ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Σήμερα η κηδεία του 22χρονου – Τα σπαρακτικά μηνύματα της συζύγου του

Ρέθυμνο: Σήμερα η κηδεία του 22χρονου – Τα σπαρακτικά μηνύματα της συζύγου του
Ρέθυμνο: Το τελευταίο αντίο θα πουν συγγενείς και φίλοι στον 22χρονο που έπεσε νεκρός από τα πυρά 44χρονου στον Μυλοπόταμο

Ρέθυμνο: Το τελευταίο αντίο θα πουν συγγενείς και φίλοι στον 22χρονο που έπεσε νεκρός από τα πυρά 44χρονου στον Μυλοπόταμο

Σήμερα το απόγευμα θα τελεστεί η κηδεία του 22χρονου Κώστα ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά 44χρονου στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου την Κυριακή. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει στον Ιερό Ναό Παναγίας Πεντηκοστής ενώ η σορός του άτυχου νέου θα βρίσκεται στο σπίτι του από τις 13:00 το μεσημέρι με την ταφή να γίνεται στο κοιμητήριο του χωριού Αγίου Μάμα.

Χθες, Δευτέρα, το λίγων εβδομάδων παιδί του 22χρονου βαπτίστηκε σε κλίμα συγκίνησης και σπαραγμού καθώς, όπως προτάσσουν τα έθιμα στην Κρήτη, του δόθηκε το όνομα του πατέρα του.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του 22χρονου η οποία σε αναρτήσεις της στο Facebook εκφράζει την θλίψη της για τον χαμό του Κώστα. «Αύριο (σ.σ. σήμερα_ θα είναι το τελευταίο αντίο ψυχή μου πως θα αντέξω χωρίς εσένα ο γιος σου σε ψάχνει συνέχεια γυρίζει και σε ψάχνει μου λείπεις ψυχή μου θα ζεις πάντα μέσα στη καρδιά μας…δεν θα φύγεις ποτέ…» έγραψε χαρακτηριστικά το βράδυ της Δευτέρας.

Λίγο νωρίτερα, δε, η ίδια είχε διατυπώσει την οργή της για τον 44χρονο δράστη γράφοντας χαρακτηριστικά: «Αυτός είναι ο φονιάς του άντρα μου....να σαπίσεις στη φυλακή αυτό σου αξίζει αλλά ο άντρας μου δεν θα ξαναέρθει του πήρες τη ζωή του του στέρησες τη χαρά του κοπελιού του».

Ο 44χρονος δολοφόνος του 22χρονου στον Μυλοπόταμο παραδόθηκε το πρωί της Δευτέρας στις αρχές και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο 44χρονος, ο οποίος στην απολογία του φέρεται να υποστήριξε πως «θόλωσε» το μυαλό του, ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr ο 44χρονος, προανακριτικά φέρεται να ισχυρίστηκε ότι έγιναν τρία σοβαρά φραστικά επεισόδια σε χρονικό διάστημα 1,5 ώρας στα οποία υποστήριξε ότι το θύμα εξύβρισε πολύ άσχημα και χυδαία διάφορα μέλη της οικογένειας του, ζωντανούς και νεκρούς, ενώ ισχυρίστηκε επίσης πως σε ένα από αυτά τα φραστικά επεισόδια, πριν το μοιραίο γεγονός ήταν μπροστά και η ηλικιωμένη μητέρα του η οποία και κατέθεσε στην Ασφάλεια Ρεθύμνου.

Τρεις βολίδες στο σώμα του 22χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιατροδικαστής φέρεται να εντόπισε ότι ο άτυχος 22χρονος δέχθηκε τρεις βολίδες, οι δυο προκάλεσαν «τυφλά» και η άλλη διαμπερές τραύμα και έπληξαν ζωτικά όργανα, κυρίως την περιοχή της λεκάνης και της σπονδυλικής στήλης.

«Ο αδερφός του δράστη είχε σηκώσει όπλο σε μένα», λέει η σύζυγος του 22χρονου

Η σύζυγος του άτυχου 22χρονου όσο και ο πεθερός του έδωσαν νέες λεπτομέρειες γύρω από την υπόθεση που έχει βυθίσει στο πένθος ένα ολόκληρο χωριό.

Η σύζυγος του θύματος μην έχοντας ακομά συνειδητοποιήσει πως από τη μία στιγμή στην άλλη έχασε τον άνθρωπό της υποστήριξε πως τα κίνητρα του εγκλήματος δεν ήταν οι κτηματικές διαφορές. Μάλιστα όπως επισημαίνει ο αδερφός του δράστη είχε σηκώσει όπλο και την είχε απειλήσει με αυτό.

«Δεν ήταν για κτηματικά, όχι, όχι. Τον ζήλευαν επειδή ήταν δυνατός. Κι ο αδελφός του είχε σηκώσει όπλο και σημάδευε εμένα μια φορά και ήμασταν στα δικαστήρια. Κι ήμουν έγκυος τότε. Γιατί είναι “άρρωστοι”. Είναι από τα Χριστούγεννα. Όλες αυτές οι φασαρίες και τις δημιούργησαν αυτοί. Πηγαίναμε στα δικαστήρια. Δίπλα ήταν τα σπίτια…», ανέφερε στην τηλεόραση του MEGA.

Πεθερός 22χρονου: «Τον είχε ξαναπυροβολήσει»

Ο πεθερός 22χρονου ξέσπασε για το φονικό και επεσήμανε πως ο δικηγόρος του 44χρονου υποστηρίζει φονιάδες. Συγκεκριμένα στην τηλεόραση του «MEGA» ανέφερε ότι «Δεν μπορώ να τον πω κύριο, γιατί εμείς έχουμε το παιδί μας στο νεκροθάλαμο και αυτός βγαίνει και γελάει».

Εξηγώντας το πως έφτασαν από τους τσακωμούς μέχρι το φονικό ο πεθερός του θύματος υπογράμμισε πως «έφτασαν εκεί από ένα χωράφι που ήταν 100 μέτρα. Ο συγκεκριμένος φονιάς έχει δικαστήριο στις 20 του μήνα γιατί είχε απειλήσει την κόρη μου με όπλο».

«Το μωρό μας, που μεγαλώνει, ποιον θα πει “μπαμπά”; Είναι 30 ημερών και ψάχνει τον πατέρα του» συμπλήρωσε για την απώλεια του γαμπρού του.

«Λίγο πριν το Πάσχα τον είχε ξαναπυροβολήσει. Το ξέρει ο δικηγόρος του αυτό; Χθες είχαν βρεθεί στην πλατεία του χωριού και λογόφεραν και έφυγαν. Μετά αυτός γιατί έπρεπε να περάσει μπροστά από το σπίτι των παιδιών;» πρόσθεσε ο πεθερός του θύματος. «Τους έπιασε η ζήλια, τους έπιασε η ζήλια για τον γαμπρό μου» κατέληξε ο κ. Βαγγέλης για τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία.

Σχετικές ειδήσεις