ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Σήμερα η πιο δύσκολη ημέρα - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία μέχρι το βράδυ

Καιρός: Σήμερα η πιο δύσκολη ημέρα - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία μέχρι το βράδυ
Έντονα καιρικά φαινόμενα για τέταρτη ημέρα στην Ελλάδα
INTIME

Συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη χώρα. Ποιες περιοχές θα «σφυροκοπηθούν» από την ισχυρή κακοκαιρία; Σήμερα το πιο δύσκολο 24ωρο. Δείτε αναλυτικά την εξέλιξη του καιρού!

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν και αυτό το 24ωρο τη χώρα, με ένταση και διάρκεια. Μάλιστα σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ σήμερα Πέμπτη 25/08 θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα με τις ισχυρές καταιγίδες να πλήττουν πολύ μεγάλο μέρος της χώρας.

Ήδη αρκετές περιοχές της Ελλάδας αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, με την Πυροσβεστική να έχει κληθεί για περισσότερες από 130 κλήσεις για παροχή βοήθειας μέσα σε μία ημέρα, όπως αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς. Ακόμα δρόμοι έγιναν ποτάμια και πολλά σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα για ώρες.

Ο καιρός στην Αττική (25/08)

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη (25/08)

Στη βόρεια πόλη θα επικρατήσουν νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα έως τις προμεσημβρινές ώρες στα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι ιδιαίτερα έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Επικράτεια (25/08)

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022 στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα έως τις προμεσημβρινές ώρες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στην κεντρική Μακεδονία και έως το βράδυ στις Σποράδες, στη Θεσσαλία

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα έχει ιδιαίτερη μεταβολή με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Συναγερμός για 8 περιοχές μέχρι την Πέμπτη

Νέο συναγερμό για την εν εξελίξει κακοκαιρία σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης (24/08) η ΕΜΥ η οποία αναβάθμισε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που είχε εκδοθεί πριν από λίγες ημέρες σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΜΥ η αναβάθμιση κρίθηκε απαραίτητη λόγω των υψηλών ποσών βροχής και ραγδαιότητας των φαινομένων, τα οποία ξεκίνησαν από το βράδυ της Τετάρτης και θα συνεχιστούν έως και σήμερα το βράδυ (Πέμπτη 25-08-2022) για τις παρακάτω περιοχές:

  • Για τα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (κυρίως τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη και τη Θάσο) από σήμερα νωρίς το βράδυ έως τις πρωινές ώρες αύριο Πέμπτη.
  • Για την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Χαλκιδικής, Πιερίας και Ημαθίας καθώς και για τα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης) από σήμερα το βράδυ έως και τις προμεσημβρινές ώρες αύριο Πέμπτη.
  • Για τις Σποράδες, τη Θεσσαλία (κυρίως τους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας), την κεντρική και βόρεια Εύβοια και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως το νομό Φθιώτιδας) από σήμερα τη νύχτα έως και αύριο το βράδυ της Πέμπτης.

Δείτε live τα έντονα καιρικά φαινόμενα:

Κακοκαιρία: Προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας

Σποράδες: Χωρίς ρεύμα από τις 7μιση το πρωί

Xωρίς ρεύμα είναι οι Σποράδες από τις 7:30 το πρωί καθώς σημειώθηκε βλάβη στο μεγάλο υποσταθμό της Σκιάθου όπου καταλήγει και ο μεγάλος υποθαλάσσιος αγωγός, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Συνεργεία του ΔΕΔΗΕΕ επιχειρούν να εντοπίσουν τη βλάβη και ίσως δώσουν ρεύμα από τον υποσταθμό της ΔΕΗ στο Λαύκο όπως στο παρελθόν.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης τα νησιά είναι γεμάτα κόσμο και ελπίζει να δοθεί σύντομα λύση για να μην ταλαιπωρηθεί κανείς και να ολοκληρωθεί ομαλά η τουριστική σεζόν. «Αρκετή ζημιά μας έκαναν τα καιρικά φαινόμενα στον τουρισμό, αν και φαίνεται ότι αντέχουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Περίσσης.

Χαλκιδική: Χωρίς ρεύμα το βράδυ της Τετάρτης (24/08)

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετώπισαν και η Χαλκιδική και οι Σέρρες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα χωρίς ρεύμα έμειναν η Ιερισσός, τα Νέα Ρόδα και η Ουρανούπολη στον δήμο Αριστοτέλη, καθώς και η Συκιά και ο Νέος Μαρμαράς, στον δήμο Σιθωνίας.

Σέρρες: Πτώσεις δέντρων και διακοπή ρεύματος

Στις Σέρρες, η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πτώσεις δέντρων, δημιουργώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και εγκλωβισμούς σε ανελκυστήρες, ενώ δεκάδες κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για απεγκλωβισμούς.

Σύμφωνα με το thestival.gr διακοπές ρεύματος μικρής και μεγαλύτερης διάρκειας καταγράφηκαν στους Δήμους Αμφίπολης, Βισαλτίας και Σιντικής, ενώ χωρίς ρεύμα έμεινε και κομμάτι του κέντρου της πόλης των Σερρών.

Θάσος: Έντονη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Προβλήματα από την κακοκαιρία παρουσιάστηκαν στη Θάσο, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε στον απεγκλωβισμό γυναίκας από ισόγειο κατοικίας στη Σκάλα Ποταμιάς.

Δέχθηκε έξι κλήσεις για άντληση υδάτων από την ίδια περιοχή και επενέβη σε τέσσερις περιπτώσεις.