ΕΛΛΑΔΑ

Α. Ωνάσης - Τζάκι Κένεντι: Σαν σήμερα ο γάμος τους στον Σκορπιό

Α. Ωνάσης - Τζάκι Κένεντι: Σαν σήμερα ο γάμος τους στον Σκορπιό
AP

Ωνάσης-Κένεντι: Πριν από 54 χρόνια σαν σήμερα ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στον Σκορπιό με ελάχιστους καλεσμένους 

Σαν σήμερα ήταν πριν από 54 χρόνια, στις 20 Οκτωβρίου 1968 όταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης παντρεύτηκε με την Τζάκι Κένεντι Ωνάση στον Σκορπιό.

Στον γάμο της χρονιάς παρευρέθηκαν μόλις 20 άτομα συμπεριλαμβανομένων των παιδιών της Τζάκι, της αδελφής της, της μητέρας και του πατριού της αλλά και των παιδιών του Ωνάση, Αλέξανδρο και Χριστίνα, που δεν έβλεπαν και με την καλύτερη διάθεση τον γάμο του πατέρα τους.

Και μπορεί στην τελετή να ήταν παρόντες μόλις 20 άνθρωποι όλη η Λευκάδα όμως είχε γεμίσει με παπαράτσι και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο.

Η Τζάκι ήταν απαστράπτουσα μέσα στο Valentino νυφικό της και την λευκή κορδέλα στα μαλλιά της, ενώ το αριστερό της χέρι κοσμούσε ένα τεράστιο ρουμπίνι σε σχήμα καρδιάς περιτριγυρισμένο από διαμάντια.

Στο γαμήλιο γλέντι που έγινε φυσικά στο γιωτ του Ωνάση, Χριστίνα, οι 75 επίσημοι προσκεκλημένοι χόρεψαν συρτάκι υπό τους ήχους του Ζορμπά, ενώ η καλεσμένη που έμελλε να επισκιάσει τον γάμο και τη ζωή του ζευγαριού δεν ήταν άλλη από την Μαρία Κάλλας.

Από το αρχείο της ΕΡΤ και την εκπομπή «Σαν Παλιά Φωτογραφία» με την Πόπη Τσαπανίδου προκύπτουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον Έλληνα κροίσο με βασικότερη την πραγματική και μεγάλη αγάπη της ζωής του.

Σύμφωνα με τον στενό του συνεργάτη Στέλιο Παπαδημητρίου η γυναίκα που ο Ωνάσης αγάπησε πραγματικά ήταν η πρώτη του γυναίκα, Αθηνά Λιβανού. Μάλιστα ο κ. Παπαδημητρίου περιγράφει στην εκπομπή μια συζήτηση που είχε με τον Ωνάση ένα βράδυ στον Σκορπιό και τα όσα του είπε για την Λιβανού.

Ρε παιδί μου λέει, γυρίζω πίσω και λέω, δεν έκανα καλά. Αυτή και την αγάπησα και την αγαπώ (…) και κακά τα ψέματα είναι και η μάνα των παιδιών μου. Σαλάτα την έκανα τη ζωή μου μετά που την χώρισα», ήταν τα λόγια του Ωνάση για την πρώτη του γυναίκα.

Όσον αφορά την Τζάκι; Οι συνεργάτες του πάλαι ποτέ ιδιοκτήτη της Ολυμπιακής την αποκαλούν γατούλα.

«Ήταν γατούλα. Ήταν ευγενέστατη, αλλά γατούλα. Είχε τον τρόπο της να μιλάει στον Ωνάση, που κι εξαγριωμένος να ήταν, τον ηρεμούσε».