το Σύλλογο Σεισμοπλήκτων «Ελπίδα». Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αφού άκουσε τις παρεμβάσεις των φορέων οι οποίοι αναφέρθηκαν στις μεγάλες δυσκολίες και τα προβλήματα που βιώνουν οι σεισμόπληκτοι, αναφέρθηκε στα εξής:

Για τις ευθύνες της κυβέρνησης σχετικά με την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε: «Ενάμιση μήνα μετά τον σεισμό, δεν πηγαίνουν όλα «ρολόι», όπως προσπαθεί να μας πείσει, να σας πείσει η κυβέρνηση. Εμείς δεν πειθόμαστε, γιατί ακούμε και όλους εσάς που λέτε, άλλοι πιο οξυμένα τα ζητήματα, άλλοι πιο μαλακά, άλλοι ότι «έχουν γίνει πράγματα», άλλοι ότι «δεν έχει γίνει τίποτα». Βγάζουμε τα δικά μας συμπεράσματα και μελετάμε τα στοιχεία, γιατί η πραγματικότητα είναι η σκληρή καθημερινότητα όλων αυτών των ανθρώπων, όχι μόνο εδώ στο Αρκαλοχώρι, στο δήμο, στα γύρω χωριά, στους γύρω δήμους που υπέστησαν τους σεισμούς, αλλά αξιοποιούμε και την πείρα των κατοίκων, άλλων περιοχών, που βιώσαν αυτή την τραγική κατάσταση πριν χρόνια, πριν από σας εδώ. Γι’ αυτό και μας ακούτε πολλές φορές να λέμε ότι «κρατάμε μικρό καλάθι» και κρατήστε κι εσείς «μικρό καλάθι». Γιατί άλλο οι υποσχέσεις αυτών που έχουν την πολιτική εξουσία και διαχειρίζονται τα ζητήματα και άλλο τι γίνεται στην πράξη. Γιατί όταν περνάει ο καιρός και ατονεί το ζήτημα και αρχίζουν και σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας, και αρχίζει και ξεχνιέται το πρόβλημα, αυτός που το βιώνει όμως, δεν μπορεί να το ξεχάσει.

Εμείς ξέρουμε ότι τα μη κατοικήσιμα κτίρια, από τα στοιχεία που μας έχουν δώσει και οι κυβερνώντες επίσημα είναι πάνω από 6.000. Δεν θα τσακωθούμε για το νούμερο, αν είναι τόσα, περισσότερα ή λίγο λιγότερα κλπ, όμως, μόνο η εικόνα των εγκαταστημένων οικίσκων δείχνει την κατάσταση. Έχουμε υπόψη μας ότι οι δύο δήμοι έχουν ζητήσει 420 οικίσκους και έχουν δοθεί 50. Μπορεί να μην χρειάζονται και οι 420, αλλά οπωσδήποτε δεν είναι λύση οι 50, κι αυτό βγάζει μάτι, το βλέπεις. Δεν χρειάζεται πολύ μελέτη, πολύ φιλοσοφία ή να το βασανίσεις το πράγμα. Πρέπει να το πεις.

Οι κάτοικοι εκεί ανησυχούν. Περάσαμε από τους οικισμούς, περπατήσαμε στους οικισμούς, μιλήσαμε με κατοίκους, κάποιοι είναι με πάρα πολλά παιδιά. Άλλη οικογένεια έχει 7, άλλη έχει 4. Είναι δύσκολη η κατάσταση.»

Για την κατάσταση των σχολείων

Αναφορικά με την κατάσταση των σχολείων ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επεσήμανε: «Σχολεία που ελέγχθηκαν, λίγα κρίθηκαν κατάλληλα. Το ξέρετε πολύ καλά πως τα περισσότερα είναι είτε ακατάλληλα εντελώς, λιγότερα βέβαια είναι αυτά, άλλα έχουν πολλές ζημιές που δεν επιδιορθώνονται και άλλα έχουν ζημιές που θέλουν οπωσδήποτε επιδιόρθωση. Και βέβαια απαιτούνται επισκευές, απαιτούνται χρήματα. Δεν ξέρω αν είναι σωστό το στοιχείο που μας έχει δοθεί ότι ο δήμαρχος ζήτησε 100 αίθουσες ή τελοσπάντων κάπου εκεί για να μπορέσουν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία για κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών και μέχρι στιγμής το υπουργείο λέει ότι εξασφάλισε 50 αίθουσες σε 50 οικίσκους. Άρα, υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες και ουσιαστικά τα παιδιά δεν μπορούν να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και δια ζώσης οπωσδήποτε, αλλά και με την τηλεκπαίδευση –ίντερνετ, δεν ξέρω αν υπάρχουν όλες αυτές οι δυνατότητες από όλες τις οικογένειες, εκτός από το ψυχολογικό πρόβλημα, τα ζητήματα που δημιουργούνται από την κατάσταση της ανασφάλειας κλπ. Αντίστοιχα, και στο ΕΠΑΛ υπάρχουν προβλήματα».

Για τις αποζημιώσεις

Για τις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι σεισμόπληκτοι ο Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε: «Οι αποζημιώσεις προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, δεν νομίζω ότι μπορώ να το χαρακτηρίσω διαφορετικά αυτό. Ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία μέριμνα μέχρι στιγμής για κάλυψη του εισοδήματος που έχουν χάσει όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Έχασαν τη δουλειά τους πάρα πολλοί. Άλλος έχασε την επιχείρησή του. Έτσι, λοιπόν και όσοι εισέπραξαν λεφτά φοβούνται να τα χρησιμοποιήσουν γιατί υπάρχει και η ρήτρα να το πω έτσι, ότι αν δεν είναι τόσα, στη συνέχεια ότι βγει αποτέλεσμα από τους τελικούς ελέγχους κι από την τελική κατάταξη που θα πάρουν θα πρέπει να επιστρέψουν το ποσό που χρησιμοποίησαν. Ο τελικός έλεγχος δηλαδή μπορεί να τους βάλει για μικρότερης αξίας και θα πρέπει να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα κι ο άλλος το σκέφτεται. Είναι οικογενειάρχης ή είναι άνεργος ή δεν ξέρω εγώ τι, είναι μικροεισοδηματίας. Τι να κάνει δηλαδή να χρησιμοποιήσει τα λεφτά που του δώσανε σε όσους έδωσαν, σταγόνα στον ωκεανό είναι κι αυτά, αλλά τελοσπάντων, να τα πάρει και μετά να αναγκαστεί να τα δώσει; Και μετά που να τα βρει;

Και βεβαίως μαθαίνουμε ότι αρχίζουν και πρασινίζουν ξανά κτίρια, σπίτια, δεν ξέρω αν αυτό γίνεται για να είναι λιγότερες οι αποζημιώσεις από τη μεριά του κράτους. Άρα πρέπει να υπάρχει μεγάλη επαγρύπνηση, πρέπει να είμαστε όλοι σε επιφυλακή, να μην αφήσουμε να συμβούν αδικίες. Γιατί η πείρα ξαναλέω μας λέει, κι από τη Σάμο κι από τη Θεσσαλία και από άλλες περιοχές σεισμοπαθείς ότι γίνονται πάρα πολλές αδικίες, εκτός από καθυστερήσεις, εκτός από το ότι οι υποσχέσεις μένουν υποσχέσεις ή μένουν στα συρτάρια κάποιων υπουργών ή κρατικών υπαλλήλων.

Το έκτακτο επίδομα για όλους και όλες χωρίς προϋποθέσεις που είχατε ζητήσει και εσείς ως φορείς εδώ του τόπου, αλλά και εμείς το ζητάμε στη Βουλή, δεν έχει ικανοποιηθεί ποτέ. Και φοβόμαστε ότι δεν θα ικανοποιηθεί και τώρα. Οι οικογένειες, επίσης, που έχουν ανάγκη σίτισης, παρασκευή φαγητού, τη διακίνηση, που τις έχει αναλάβει τελικά εταιρεία, από ότι μαθαίνουμε, catering, είναι δύσκολη η κατάσταση, δεν επαρκούν μερίδες ή φτάνουν με καθυστέρηση, μας λένε. Αυτό μένει να το ελέγξετε εσείς οι ίδιοι. Κι όλα αυτά γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Σύμφωνοι, αυτό είναι το πρόβλημα. Γιατί είναι πολύπλευρα τα ζητήματα και αφορούν όλους. Βεβαίως χρειάζεται και γρήγορη εξυπηρέτηση του κοινού και αποτελέσματα, αλλά αυτό χρειάζεται και χρηματοδότηση.

Αναφορικά για τους αγρότες πρόσθεσε: «Συμμεριζόμαστε απόλυτα ότι τα προβλήματα δεν αφορούν μόνο αυτούς που υπέστησαν ζημιές, αφορούν και την παραγωγή. Πολύ σωστά μίλησε ο εκπρόσωπος των αγροτών από τον Αγροτικό Σύλλογο, για μια σειρά ζητήματα που τίθενται για το πώς μαζί με το υψηλό κόστος, μαζί με τις καταστροφές από τις καιρικές συνθήκες για τα αγροτικά προϊόντα, ουσιαστικά ο αγρότης δεν μπορεί να έχει ούτε το στοιχειώδες εισόδημα για να επιζήσει, όχι για να ξαναπαράγει την επόμενη χρονιά, να αναπτύξει την παραγωγή του. Χώρια που αλλάζουν και χρήσεις γης κλπ.»

Για το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας για την περιβόητη «ανάπτυξη» τόνισε: «Έχουμε ακούσει για την ανάπτυξη που θα έρθει. Ποιος δεν θέλει την ανάπτυξη; Είναι δυνατόν; Κανένα κόμμα. Και μάλιστα, όταν λέμε «ανάπτυξη για ποιον» και λέμε ότι γίνεται για τους μεγάλους, για τους λίγους, μας παρεξηγούν. Μας λένε «πάλι για το μεγάλο κεφάλαιο λέτε; Πάλι για τον καπιταλισμό λέτε;» Μα τι να πούμε; Αφού αυτοί είναι το κράτος εν κράτει, αυτή είναι η πραγματική εξουσία. Και άρα, ανάπτυξη με το αεροδρόμιο στο Καστέλι, δεν λέει κανένας «όχι, να μην γίνει αεροδρόμιο, να μην γίνουν άλλες υποδομές, να μη γίνουν ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά από ποιον και για ποιον. Γιατί τα χρήματα αυτά πηγαίνουν πάλι για λίγους, για τους μεγάλους ξενοδόχους, τα tour operators, γίνονται για ομίλους μονοπωλιακούς και εδώ η μικρή επιχείρηση σβήνει σε αυτήν την περίπτωση. Όταν είναι δίπλα, επειδή θα είναι το αεροδρόμιο, η ξενοδοχειακή attraction που θέλουν να κάνουν εδώ στην περιοχή, τα μεγάλα all inclusive που είναι μεγάλα μονοπώλια, με πολύ χρήμα και κεφάλαιο, τότε η μικρή ξενοδοχειακή μονάδα, τα δωμάτια που νοικιάζει ο άλλος που έχει μια οικογενειακή επιχείρηση κι έχει λίγους εργαζόμενους ή άλλος που έχει το μπακάλικο, την καφετέρια θα κλείσει γιατί θα πάει ο μεγάλος, θα πάει η πολυεθνική, το μονοπώλιο, ας είναι και εγχώριος, ας είναι και Έλληνας ο ιδιοκτήτης, δεν έχει καμία σημασία αυτό.

Άρα, λοιπόν, το ένα φέρνει το άλλο. Γι’ αυτό μας ακούτε να λέμε: Μας λένε μερικοί «Δεν είναι καλά που παίρνουμε χρήματα από την ΕΕ, από το Ταμείο Ανάπτυξης;» Εντάξει, να πούμε είναι καλά, ότι χρήμα παίρνεις καλό είναι για τον τόπο σου. Εντάξει, ας συμφωνήσουμε σε αυτό για να συνεννοηθούμε. Αλλά, κοιτάξτε να δείτε αυτά τα χρήματα που έρχονται τώρα από το Ταμείο Ανάπτυξης που πηγαίνουν; Το 99%, μας λένε τα επίσημα στοιχεία που ζητάμε στη Βουλή και τα παραδέχονται οι υπουργοί πάνε πάλι σε μεγάλους ομίλους δεν θα πάνε σε μικρές επιχειρήσεις, να αναζωογονηθούν με τα χρέη που έχουν, να ξελασπώσουν, να αναπτυχθούν. Δεν πάνε στον εργαζόμενο λαό, ως μεροκάματο να ανέβει το εισόδημά του, δεν πάνε ως επιδοτήσεις, χρηματοδότηση στην Τοπική Διοίκηση για να μπορεί να κάνει κάποια έργα είτε αντισεισμικά είτε αντιπλημμυρικά είτε αντιπυρικά είτε ο,τιδήποτε χρειάζεται για το καλό του τόπου και του λαού της. Πάνε σε αυτούς. Και όχι μόνο αυτό. Πάνε σε αυτούς, αλλά σου βάζει και όρους. Σου λέει για να σου εκταμιεύσω τη δόση, σου λέει «θα περνάς μέτρα αντεργατικά, θα περνάς νόμους, νομοσχέδια». Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για παράδειγμα ήταν τέτοιο. Το επέβαλλε η ΕΕ, σε συμφωνία εδώ με τον ΣΕΒ, με επιχειρηματίες και τους κυβερνώντες για να μπορέσει να εκταμιευτεί η άλλη δόση, γιατί τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης είναι το νέο Υπερμνημόνιο. Τελείωσαν τα Μνημόνια, αυτά που ψηφίζανε ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πόσα φτάσαμε την προηγούμενη δεκαετία με την οικονομική κρίση και τώρα έχουμε το Υπερμνημόνιο. Και σου λέει θα σου δώσω, για να τα δώσεις πάλι στους μεγάλους εδώ, αλλά θέλω να περάσεις κι αυτούς τους νόμους, δηλαδή να καταπιέζεις τον εργάτη. Το οχτάωρο να τελειώσει, να γίνει δεκάωρο δεν ξέρω δωδεκάωρο. Να έχεις κόντρα βάρδιες, δηλαδή μέσα στο 24ωρο δύο οχτάωρα δουλειάς συνεχόμενη για τον εργάτη που είναι εξόντωση από εκεί και πέρα για την αγρότη το ίδιο, για τον αυτοαπασχολούμενο επαγγελματία αντίστοιχα ή για τον επιστήμονα και πάει λέγοντας.

Για τα μέτρα αντισεισισμικής προστασίας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην έλλειψη μέτρων αντισεισμικής προστασίας: «Καμπανάκι κινδύνου, έχει χτυπήσει. Τα μέτρα αντισεισμικού ελέγχου πρέπει να είχαν γίνει καιρό πριν και πρέπει να γίνονται σε όλη την Ελλάδα. Γιατί δεν είναι ακραίο καιρικό φαινόμενο, ούτε είναι η κλιματική αλλαγή. Ότι η Ελλάδα είναι σεισμογενής χώρα είναι πασίγνωστο. Ότι είναι πρώτη στην Ευρώπη σε σεισμούς είναι πασίγνωστο, το ξέρουμε, περιμένουμε ότι θα έχουμε σεισμούς, σε διάφορα σημεία της χώρας. Άρα, το θέμα είναι τι προβλέπεις και τι κάνεις και βεβαίως η «καλή» μας ΕΕ, σε συμφωνία φυσικά με τις ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά -όχι μόνο τη σημερινή και τις προηγούμενες- δεν θεωρεί επιλέξιμα τα αντισεισμικά έργα για την Ελλάδα, διότι δεν ενδιαφέρει τον Γερμανό, τον Ολλανδό, τον Γάλλο, που δεν έχουν τόσους σεισμούς. Μερικές χώρες από αυτές τις Βόρειες δεν έχουν και καθόλου, εδώ που τα λέμε. Δεν είναι ότι δεν τους ενδιαφέρουν, αλλά ότι κι εσύ βάζεις την υπογραφή σου να μην θεωρείς επιλέξιμο έργο την αντισεισμική θωράκιση της χώρας, τα αντιπλημμυρικά που χρειάζονται. Και αυτή η δουλειά πάει σκοινί γαϊτάνι.

Το ΚΚΕ από την στιγμή στο πλευρό των σεισμόπληκτων

Τέλος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που πήρε το ΚΚΕ για τους σεισμόπληκτους: «Ξέρετε ότι το ΚΚΕ ήταν από την πρώτη στιγμή μαζί σας. Ο βουλευτής, ο ένας που έχουμε σε όλη την Κρήτη, εδώ στο Νομό Ηρακλείου και σε όλη την Κρήτη, ο Μανώλης ο Συντυχάκης, γι’ αυτό σκεφτείτε το αυτό στις επόμενες εκλογές, μήπως πρέπει περισσότεροι να επιλεγούν βουλευτές του ΚΚΕ να έρθουν στη Βουλή όχι μόνο ήταν μαζί σας, αλλά είναι και ο μοναδικός βουλευτής, η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα συνολικά, που μέσα σε ενάμιση μήνα έχει κάνει 8 ερωτήσεις και 4 επίκαιρες ερωτήσεις. Δηλαδή, 12 σύνολο. Αν το δείτε αυτό είναι πάνω από 2 την εβδομάδα. Από την άλλη μέρα που έγινε ο σεισμός μέχρι σήμερα. Για δέστε αναλογικά ένας να έχει κάνει 12 και πόσοι άλλοι που έχουν οι υπόλοιποι των άλλων κομμάτων, γιατί εμείς είμαστε σε όλη την Ελλάδα 15, οι υπόλοιποι 285 είναι των υπόλοιπων κομμάτων, για μετρήστε και βγάλτε στατιστικά στοιχεία οι μαθηματικοί για να υπολογίσετε. Αλλά δεν το λέω για να υπερηφανευόμαστε, τη δουλειά μας κάνουμε και πρέπει να την κάνουμε κι ακόμα πιο αποτελεσματικά, πιο αποφασιστικά κι ακόμα καλύτερα. Σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα. Πρωτοστατήσαμε στην οργάνωση της διεκδίκησης. Εμείς συμβάλλουμε σε αυτήν την προσπάθεια, συλλογικά το να οργανώνεται ο λαός και εδώ με βάση τις Συντονιστικές Επιτροπές για την αντισεισμική θωράκιση, για την εξασφάλιση των αιτημάτων που έχουν οι κάτοικοι και βεβαίως σε αυτή την κατεύθυνση εμείς συμφωνούμε, σας το λέω ειλικρινά και με τα αιτήματα που θέτετε. Είναι σημαντική, επίσης, η προσπάθεια και με αποτελέσματα για συντονισμό των Επιτροπών αυτών, αντισεισμικών, αντιπλημμυρικών, αντιπυρικών σε όλη την Ελλάδα και στη διαδήλωση, το συλλαλητήριο που έγινε στο Σύνταγμα. Πιέζει αυτό την κυβέρνηση, πιέζει τα κόμματα, έτσι ώστε να μένουν στην επικαιρότητα αυτά τα ζητήματα, τα προβλήματα που εσείς εδώ αντιμετωπίζετε μετά τους καταστροφικούς σεισμούς. Αποζημίωση 100% των ζημιών, σε αυτό δεν θα κάνουμε πίσω, δεν θα υποχωρήσουμε, για όλους τους πληγέντες. Χορήγηση μηνιαίου βοηθήματος για το χαμένο εισόδημα. Στήριξη ειδικά των ανέργων. Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, τις εισφορές, τα τέλη στο νερό, στο ρεύμα κλπ, να μην υπάρχουν πληρωμές όχι γι’ αυτό το διάστημα, αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να αποκατασταθούν. Απαγόρευση της διακοπής σε ρεύμα, νερό, σε τηλέφωνο. Αποκατάσταση της στέγασης. Αντισεισμική προστασία και έλεγχος, αλλά και υποδομές και αποκατάσταση στη συνέχεια. Αντιπλημμυρικά έργα επίσης. Όλα αυτά ως σύνολο και άλλα φυσικά που δεν αναφέρομαι τώρα για τα σχολεία, για την εκπαίδευση ή για την αγροτική παραγωγή κλπ, θα πρέπει να τα εντάξουμε στις διεκδικήσεις μας. Εμείς, θα τα λέμε αυτά στη Βουλή. Αυτή την υπόσχεση σας τη δίνω, όχι για να μείνει έτσι, εδώ είστε να μας ελέγξετε και να δείτε αν τα λέμε ή αν δεν τα λέμε. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Χτυπάμε και την πόρτα του πρωθυπουργού και τους διαδρόμους της Βουλής εκεί και των υπουργών διεκδικώντας, απαιτώντας δεν υποτιμάμε τίποτα. Βάζουμε τα θέματα και στην Ευρωβουλή, αλλά κυρίως είμαστε μέσα στους αγώνες, γιατί νομίζουμε ότι εκεί που τελικά θα κριθεί το ζήτημα και θα κριθεί το μικρό καλάθι που κρατάμε από τώρα, για το πώς θα υλοποιηθούν οι διάφορες υποσχέσεις, να γεμίσει κανονικά. Και βεβαίως να αποκατασταθούν όχι οι ζημιές, αλλά να αναπτυχθεί το εισόδημα και να βαδίσουμε τελικά όλοι μαζί σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης για το λαό, όπου κουμάντο θα κάνει μόνο ο λαός και όχι οι λίγοι, αυτοί που έχουν τα λεφτά, δεν ξέρουν τι έχουν και το κράτος δυστυχώς εξακολουθεί να τους χρηματοδοτεί. Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να τελειώσω εδώ, να σας ευχηθώ καλή δύναμη, καλή υγεία, να έχετε κουράγιο, το έχετε το κουράγιο και μαζί στους αγώνες και να έχουμε ανοιχτή γραμμή για ο,τιδήποτε θέλετε για να μπορούμε να πιέζουμε να διεκδικούμε και μέσα στη Βουλή και παντού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Τι απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ από το Σαββατοκύριακο

Τρίκαλα: Αποκαλύψεις για την ασέλγεια της 4χρονης από τον αστυνομικό - Η κατάθεση σοκ της μητέρας

e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ: Ποιοι πάνε ταμείο την επόμενη εβδομάδα - Όλες οι καταβολές