ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ποιες αναμένεται να είναι οι εισηγήσεις των ειδικών - Προς παράταση τα μέτρα

κορονοιος μέτρα ειδικοί
Αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα.

Σήμερα Δευτέρα και πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας ανακοινώθηκε πως εντοπίστηκε, με τη διενέργεια των self test, 15.547 κρούσματα σε παιδιά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημείωσε πως ο αριθμός των κρουσμάτων είναι κάτι που στην κυβέρνηση θεωρούν φυσιολογικό κι αναμενόμενο.

Με βάση λοιπόν τα επιδημιολογικά δεδομένα από τα σχολεία και τη διασπορά του ιού στην κοινότητα ως αποτύπωμα από τις γιορτές, οι ειδικοί θα κληθούν αξιολογήσουν αν θα πρέπει αν θα συνεχιστούν τα μέτρα και σε τι βαθμό και μετά τις 16 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, ισχύουν θεωρητικά μέχρι τις 16 του μήνα, ωστόσο ασαφές παραμένει προς το παρόν τι θα αλλάξει κι από πότε.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή Live News στο MEGA, ήδη έχει πέσει στο τραπέζι η συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων σε εστίαση και γήπεδα.

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, αν η επιδημιολογική εικόνα της χώρα το «επιτρέπει» δεν αποκλείεται να δούμε κάποια «χαλάρωση» στα μέτρα αυτά.

Κορονοϊός: Σκέψεις για χαλάρωση των περιορισμών σε μουσική, εστίαση και γήπεδα

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό μέσω του ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3 πως στο «τραπέζι» βρίσκονται δύο βήματα χαλάρωσης των περιορισμών.

Ειδικότερα, εξετάζεται:

  • Αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες περισσότερα από χίλια άτομα (εμβολιασμένοι/νοσήσαντες).
  • Επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και τη διασκέδαση, αλλά με όλους τους πελάτες καθιστούς και κλείσιμο των καταστημάτων στις 12.00 το βράδυ.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά από εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζουν την Τετάρτη. Αύριο Τρίτη αναμένεται να έχουν την πρώτη, άτυπη σύσκεψη για το θέμα της χαλάρωσης των μέτρων.

Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στελέχη της επιτροπής θα επιθυμούσαν τα μέτρα να παραταθούν για μια ακόμα εβδομάδα έως τις 23 Ιανουαρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η οικογένεια του Τζόκοβιτς «έσπασε» τη σιωπή της: «Είναι ελεύθερος, προπονήθηκε, πάει να κερδίσει»

Ηλεκτρονικά η δήλωση απαλλαγής τέλους κινητής – καρτοκινητής τηλεφωνίας: Βήμα - βήμα η διαδικασία

Survivor Spoiler: Ο νικητής στο δεύτερο αγώνισμα ασυλίας και οι εξελίξεις μετά τα καυτά φιλιά