ΕΛΛΑΔΑ

Στο Αργοστόλι «έδεσε» η θαλαμηγός «Katara» του πρώην Εμίρη του Κατάρ

Στο Αργοστόλι «έδεσε» η θαλαμηγός «Katara» του πρώην Εμίρη του Κατάρ
H εντυπωσιακή θαλαμηγός «Katara».
inkefalonia.gr

Άφωνοι έμειναν το απόγευμα της Τρίτης όσοι έκαναν τις βουτιές τους στο Αργοστόλι καθώς ένα θηριώδη γιοτ, που έμοιαζε με κρουαζιερόπλοια τους έκλεισε τον ορίζοντα.

Με «κομμένη την ανάσα» παρακολουθούν στην Κεφαλονιά τουρίστες και ντόπιοι την εντυπωσιακή θαλαμηγό «Katara» του πρώην Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλιφά αλ Θανί που αγκυροβόλησε στο λιμάνι του Αργοστολίου.

Το μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, έδεσε την υπερπολυτελέστατη θαλαμηγό του στο λιμάνι του Αργοστολίου, το απόγευμα της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η θαλαμηγός του πρώην εμίρη, Katara, θεωρείται ένα από τα ακριβότερα σκάφη του κόσμου.

Το χλιδάτο γιοτ του Εμίρη του Κατάρ

Το βασιλικό γιοτ, που μπορεί να προσφέρει μία άνετη διαμονή σε 34 άτομα, κατασκευάστηκε από την Lurssen στη Γερμανία στο ναυπηγείο Lemwerder και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη της το 2010.

Το πλήρωμα μπορεί να φτάσει τα 95 άτομα, εξασφαλίζοντας μία άνετη άλλα και πολυτελή εμπειρία ναυσιπλοΐας.

Το εσωτερικό του σκάφους σχεδιάστηκε από τον Alberto Pinto.

Το Katara Lurssen, είναι μήκους 124.40 μέτρων και διαθέτει μεταλλικό κύτος μετατόπισης και αλουμινένια υπερκατασκευή, με καταστρώματα από ξύλο, ενώ διαθέτει σταθεροποιητές μηδενικής ταχύτητας, οι οποίοι λειτουργούν στην άγκυρα, αυξάνοντας την άνεση του σκάφους όταν αυτό είναι ακίνητο. Διαθέτει επίσης ελικοδρόμιο , Beach Club, Tender Garage, Πλατφόρμα Κολύμβησης, Υποβρύχια Φώτα, GYM, Spa, Τζακούζι (στο κατάστρωμα) και πισίνα.

Ποιος είναι ο Εμίρης του Κατάρ

Ο σεΐχης Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί, από τις 26 Ιουνίου του 1995 είχε αναλάβει στα χέρια του τις τύχες ενός πλούσιου πετρελαιοπαραγωγού κράτους συνεχίζοντας την κυριαρχία της οικογένειάς του. Ήταν ο ηγέτης του Κατάρ από το 1995 ως το 2013. Το 1977 ανακηρύχθηκε διάδοχος του θρόνου και ήρθε στην εξουσία το 1995 με την ανατροπή του πατέρα του, Εμίρη Χαλίφα. Έχει τιμηθεί με διάφορα παράσημα και μετάλλια.

Σχετικές ειδήσεις

Toυρκία: Στο Βόσπορο η πολυτελής θαλαμηγός του Ερντογάν - Το πλωτό παλάτι και ο λαός που στενάζει

Κύθνος: Βίντεο από την στιγμή που βυθίζεται η θαλαμηγός «007 James Bond»

Σύγκρουση ιστιοφόρου με θαλαμηγό στην Υδρούσα - Τραυματίστηκε μια 39χρονη