ΕΛΛΑΔΑ

Η Ματίνα Παγώνη από μικρή ήταν «κοκέτα» - Τι δήλωσε για την πανδημία και το Πάσχα

Ματίνα Παγώνη
Η Ματίνα Παγώνη
In Τime (αρχείου)

Προσκεκλημένη σε τηλεοπτική εκπομπή ήταν η Ματίνα Παγώνη. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μίλησε για το πάθος της για την Ιατρική, τις σπουδές της στην Ιταλία και τον έρωτα που της χτύπησε την πόρτα όταν έκανε το αγροτικό της.

Παράλληλα, μιλώντας στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», αναφέρθηκε στην αφοσίωσή της στον συνδικαλισμό και στην κρίσιμη μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Τα παιδικά της χρόνια και οι σπουδές της στην Ιταλία

Πώς αποφάσισε να γίνει γιατρός:

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο γεγονός, ήμουν επτά χρονών, όταν ο πατέρας μου έπαθε ένα σοβαρό τροχαίο, και νοσηλεύτηκε στο ΚΑΤ στη ΜΕΘ. Ήθελα να τον δω στη μονάδα, δεν ήξερα τι εστί μονάδα, και έκλαιγα και χτυπιόμουν, οπότε ο διευθυντής της μονάδας μου είπε θα σε πάω αλλά πρέπει να έχεις θάρρος και να μην κλάψεις. Μπαίνω στη μονάδα μου φόρεσαν τη μάσκα και εκεί δεν κατάλαβα ποιος ήταν ο πατέρας μου, ήταν πολλοί διασωληνωμένοι με μηχανήματα, ένα παιδί επτά χρονών, τι να καταλάβει που μπήκε. Πλησίασα με πήγε κοντά, και ρώτησα θα γίνει καλά; Και μου απάντησε ο διευθυντής ότι εμείς είμαστε εδώ για όλους αυτούς τους ασθενείς που βλέπεις για να τους κάνουμε καλά. Και απαντώ εκείνη τη στιγμή και εγώ θα γίνω γιατρός, για να κάνω καλά τους ασθενείς. Δεν μίλησα ποτέ για αυτό το γεγονός, παρά μόνο όταν πήγαμε στο σπίτι, έκλαψα μόνη μου στο δωμάτιο. Μετά έλεγα σε όλους εγώ θα γίνω γιατρός. Έτσι ξεκίνησε αυτή η ιστορία» είπε η Ματίνα Παγώνη.

«Ήμουν πρώτη μαθήτρια, μπήκα στη Θεσσαλονίκη στην κτηνιατρική αλλά δεν μου άρεσε, είχα μάθει τα Ιταλικά, και έκανα την αίτηση και έφυγα κατευθείαν για την Ιταλία. Εκεί έκανα τις σπουδές μου. Ήμουν μοναχοπαίδι, ήταν δύσκολο να φύγει ένα παιδί με μια βαλίτσα από το Άργος, παρόλα αυτά εγώ είχα τσαγανό από τότε, ήμουν πάντα κοκέτα, είχα κάνει μια συμφωνία με τους γονείς μου, είχα πει θα είμαι άριστη μαθήτρια, όμως εγώ θα φοράω και θα ντύνομαι όπως μου αρέσει. Και έτσι ξεκίνησε η ιστορία του ντυσίματος και βέβαια σε ηλικία 17 ετών, βαφόμουν, φόραγα μίνι, ρολόγια μεγάλα, γυαλιά ηλίου πολλά έχω αδυναμία, έχω δυνατή συλλογή» είπε η Ματίνα Παγώνη.

Η απάντηση της Ματίνας Παγώνη για τη σάτιρα

«Στη ζωή μου έχω πάρει κάποιες αποφάσεις, πιστεύω ότι η σάτιρα πρέπει να είναι στη ζωή μας, μέσα στην καθημερινότητα μας, και όποιος δεν μπορεί να την αντέξει, δεν θα πρέπει να είναι ούτε στις τηλεοράσεις , ούτε να κάνει συγκεκριμένα επαγγέλματα. Μου αρέσει η σάτιρα, όταν πρωτοείδα τον Ζαχαράτο εκείνη την ώρα έκανα το εμβόλιο, το είδα στο κινητό μου. Μου αρέσει το χιούμορ, ο Ζαχαράτος είναι ένας επαγγελματίας στο είδος του, τον θαυμάζω έχω δει πάρα πολλές παραστάσεις του, τον είδα δύο φορές και είχα πάει και στο σπίτι του να μιλήσουμε για να μάθει καλύτερα τη φωνή μου γιατί του είπα ότι δεν την έκανε καλά. Κάναμε μια πρόβα στο σπίτι του. Μου αρέσει σαν άνθρωπος και γίναμε φίλοι. Πήγα και στον Σεφερλή, μια φοβερή παράσταση, είναι φοβερός, και τον αγαπάει πολύ ο κόσμος» είπε η Ματίνα Παγώνη.

Η γνωριμία με τον Ανδρέα Παπανδρέου στο νοσοκομείο - «Του είπα ότι είμαι ΝΔ»

Η Ματίνα Παγώνη αποκάλυψε ότι είχε γνωρίσει στο νοσοκομείο που εργαζόταν τον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Ήμουν στο “Γεννηματάς” επιμελήτρια ΄Β, και εφημέρευα στην παθολογική κλινική. Ο Παπανδρέου νοσηλευόταν τότε στην καρδιολογική κλινική επί Κρεμαστινού. Δεν ήταν όλοι οι γιατροί του εκεί ήμασταν οι εφημερεύοντες, κάνει έναν πυρετό 39, και μέχρι να έρθουν οι γιατροί του, από το σπίτι φώναξαν την παθολόγο, πάω τον πλησιάζω και του λέω πρόεδρε εγώ είμαι ΝΔ απλά ήρθα να σας δω, και μου λέει έχουμε ωραίες γιατρίνες, δεν έχει σημασία, μου λέει τι κάνεις τι ειδικότητα, είπαμε για τον πυρετό και μετά μιλήσαμε για τα συνδικαλιστικά και μου λέει θα γίνεις μεγάλη συνδικαλίστρια στο λέω εγώ. Ούτε εγώ περίμενα ότι θα συναντιόμασταν, έτυχε εκείνο το βράδυ».

Η πανδημία και τα λάθη που έχουν γίνει μέχρι τώρα

«Έγιναν λάθη. Κάναμε πολλά λάθη όλοι μας. Κάναμε λάθος όταν ξεκίνησε η πανδημία, ενημερώναμε λέγοντας και εστιάζοντας στην επιπλοκή του εμβολίου, μιλώντας όλοι για θρομβώσεις, δεν ήταν σωστό αυτό που κάναμε, και δεν λέγαμε τις επιπλοκές από τη νόσο, σε όλα τα όργανα, που είναι μεγάλα τα ποσοστά. Εκεί ήταν το μεγάλο λάθος όλων μας. Παρασυρθήκαμε αυτό είναι η αλήθεια. Το κατάλαβα γρήγορα και άρχισα να μιλάω πιο απλά και να προσεγγίζω τον κόσμο» είπε η Ματίνα Παγώνη.

Όταν εμβολιαστούμε κατά 90% θα πετάξουμε τις μάσκες

«Τα πράγματα ήταν και συνεχίζουν να είναι δύσκολα. Ούτε εμείς περιμέναμε ότι οι θάνατοι θα συνεχίσουν να είναι τόσο υψηλοί. Οι ασθενείς αυτοί είναι πάνω από 60 με υποκείμενα νοσήματα, και το 85% είναι ανεμβολίαστοι αυτό μην το ξεχνάτε. Στη Δανία είναι 90% εμβολιασμένοι. Δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις. Πάνω από 300 χιλιάδες δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση άρα είναι λογικό ένα ποσοστό να έχουμε και θανάτους. Ο κάθε θάνατος για εμάς είναι μια ήττα. Εμείς δεν κάναμε όμως διαλογή για την διασωλήνωση όπως πχ έγινε η Ιταλία που έχει και τις καλύτερες ΜΕΘ. Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού ευθύνονται και σε λάθη που κάναμε αλλά και στον φόβο για τα mRna εμβόλια. Στόχος είναι να ανέβει το ποσοστό εμβολιασμού για να καλύψουμε όλες τις παραλλαγές. Μέχρι τώρα τις έχουμε καλύψει. Για να αλλάξει η ζωή μας και να πετάξουμε τις μάσκες. Όταν οι εμβολιασμοί φτάσουν στο 90% δεν θα χρειαστεί να φοράμε μάσκες. Έχω δεχτεί απειλές, με ανησύχησε αλλά όταν αποφασίζεις να βγεις στην τηλεόραση μέσα στο πρόγραμμα υπάρχουν και αυτά. Χρειάζεται ψυχραιμία. Αν αισθάνεσαι μεγάλη ανασφάλεια πας στην αστυνομία αλλιώς απαντάς ήρεμα. Εγώ στο κινητό μου μιλάω διαδικτυακά με αρνητές και ενώ με έβριζαν στην αρχή, τώρα με αναγνωρίζουν. Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό το πιστεύω. Θα προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς, έρχεται και το πρωτεϊνικό εμβόλιο και θα μειωθούν σταδιακά οι δείκτες, θα διαχειριστούμε την Όμικρον. Εκλιπαρούμε όμως να κάνουν την τρίτη δόση οι πολίτες.» είπε η Ματίνα Παγώνη.

Η Ματίνα Παγώνη στη συνέντευξη στο “Ενώπιος Ενωπίω” αναφέρθηκε στην απόφασή της να μην κάνει παιδιά, αλλά και στην προσωπική της ζωή, καθώς λίγοι γνωρίζουν ότι είναι παντρεμένη εδώ και πολλά χρόνια.

«Είμαι παντρεμένη. Μόνος του ο σύζυγος κρατιέται στην αφάνεια. Δε θέλει με τίποτα, δεν ασχολείται με τη δημοσιότητα, ακούει τις ειδήσεις μια χαρά, μέχρι εκεί. Όταν με βλέπει κάνει κριτική και μάλιστα πολύ σκληρή, αυτό είναι αλήθεια» είπε η Ματίνα Παγώνη.

«Σχολιάστηκε η επιλογή μου να μην κάνω παιδιά. Εγώ είχα πει ότι από τη στιγμή που θα ασχοληθώ με την Ιατρική, η σκέψη μου ήταν και είναι ότι όταν θες να κάνεις ένα παιδί, πρέπει να το μεγαλώνουν οι γονείς και ιδιαίτερα η μητέρα τους. Όταν λοιπόν εγώ ασχολήθηκα με την Ιατρική και έχω σκοπό να λείπω τόσες ώρες από το σπίτι, δεν έχει νόημα μια γυναίκα που θα έπαιρνα ή μια γιαγιά να μεγαλώνει το παιδί. Το παιδί έχει ανάγκη τη μητέρα του. Έτσι πίστευα γιατί εγώ έτσι μεγάλωσα. Ήταν η έντιμη δική μου απόφαση. Το αποδέχτηκε και ο σύζυγος αφού το συζητήσαμε. Ήμουν στη Λήμνο για το αγροτικό μου, δύσκολες εποχές, μάλιστα δεν υπήρχε και ταξί στο αεροδρόμιο για να πάω στο ξενοδοχείο. Ο σύζυγος μου ήταν διευθυντής της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου το οποίο ανέλαβα από την πρώτη ημέρα που παρουσιάστηκα στη Λήμνο και τον γνώρισα μετά» είπε η Ματίνα Παγώνη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.