ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Ηρακλείου στο Newsbomb.gr για τον θάνατο του 50χρονου: «Οι έρευνες συνεχίζονται»

Δήμαρχος Ηρακλείου στο Newsbomb.gr για τον θάνατο του 50χρονου: «Οι έρευνες συνεχίζονται»
To σημείο της τραγωδίας.
neakriti.gr

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία του Ηρακλείου από το αδιανόητο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον 51χρονο Παναγιώτη Μητρέλο, το απόγευμα της Πέμπτης.

Θλίψη, έχει σκορπίσει στο Ηράκλειο Κρήτης ο θάνατος του 50χρονου Παναγιώτη Μητρέλου που καταπλακώθηκε από μεγάλο δέντρο περιμένοντας στο φανάρι σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Ένα 24ώρο μετά τον αδόκητο χαμό του άτυχου άνδρα οι εξελίξεις στην υπόθεση φαίνεται να είναι ραγδαίες αφού οι αρμόδιοι φορείς εντείνουν τις έρευνες αναφορικά με τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο του 50χρονου.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός μίλησε στο Newsbomb.gr για τον θάνατο του 50χρονου και για την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Παρασκευή 19 Αυγούστου ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου Θανάσης Γαλήνας, διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος αλλά και το αν προκύπτουν ευθύνες και αμέλεια από τους υπεύθυνους για την πτώση του δέντρου που σκότωσε τον 51χρονο άνδρα.

«Η έρευνα συνεχίζεται κανονικά από την Εισαγγελία Ηρακλείου», είπε ο κ. Λαμπρινός στο Newsbomb.gr.

Μάλιστα ο κ. Λαμπρινός έχει κάνει γνωστό ότι «ο δήμος θα κάνει ότι "περνάει από το χέρι" του προκειμένου να εντοπιστούν επακριβώς τα αίτια του δυστυχήματος τα οποία ήδη διερευνώνται».

Όσον αφορά την οικογένειά του 50χρονου η οποία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και αδυνατεί να πιστέψει πως έχασαν τον άνθρωπο τους από τη μια στιγμή στην άλλη υποστηρίζει ότι θα κινηθεί νομικά για να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπεύθυνους.

Ο κ. Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε στο Newsbomb.gr ότι «δεν γνωρίζει αν η οικογένεια ψάχνει νομικά ευθύνες».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός μέσα από Δελτίο Τύπου που εξέδωσε την παρασκευή ανέφερε: «Το τραγικό δυστύχημα της Πέμπτης 18 Αυγούστου, σε κεντρικό σημείο της πόλης, προκαλεί βαθιά θλίψη σε όλους μας. Είναι πραγματικά αδιανόητο ένας άνθρωπος να χάνει τη ζωή του τόσο άδικα. Διαβεβαιώνω τους δημότες ότι θα κάνουμε το παν προκειμένου να εντοπιστούν επακριβώς τα αίτια του δυστυχήματος τα οποία ήδη διερευνώνται. Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

Ξεσπά η σύζυγος του θύματος

Συγκλονισμένη είναι η σύζυγος του θύματος η οποία έχασε το στήριγμα της με τραγικό τρόπο. Η Σταυρούλα με τον Παναγιώτη ήταν 30 χρόνια παντρεμένοι και είχαν μαζί τρία αγόρια. Όπως η ίδια περιγράφει, ανάμεσα σε αναφιλητά «ήταν ο καλύτερος μπαμπάς, ο καλύτερος οικογενειάρχης, ο καλύτερος σύζυγος».

Παράλληλα τονίζει πως «θέλουμε απόδοση ευθυνών, θέλουμε να πληρώσουν όσοι ευθύνονται για αυτό. Ξέρουμε ότι δεν έγινε επίτηδες αλλά από την άλλη πρόκειται για σοβαρή αμέλεια».

«Δεν μπορεί ένα δέντρο να κόβει έτσι την ζωή ενός ανθρώπου», δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha η κυρία Σταυρούλα.

Ο Παναγιώτης Μητρέλος που καταπλακώθηκε από δέντρο ενώ περίμενε στο φανάρcretalive.gr

«Έχασα τον πατέρα μου για αμέλεια άλλου», λέει ο γιος

Στο σημείο όπου τόσο τραγικά έχασε τη ζωή του ο 51χρονος βρέθηκε και σήμερα Σάββατο 20 Αυγούστου ο Χρήστος, ένα από τα τρία παιδιά του άτυχου άνδρα.

Εμφανώς οργισμένος έβλεπε τη μοτοσικλέτα του πατέρα του, μην μπορώντας να πιστέψει ότι δεν είναι πλέον στη ζωή.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη. Είναι απίστευτο, πονάει πολύ», αναφέρει μιλώντας στο cretapost ενώ παράλληλα τονίζει πως η οικογένεια είναι διατεθειμένη να κινηθεί νομικά εναντίον των υπευθύνων. «Ζητάμε δικαιοσύνη. Οι αρμόδιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο πατέρας μου έχασε την ζωή του για αμέλεια άλλου, είναι σαν να τον σκότωσαν αυτοί. Όσοι έχουν ευθύνες θα πληρώσουν», τόνισε εξοργισμένος ο Χρήστος.

Αφέθηκε ελεύθερος ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πρασίνου

Υπενθυμίζεται ότι ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου Ηρακλείου, ο οποίος είδε μπροστά στα μάτια του το συμβάν, αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του Εισαγγελέα εφόσον βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της προανάκρισης για την έρευνα και την απόδοση ευθυνών που οδήγησαν στο τραγικό θάνατο τον άτυχο Παναγιώτη Μητρέλο.

Βίντεο ντοκουμέντο: Έτσι έγινε η τραγωδία στο Ηράκλειο

Κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας κατέγραψε τις τελευταίες δραματικές στιγμές του Παναγιώτη Μητρέλου. Ο 50χρονος άνδρας περίμενε στο φανάρι με το μηχανάκι του κι ένα τεράστιο πεύκο τον καταπλάκωσε και του αφαίρεσε τη ζωή. Το βίντεο που κυκλοφορεί από την Παρασκευή είναι ανατριχιαστικό.

Το τεράστιο πεύκο φαίνεται να έχει αρχίσει να ταλαντώνεται, ξαφνικά πέφτει και τελειώνουν όλα. Κόσμος που βρισκόταν στο σημείο σπεύδει, καθώς αντιλαμβάνεται την παρουσία του άτυχου 50χρονου κάτω από το δέντρο, όμως, κανείς δεν κατάφερε να κάνει τίποτα για να αποτρέψει το μοιραίο.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, για το επίμαχο δέντρο το οποίο σκότωσε τον 50χρονο, καθώς και για άλλα επικίνδυνα σημεία στην πόλη, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης είχε ενημερώσει τους αρμόδιους του δήμου Ηρακλείου.

Σχετικές ειδήσεις