ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα στη Ζάκυνθο: Εκκενώθηκε η περιοχή Μεγάλα Αλώνια

Φωτιά τώρα στη Ζάκυνθο: Εκκενώθηκε η περιοχή Μεγάλα Αλώνια

Διαστάσεις φαίνεται ότι έχει πάρει η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στη Ζάκυνθο

Μεγάλη φαίνεται ότι είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε στη Ζάκυνθο νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης καθώς για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε η εκκένωση της περιοχής Μεγάλα Αλώνια όπου κατά πληροφορίες υπάρχουν διάσπαρτες οικίες.

Το μήνυμα που εστάλη μέσω τους 112 στους κατοίκους και τους παραθεριστές της περιοχής στις 12:13 ήταν να μετακινηθούν προς Άνω Βολίμες.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά στη Ζάκυνθο

H φωτιά στη Ζάκυνθο εκδηλώθηκε το πρωί της Τετάρτης (10/08) σε ορεινό όγκο νότια του χωριού Ασκός.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει δασική έκταση με πεύκα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στη Ζάκυνθο έχουν κινητοποιηθεί 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν πλέον πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Αντίθετα καλύτερα είναι τα πράγματα με τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Αγία Μαρίνα στο Κορωπί το μεσημέρι της Τετάρτης. Συγκεκριμένα η φωτιά στο Κορωπί εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση επί της οδού Παπαγιανοπούλου σε μια περιοχή με διάσπαρτες οικίες.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 33 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Εντωμεταξύ λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης υπήρξε ενημέρωση για νέα φωτιά στην περιοχή της Ορεινής στις Σέρρες με τις φλόγες να καίνε δασική έκταση.