ΕΛΛΑΔΑ

«Πώς η Αθήνα υποφέρει χαμηλόφωνα»

«Πώς η Αθήνα υποφέρει χαμηλόφωνα»

Τις τραγικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Αθήνα περιγράφει εκτενές δημοσίευμα της γερμανικής Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Με τίτλο «Πώς η Αθήνα υποφέρει χαμηλόφωνα» ο δημοσιογράφος Τομπίας Πίλερ χρησιμοποιεί δραματικούς τόνους για να περιγράψει εικόνες από το κέντρο της Αθήνας, ενώ αποτυπώνει τις άσχημες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

«Στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Ομονοίας, αυτή τη στιγμή περισσότερα μαγαζιά είναι κλειστά παρά ανοιχτά. Όποιος ακόμη δεν έχει βάλει λουκέτο, προσφέρει εκπτώσεις από 50% μέχρι 70%. Και πάλι τα καταστήματα είναι άδεια. Η κεντρική περιοχή ανάμεσα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και την τουριστική περιοχή στους πρόποδες της Ακρόπολης, μετά βίας ένα χιλιόμετρο μακριά από τη Βουλή και την πλατεία Συντάγματος έχει μετατραπεί σε άντρο των εμπόρων ναρκωτικών», αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Την ίδια ώρα, οι αριθμοί για την κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματικοί, κάτι που συμβαίνει σε ελάχιστες χώρες το τελευταίο διάστημα.

Ο καθηγητής Οικονομικών και οικονομικός σύμβουλος του Λουκά Παπαδήμου, Γκίκας Χαρδούβελης επισημαίνει: «Όσο περισσότερες περικοπές κάνει κανείς, τόσο ισχυρότερη γίνεται η ύφεση και τόσο περισσότερο συρρικνώνονται τα φορολογικά έσοδα. Πρέπει να σταθεροποιήσουμε τις προσδοκίες. Η ύφεση θα περάσει όταν οι Έλληνες δουν ότι η κατάσταση σταθεροποιείται».