ΕΛΛΑΔΑ

Πρύτανης ΑΠΘ για τον 19χρονο: «Τα κτίρια δεν ικανοποιούν τις ανάγκες»

Πρύτανης ΑΠΘ για τον 19χρονο: «Τα κτίρια δεν ικανοποιούν τις ανάγκες»
Eurokinissi

Ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου μίλησε για το περιστατικό που φοιτητής του πανεπιστημίου έπεσε από τον τρίτο όροφο, την ώρα που καθόταν στο περβάζι του παραθύρου της αίθουσας.

Από θαύμα σώθηκε ο 19χρονος φοιτητής του ΑΠΘ, ο οποίος έπεσε από τον τρίτο όροφο του κτιρίου, ενώ καθόταν στο περβάζι του παραθύρου της αίθουσας στην οποία παρακολουθούσε μάθημα.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου μίλησε για το περιστατικό στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και περιέγραψε την κατάσταση του φοιτητή αλλά και τα προβλήματα των «σύγχρονων» πανεπιστημίων.

Χαρακτήρισε το συμβάν ως «Σοκαριστικό» επισημαίνοντας ότι ο φοιτητής είναι σε πλήρη αποθεραπεία. Επισήμανε μάλιστα πως πλέον τα κτίρια δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις σημερινές ανάγκες του πανεπιστημίου.

«Σίγουρα υπάρχει μία σκέψη η οποία δεν μπορεί να υλοποιηθεί από τη μία μέρα στην άλλη, το εάν μπορούμε να επεκταθούμε εκτός campus» προσέθεσε ο πρύτανης ενώ στο τέλος δήλωσε πως το πρόβλημα της πληρότητας παρουσιάζεται στην οικονομική και νομική σχολή του πανεπιστημίου. «Ήδη ο κοσμήτορας είχε βρει αίθουσες σε όμορα κτίρια πριν συμβεί το περιστατικό» συμπλήρωσε.

Εντάσεις έξω από το ΑΠΘ για την πτώση του 19χρονου

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 19/10 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που ήταν στην περιοχή κοντά στην κεντρική βιβλιοθήκη.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με κρότου λάμψης, ενώ τα άτομα φέρονται να διέφυγαν, μπαίνοντας στο κτίριο της νομικής σχολής.

Δεκάδες φοιτητές βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της Πρυτανείας στον 7ο όροφο του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ και διαμαρτύρονταν για την πτώση του φοιτητή Νομικής από τον 2ο όροφο της σχολής.

Δεκάδες φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της διοίκησης, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης για τις 12.00μμ διαμαρτυρίας, ανέβηκαν έως τον 7ο όροφο και αυτήν την ώρα βρίσκονται έξω από την καγκελόπορτα του ορόφου, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Πρύτανη και των αρχών του ΑΠΘ και ζητώντας επίμονα να βγει κάποιος και να τους μιλήσει.

Διαβάστε επίσης:

AΠΘ: Ένταση με φωτοβολίδες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον 19χρονο

ΑΠΘ: Συγκλονίζει φοιτήτρια για την πτώση του 19χρονου από το παράθυρο

«Παγωμάρα» στο ΑΠΘ μετά την πτώση φοιτητή - «Δεν χωράμε στις αίθουσες»