ΕΛΛΑΔΑ

Κράτσα στο Newsbomb.gr: «Θα ψάξουμε τα πάντα με ονοματεπώνυμο - Σε εξέλιξη η έρευνα»

Κράτσα στο Newsbomb.gr: «Θα ψάξουμε τα πάντα με ονοματεπώνυμο - Σε εξέλιξη η έρευνα»

Για την διαδικασία περισυλλογής των επιβατών και του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη μίλησε στο Newsbomb.gr η περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου.

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία περισυλλογής των επιβατών και του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα σε θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας καθώς εκτελούσε δρομολόγιο από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντεζι.

Από τους 290 επιβαίνοντες, φαίνεται πως αναζητούνται συνολικά 11 άτομα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για επιβάτες ή πλήρωμα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν φόβοι, ότι ενδεχομένως να έχει εγκλωβιστεί κάποιο άτομο μέσα στις καμπίνες του πλοίου ή να κοιμήθηκε μέσα στο όχημά του στο γκαράζ.

Η περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, η οποία βρίσκεται στο σημείο της καταμέτρησης των ατόμων στο λιμάνι της Κέρκυρας, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ανέφερε πως, «ο καπετάνιος και το Λιμενικό μας ενημέρωσαν πως όλοι οι επιβάτες επιβιβάστηκαν με λέμβους, ωστόσο η Περιφέρεια θα να γίνει πλήρης έλεγχος των επιβατών που φτάνουν στο λιμάνι της Κέρκυρας με ονοματεπώνυμο. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Μέχρι τώρα γνωρίσουμε για έναν τραυματία».

Το χρονικό

Ο συναγερμός στο λιμενικό σήμανε λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του πλοίου EUROFERRY OLYMPIA σημαίας Ιταλίας από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα της Παρασκευής με το πλοίο που είχε αναχωρήσει με προορισμό το Πρίντεζι να πλέει έξω από τη νήσο Ερείκουσα.

Όπως μετέδωσε το MEGA η πρώτη πληροφορία είναι ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στο τρίτο κατάστρωμα και εξαπλώθηκε λόγω των εύφλεκτων υλικών.

Στην περιοχή βρίσκονται και επιχειρούν πέντε σκάφη του λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής ενώ σπεύδουν η φρεγάτα Ύδρα και τρία ελικόπτερα.

Σημειώνεται ότι στην θαλάσσια περιοχή στην οποία βρίσκεται το πλοίο στο οποίο έχει εκδηλωθεί φωτιά πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 Μποφόρ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη φωτιά στο πλοίο στην Ηγουμενίτσα – Η πρώτη μαρτυρία επιβάτη

Πλοίο με 237 επιβάτες έπιασε φωτιά ανοιχτά της Ηγουμενίτσας – Εκκένωση ζήτησε ο πλοίαρχος

Euroferry Olympia: Αυτό είναι το πλοίο στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά