ΕΛΛΑΔΑ

Μύλος Ξωτικών και Ονειρούπολη - Τα ελληνικά χωριά που θα ζήλευε και ο Άγιος Βασίλης

Ο μύλος των ξωτικών στα Τρίκαλα
Ο μύλος των ξωτικών στα Τρίκαλα

Πώς ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα και η Ονειρούπολη της Δράμας απογειώνουν τις γιορτές.

Πολύχρωμα λαμπιόνια, υπέροχοι ζογκλέρ, στολίδια κάθε λογής και μεγάλες κόκκινες κορδέλες έχουν ρόλο κυρίαρχο σε Τρίκαλα και Ονειρούπολη Δράμας αυτή την περίοδο προσδίδοντας σε αυτές τις ημέρες μια ανέμελη παιδικότητα που όλοι την χρειαζόμαστε.

Τα δύο θεματικά πάρκα είναι και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της ζήτησης ,δίνοντας ταυτόχρονα και το μήνυμα ότι ο εμπλουτισμός των ελληνικού τουριστικού προϊόντος περνάει και μέσα από την ανάπτυξη θεματικών τουριστικών προϊόντων.

Τα Τρίκαλα περνούν μέσω του Μύλου το μήνυμα της ανακύκλωσης του σεβασμού στο περιβάλλον, της αειφορίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της λιγότερης χρήσης πλαστικού, της κομποστοποίησης. Εφέτος οι μικροί και οι μεγάλοι επισκέπτες θα γνωρίσουν από κοντά τους ιππότες της ανακύκλωσης και τον πράσινο Άγιο Βασίλη.

Στο Newsbomb.gr μιλά για την εμπειρία που προσφέρει η επίσκεψη στον Μύλο των Ξωτικών αυτή την περίοδο οκ. Χάρης Τσαύλος ο οποίος είναι μέλος της οργανωτικήςεπιτροπής που στήσανε τον Μύλο φέτος.

Χάρης Τσαύλος: Ο Μύλος των ξωτικών περνάει μήνυμα για τη διάσωση του περιβάλλοντος

Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα, γιατί είναι εμπειρία ζωής να τον επισκεφθεί κάποιος την περίοδο των εορτών;

«Ο Μύλος των Ξωτικών είναι μια πραγματική εμπειρία για τον επισκέπτη γιατί κάθε χρονιά είναι μια νέα αρχή, μια νέα πρόκληση για όλους εμάς που τον δημιουργούμε. Η αγωνία, η δημιουργικότητα και η αγάπη μας για το πάρκο μεγαλώνουν χρόνο με τον χρόνο. Ο Μύλος των ξωτικών δεν είναι μόδα, ούτε μια απλή Χριστουγεννιάτικη γιορτή, είναι θεσμός για την πόλη των Τρικάλων, για την Θεσσαλία αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα. Έτσι πιστεύω ότι το βλέπουν και οι περισσότεροι επισκέπτες για αυτό και μας εμπιστεύονται αυτά τα 10 χρόνια λειτουργίας του πάρκου».

Τι event θα έχετε φέτος;

« Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά και μετά από ένα χρόνο αναγκαστική ξεκούρασης είμαστε πάλι εδώ με ένα νέο παραμύθι. Κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών, μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο παραμυθένιο και μαγικό. «Ο θρύλος του Ιππότη των Χριστουγέννων» Ιππότες μιας άλλης εποχής εμφανίσθηκαν και φύλαξαν τον αγαπημένο μας Μύλο από τους «εισβολείς». Φιλοξενήθηκαν στο παραμυθένιο Κάστρο που δημιούργησε ο Άη Βασίλης με τα ξωτικά και μας συντροφεύουν τα φετινά Χριστούγεννα στην πόλη των Τρικάλων.

Μέσα από τις παραμυθένιες ιστορίες του Αη Βασίλη, που φέτος είναι ντυμένος στα πράσινα για αυτό τον σκοπό, αλλά και των Ιπποτών στέλνουμε το μήνυμα των φετινών Χριστουγέννων που δεν είναι άλλο από την διάσωση του πλανήτη. Τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής τις βιώνουμε καθημερινά για αυτό και φέτος αποφασίσαμε, μέσα από το παιχνίδι και τις παραμυθένιες ιστορίες που διαδραματίζονται καθημερινά, να περάσουμε κάποια μηνύματα στους επισκέπτες για το καλό όλων. Βέβαια όλα αυτά γίνονται με ασφάλεια και για τον λόγο αυτό έχουμε σχεδιάσει κάθε λεπτομέρεια έτσι ώστε επισκέπτες και εργαζόμενοι να κυκλοφορούν και να διασκεδάζουν σε εξωτερικούς χώρους. Πιστεύω ότι και το φετινό μας παραμύθι θα το αγαπήσουν και θα το ζήσουν όλοι οι επισκέπτες, μέσα σε ένα παραμυθένιο σκηνικό, διασκεδάζοντας με τους δεκάδες ήρωες που θα συναντήσουν».

Θεωρείτε πως ο Μύλος είναι μια εικόνα βγαλμένη μέσα από παραμύθι χριστουγεννιάτικο;

«Η μαγευτική τοποθεσία του Μύλου Ματσόπουλου θεωρώ πως ήταν το ιδανικό σημείο για να ξεκινήσει το 2011 η μεγάλη αυτή Χριστουγεννιάτικη εμπειρία. Οι πανέμορφες και εντυπωσιακές κατασκευές, οι ξύλινοι οικίσκοι και οι δεκάδες παραμυθένιοι ήρωες συμβάλουν στην εικόνα αυτή. Πλέον μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι ο Μύλος των Ξωτικών είναι βγαλμένος από παραμύθι και για να φτάσουμε σε αυτό το μαγικό αποτέλεσμα συμβάλουν αρκετοί συντελεστές, κατασκευαστές, διακοσμητές, φωτιστές, ηθοποιοί και δεκάδες άλλοι συνεργάτες. Η εικόνα του Μύλου αλλάζει κάθε χρόνο και οι καινούριες κατασκευές είναι αντάξιες των προσδοκιών και του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Ταυτόχρονα η θεατρική ομάδα του Μύλου, μέσα από εντυπωσιακά σόου και εμφανίσεις μαγεύει τον καθένα και μας κάνει να ζήσουμε λίγες στιγμές ξενοιασίας και παιδικής αθωότητας στο μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο».

Λόγω covid-19 πέρυσι δεν άνοιξε τις πύλες του ο Μύλος, φέτος τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά τον ζουν με λαχτάρα;

«Η αλήθεια είναι ότι μικροί και μεγάλοι ανυπομονούσαν να ξεκινήσει και πάλι ο Μύλος των Ξωτικών και μας το έδειχναν όλο αυτό το διάστημα με τα εκατοντάδες μηνύματα και τηλεφωνήματα. Τα προηγούμενα Χριστούγεννα προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με παιδιά που ήθελαν να δουν τον Αη Βασίλη και να του μιλήσουν δημιουργώντας τον e-Αη Βασίλη. Μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας επικοινωνίας με βιντεοκλήση κατάφεραν αρκετές χιλιάδες θαυμαστών από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό να ζήσουν μια ολιγόλεπτη ασφαλή εμπειρία και να μιλήσουν τα μικρά παιδιά με τον αγαπημένο άγιο. Φέτος όλοι μας οι επισκέπτες έρχονται και διασκεδάζουν με ασφάλεια και λαχτάρα για παιχνίδι».

Μια ευχή σας για τις γιορτές...

«Η ευχή στις μέρες μας είναι μια.. Υγεία, αγάπη και υπομονή σε όλο τον κόσμο για να καταφέρουμε μετά την πανδημία να συναντηθούμε και πάλι όλοι μαζί, ασφαλείς, υγιείς, με περισσότερα χαμόγελα και αλληλεγγύη για τον άνθρωπο».

Γιάννης Εφραιμίδης: Η αγάπη των επισκεπτών της Ονειρούπολης έχει καταστήσει τη Δράμα πρωτεύουσα των Χριστουγέννων

Μετά την περσινή παύση, η Ονειρούπολη της Δράμας επανήλθε φέτος, με την υπογραφή της Disney

Ο Αντιδήμαρχος τοπικής ανάπτυξης και τουρισμού Γιάννης Εφραιμίδης μιλά στο Newsbomb.gr για το φετινό τουριστικό στοίχημα της πόλης μετά απο την περσυνή αποχή λόγω των περιορισμών.

Είναι η Δράμα τουριστικός προορισμός και για τις τέσσερις εποχές του χρόνου;

«Αναμφισβήτητα ο Νομός Δράμας αποτελεί τουριστικό προορισμό και για τις τέσσερις εποχές του χρόνου, καθώς τα βασικά συστατικά τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Δράμας, λαμβάνοντας υπόψη την Εθνική προσέγγιση του ΕΟΤ και τους στρατηγικούς θεματικούς τουριστικούς άξονες, όπως καθορίσθηκαν από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για το τουριστικό προϊόν της, εντοπίζονται στους παρακάτω άξονες:

  • Nature - Φυσιολατρικός τουρισμός
  • Culture - Πολιτιστικός τουρισμός
  • Religious - Θρησκευτικός τουρισμός
  • Gastronomy / Wine - Γαστρονομικός – Οινικός
  • City break - Τουρισμός Πόλεων

Τι event θα έχετε φέτος; Θεωρείτε πως η Ονειρούπολη είναι μια εικόνα βγαλμένη μέσα από παραμύθι χριστουγεννιάτικο;

«Για περίπου έναν μήνα, ο δημοτικός κήπος μεταμορφώνεται. Από το 2004, η αγάπη των επισκεπτών της Ονειρούπολης, έχουν καταστήσει τη Δράμα πρωτεύουσα των Χριστουγέννων. Καθημερινά, προσφέρονται διαφορετικές, δωρεάν δράσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και θεματικά εργαστήρια. Προσδοκούμε οι επισκέπτες να ζήσουν ανεπανάληπτες εμπειρίες και να γίνουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές στο μοναδικό, χριστουγεννιάτικο παραμύθι»!

Πώς ανταποκρίνεται στα υφιστάμενα υγειονομικά δεδομένα που έχουν προκύψει και τι σκέψεις υπάρχουν για την διοργάνωση μετά το τέλος της πανδημίας;

«Προσαρμοζόμαστε στα υγειονομικά μέτρα που έχουν αποφασιστεί από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς της χώρας, ώστε να μπορέσουμε να χαρούμε όλοι τις εορταστικές μέρες με ασφάλεια και θέλουμε σ’ αυτή την προσπάθεια αρωγούς όλους όσους επισκεφθούν την πόλη μας για να μην δημιουργηθεί θέμα διασποράς του ιού.

Ευχή όλων η επόμενη χρονιά να μας δώσει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό που έχουμε οργανώσει και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για την διοργάνωση, ενσωματώνοντας δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες, διαμορφώνοντας με ένα νέο τρόπο τον χώρο ανάπτυξης της, έτσι όπως έχει αποτυπωθεί ήδη από την ομάδα συνεργατών μας».

Μια ευχή σας για τις γιορτές...

«Εύχομαι υγεία και υπομονή σε όλο τον κόσμο.Καλά Χριστούγεννα . Καλή χρονιά με επιστροφή στην κανονικότητα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.