ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκτονία γυμναστή στη Θεσσαλονίκη: Ψάχνουν με οδηγό το e-mail στους 24 παραλήπτες

Αυτοκτονία γυμναστή στη Θεσσαλονίκη: Ψάχνουν με οδηγό το e-mail στους 24 παραλήπτες
Η αυτοκτονία του γυμναστή στη Θεσσαλονίκη περιπλέκεται με βάση όσα αναφέρει το e-mail που έστειλε λίγο πριν βάλει τέλος στη ζωή του

Η αυτοκτονία του γυμναστή στη Θεσσαλονίκη περιπλέκεται με βάση όσα αναφέρει το e-mail που έστειλε λίγο πριν βάλει τέλος στη ζωή του

Με «οδηγό» το e-mail που έστειλε σε 24 παραλήπτες ο 50χρονος γυμναστής που έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο γυμναστήριό του στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών για την υπόθεση αυτή η οποία φαίνεται να έχει αρκετό παρασκήνιο.

Στο μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο γυμναστής, ο οποίος είχε κλειδώσει την πόρτα του γυμναστηρίου πριν αυτοκτονήσει με αποτέλεσμα να χρειαστεί κλειδαράς για να την ανοίξει όταν η πρώην σύντροφός του ανησύχησε, περιλαμβάνει ισχυρισμούς για μια γυναίκα-«αράχνη» που, όπως περιγράφει, τον χειρίστηκε και με διάφορα τεχνάσματα κατάφερε σταδιακά να του αποσπάσει συνολικά 400.000 ευρώ, οδηγώντας τον στην οικονομική καταστροφή.

Στο τελευταίο αυτό κείμενο, δε, 50χρονος γυμναστής έβαλε και τη φωτογραφία της γυναίκας για την οποία, μεταξύ άλλων, έγραφε, «ήθελα να την βοηθήσω να ξεφύγει από το φρούριο – φυλακή της. Νόμιζα ότι κατά βάθος είχε καλή ψυχή! Κατάφερε να μου αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 90.000 ευρώ. Ζητούσα απεγνωσμένα μόνο να μιλήσουμε, να βρούμε μία λύση, άρρωστος πια ψυχικά. Με οδήγησε να απωλέσω ολόκληρη την περιουσία μου, 400.000€».

Την υπόθεση περιπλέκουν ακόμα περισσότερο οι υπαινιγμοί του γυμναστή για εμπλοκή της γυναίκας την οποία κατονομάζει στην υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη με ερώτημα να αποτελεί αν οι δύο υποθέσεις τελικά σχετίζονται.

Στην ανάρτησή του ο γυμναστής έκανε λόγο για δασκαλεμένα κορίτσια που συμμετέχουν σε πάρτι με πλούσιους νεαρούς, αλλά και σε διάφορα κυκλώματα ενώ αναφέρθηκε και στην 17χρονη κόρη της γυναίκας που του απέσπασε χρήματα, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο έχει πάρει μαθήματα συμπεριφοράς από την μητέρα της με προφανείς και βρόμικους σκοπούς όπως αναφέρει ο ίδιος, όταν η έφηβη θα βρισκόταν μαζί με βαθύπλουτους γόνους στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι της Θεσσαλονίκης που συζητήθηκε πολύ.

Κατερινόπουλος: «Καλό θα ήταν να προσέχει και ο κ. Όθωνας Παπαδόπουλος»

Την πεποίθηση ότι πίσω από την αυτοκτονία του γυμναστή κρύβεται ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα εκμετάλλευσης και εκβιασμών εξέφρασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος. Μάλιστα, συνέστησε και στον δικηγόρο, Όθωνα Παπαδόπουλο, ο οποίος ήταν οικογενειακός φίλος του 50χρονου αυτόχειρα, να είναι και αυτός ιδιαίτερα προσεκτικός με την υπόθεση. Σημειώνεται ότι ο γνωστός ποινικολόγος ισχυρίζεται ότι είχε μιλήσει με τον γυμναστή και φέρεται να γνωρίζει κάποια από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο φίλος του.

«Ένας βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος δεν οδηγείται έτσι εύκολα στην αυτοκτονία. Κάτι πολύ σοβαρό έχει συμβεί. Άλλωστε και η ανάρτησή του στα social media αυτό δείχνει. Όσα επικαλείται ή υπονοεί, αλλά και όσα είπε στην τηλεφωνική συνομιλία του με τον δικηγόρο του, Όθωνα Παπαδόπουλο, ο οποίος πρέπει να προσέχει μέχρι να πάει να καταθέσει. Πίσω από όλη αυτή την ιστορία φαίνεται ότι υπάρχει ένα πολύ δυνατό κύκλωμα εκμετάλλευσης, η οποία μπορεί να ξεκινά από πολύ μικρά κοριτσάκια που ωθούν σε ευυπόληπτους πολίτες και στη συνέχεια τους εκβιάζουν, αποσπώντας τους χρήματα», υπογράμμισε ο κ. Κατερινόπουλος και πρόσθεσε:

«Ίσως από το γυμναστήριο του 50χρονου, όπου πήγαιναν πολλοί επώνυμοι, αυτή η γυναίκα "αράχνη" να "αλίευε" τα υποψήφια θύματα και να τους ωθούσε κοπέλες για εκμετάλλευση. Ακόμα, δεν ξέρουμε τι σχέση μπορεί να έχει και η 24χρονη που κατήγγειλε βιασμό την Πρωτοχρονιά».

Σχετικές ειδήσεις