ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοφανές θέαμα στη Θεσσαλονίκη: «Βουνό» από καλάμια και σκουπίδια στην παραλία (pics)

Έναν τεράστιο όγκο σκουπιδιών, ξύλων και καλαμιών «ξέρασε» ο Θερμαϊκός
Έναν τεράστιο όγκο σκουπιδιών, ξύλων και καλαμιών «ξέρασε» ο Θερμαϊκός
Intime

Ένα ασυνήθιστο θέαμα αντίκρισαν σήμερα το πρωί οι διερχόμενοι από την είσοδο της Λεωφόρου Νίκης στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Εντύπωση προκάλεσε το θέαμα που είδαν σήμερα οι πολίτες που έτυχε να περάσουν από την είσοδο της Λεωφόρου Νίκης στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης καθώς αντίκρισαν έναν τεράστιο όγκο σκουπιδιών, ξύλων, καλαμιών και φυκιών που «ξέρασε» ο Θερμαϊκός.

Όπως μεταδίδει το GRTimes, ο μεγαλύτερος όγκος σκουπιδιών έχει ξεβραστεί στον ποδηλατόδρομο με αποτέλεσμα οι ποδηλάτες και οι κάτοχοι ηλεκτρικών πατινιών να κατεβαίνουν στο σημείο αυτό και να συνεχίζουν με τα πόδια.

Καθαρίστριες του δήμου προσπαθούν να μαζέψουν με ό,τι μέσα διαθέτουν τον όγκο των απορριμμάτων, αν και πιθανότατα θα χρειαστεί επέμβαση με μηχανικά μέσα για την απομάκρυνση των σκουπιδιών.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης Σωκράτης Δημητριάδης ανέφερε στο GRTimes ότι «το συγκεκριμένο ζήτημα αν και δεν είναι στην αρμοδιότητα του δήμου αλλά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έπειτα από προτροπή του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά, ο δήμος πρέπει να επιλαμβάνεται αυτών των θεμάτων και να έχει την αρμοδιότητα».

Ο κύριος Δημητριάδης επισήμανε ότι θα στείλει εντός της ημέρας κλιμάκιο του δήμου Θεσσαλονίκης για να αξιολογήσει το πρόβλημα και έπειτα θα επιληφθούν για την επίλυση.

Τέλος διευκρίνισε ότι και αν ήθελαν να δράσουν για την απομάκρυνση των σκουπιδιών ως δήμος δεν μπορούν γιατί είναι θέμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αν και τελικά «ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι αυτός που λύνει αυτές τις υποθέσεις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νέα μέτρα στο υπουργικό συμβούλιο

Χαμός στη δίκη του «ψευτογιατρού»: Εμφανίστηκε στο δικαστήριο με κορονοϊό

GNTM: Ράκος η Όλγα – Το «Σ’ αγαπώ» και τα φιλιά στο στόμα με τον Στυλιανό (videos)