ΕΛΛΑΔΑ

Μετέφεραν με βάρκες 33 λαθρομετανάστες από την Αλεξανδρούπολη

Μετέφεραν με βάρκες 33 λαθρομετανάστες από την Αλεξανδρούπολη

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι διακινήσεις παράνομων μεταναστών από την Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια αστυνομικής επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αλεξανδρούπολης, συνελήφθησαν δύο Ιρακινοί ηλικίας 24 και 28 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας, 33 παράνομους μετανάστες.

Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην παρέβρια περιοχή Φερών Αλεξανδρούπολης.Τριάντα δύο από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Μπαγκλαντές και ένας υπήκοος Ινδίας.

Πιο αναλυτικά μετά από πολυήμερες έρευνες και κατόπιν συλλογής και κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, με σκοπό τη σύλληψη μελών κυκλώματος που διακινεί λαθρομετανάστες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, στην παρέβρια περιοχή των Φερών, οι δύο διακινητές, διότι μετέφεραν παράνομα, με πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στην Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, 33 παράνομους μετανάστες. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία πλαστική βάρκα, ένα μαχαίρι, 1.000 δολάρια Αμερικής και τρία κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.