ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Φόβος και τρόμος οι αγέλες των αδέσποτων – 43 φοιτητές έχουν δεχθεί επίθεση

Πανεπιστήμιο Πατρών: Φόβος και τρόμος οι αγέλες των αδέσποτων – 43 φοιτητές έχουν δεχθεί επίθεση
Αδέσποτα σκυλία έχουν επιτεθεί σε περισσότερους από 40 φοιτητές στο πανεπιστήμιο Πατρών
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Αδέσποτα σκυλιά έχουν επιτεθεί σε περισσότερους από 40 φοιτητές στο πανεπιστήμιο Πατρών

Σε τεράστιο πρόβλημα εξελίσσεται για ακαδημαϊκούς και φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πατρών η παρουσία ομάδων από αδέσποτα σκυλιά που επιτίθενται οδηγώντας ορισμένα από τα θύματά τους ακόμα και στο νοσοκομείο.

Όπως είπε στο MEGA o ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, «τους τελευταίους επτά μήνες υπάρχουν αρκετά κρούσματα επιθέσεων στην πανεπιστημιούπολη στην Πάτρα. Έχω καταγράψει πάνω από 40. Για κάθε περιστατικό ενημερώνω το δήμο και τον εισαγγελέα. Μέχρι τώρα δεν έχω δει καμία κίνηση που να βελτιώνει την κατάσταση».

Για κατάσταση που έχει ξεφύγει από τον έλεγχο έκανε λόγο η Άννα μια από τους 43 φοιτητές και φοιτήτριες που έχουν δεχθεί επίθεση από τα αδέσποτα σκυλιά: «Γίνονται καθημερινά επιθέσεις. Εμένα πριν δύο χρόνια με κυνήγησαν σκυλιά. Την πρώτη Φεβρουαρίου, έξω από τις αίθουσες, δάγκωσαν τρεις κοπέλες». «Στη Φαρμακευτική που σπουδάζω έχω δει μέχρι δέκα σκυλιά. Το ίδιο ισχύει και σε άλλες σχολές, παντού στο πανεπιστήμιο» πρόσθεσε η φοιτήτρια.

«Πρέπει να δούμε γιατί δημιουργήθηκε το θέμα. Οι αρμόδιοι φορείς ολιγώρησαν και το πρόβλημα ξέφυγε. Οι διάφοροι φιλόζωοι εγκαταλείπουν τα ζώα συντροφιάς στην πανεπιστημιούπολη. Έχω ενημερώσει πολλές φορές το δήμο. Με διασύρουν οι φιλόζωοι, επειδή προσπαθώ να βρω λύση. Το θέμα είναι και που θα πάνε μετά τα ζώα συντροφιάς. Εμείς βάζουμε χρήματα. Προσφέραμε και δικό μας χώρο. Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε και από δικά μας χρήματα, αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε πρωτοβουλία εκτός των αρμοδιοτήτων μας. Θέλουμε το δήμο και τις φιλοζωικές στο πλευρό μας» πρόσθεσε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών σύμφωνα με τον οποίο τα αδέσποτα είναι πάνω από 50, σε αγέλες των 6-7 σκυλιών.

«Θέλουμε συνεργασία, παρακαλώ τους αρμόδιους να μας βοηθήσουν. Το πανεπιστήμιο επιζητά τη συνεργασία και έχει τις πόρτες του ανοιχτές. Καλώ τους φορείς σε συνεργασία χωρίς αντιπαραθέσεις», κατέληξε ο κ. Μπούρας για το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στο πανεπιστήμιο Πατρών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Νεκρή 20χρονη που πήγε για πικνίκ - Την κατασπάραξαν αδέσποτα σκυλιά