ΕΛΛΑΔΑ

Ατύχημα στον ΗΣΑΠ: Με 60χλμ έτρεχε το όχημα που έπεσε στον συρμό

Ατύχημα στον ΗΣΑΠ: Με 60χλμ έτρεχε το όχημα που έπεσε στον συρμό

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα στον ΗΣΑΠ περιέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ

Για να αποφευχθούν τα χειρότερα φαίνεται ότι σημειώθηκε η σύγκρουση τα ξημερώματα της Τρίτης ανάμεσα σε όχημα που καθάριζε τις γραμμές του ΗΣΑΠ και συρμό του Ηλεκτρικού όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Νίκος Χαιρέτας.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Χαιρέτας ο συρμός του ΗΣΑΠ τοποθετήθηκε στις γραμμές στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου όταν υπήρξε η ενημέρωση ότι το όχημα που εκτελούσε εργασίες συντήρησης κινούνταν εκτός ελέγχου και με μεγάλη ταχύτητα. Κατά πληροφορίες το όχημα κινούνταν με ταχύτητα 60χλμ. καθώς στο σημείο είναι κατηφορική η κλίση.

Σύμφωνα με τον κ. Χαιρέτα στο όχημα το οποίο ανήκει σε αυστριακή εταιρεία που εκτελεί τη συγκεκριμένη εργολαβία εδώ και έναν χρόνο, επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, τρεις υπάλληλοι της εταιρείας και δύο του ΗΣΑΠ. Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι πήδηξαν από το εκτός ελέγχου όχημα για να γλιτώσουν με αποτέλεσμα τρεις εξ αυτών να τραυματιστούν. Ο ένας, μάλιστα, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Χαιρέτα είναι υπάλληλος της ΣΤΑΣΥ τραυματίστηκε σοβαρά και κατέληξε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» όπου μεταφέρθηκε.

Στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις της πυροσβεστικής προκειμένου να ελέγξουν τις γραμμές του Ηλεκτρικού καθώς υπάρχει η πληροφορία ότι τα άτομα που επέβαιναν στο όχημα του ΗΣΑΠ που καθάριζε τις γραμμές πηδηξαν από το όχημα εν κινήσει.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο του ατυχήματος

Σύμφωνα με την πυροσβεστική το ατύχημα σημειώθηκε στις 5 παρά 20 τα ξημερώματα της Τρίτης με τους πυροσβέστες να ερευνούν τις γραμμές του ΗΣΑΠ από την περιοχή του Ηρακλείου μέχρι τους σταθμούς του Αγίου Νικολάου χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν προχωρήσει σε κάποιον απεγκλωβισμό ή σε κάποια επιχείρηση ανάσυρσης.

Αν και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα παραμένουν αδιευκρίνιστες το βασικότερο σενάριο είναι να μην λειτούργησαν τα φρένα του οχήματος που καθάριζε τις γραμμές.

Λόγω της σύγκρουσης πραγματοποιούνται δρομολόγια μόνο στο κομμάτι του ΗΣΑΠ, Πειραιάς – Ομόνοια ενώ με τοπικές συγκοινωνίες θα πραγματοποιηθεί μέχρι νεωτέρας το τμήμα που συνδέει την Κηφισιά με την Ομόνοια.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ σήμερα είναι πολύ δύσκολο να ανοίξει η γραμμή. Αργότερα μέσα στην ημέρα, μπορεί να δοθεί σε κυκλοφορία το τμήμα Κηφισιά - Πευκάκια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Πέθανε ο εργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ που είχε τραυματιστεί σοβαρά

Βόλος: Κατέρρευσε ο δικηγόρος μπροστά στους αστυνομικούς - Ένα φλιτζάνι τσάι πρόδωσε τον δολοφόνο

Τραγωδία στον Δομοκό: Τροχαίο δυστύχημα με τρεις νεκρούς - Ξεκληρίστηκε οικογένεια