ΕΛΛΑΔΑ

Βέροια: Αύριο το μικρό κοριτσάκι θα γινόταν ενός έτους

Βέροια: Αύριο το μικρό κοριτσάκι θα γινόταν ενός έτους

Αρνείται την ανθρωποκτονία από πρόθεση η 29χρονη που κατηγορείται ότι άφησε το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι της νεκρό στα παγωμένα νερά του ποταμού Αλιάκμονα στη Βέροια - Αύριο θα γινόταν 1 έτους

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει την ανείπωτη τραγωδία που συνέβη στον ποταμό Αλιάκμονα, όπου μια 29χρονη μητέρα φέρεται να έριξε το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι της στο νερό.

Αύριο Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023 το μικρό κοριτσάκι θα έκλεινε έναν χρόνο ζωής, ωστόσο δεν πρόλαβε καθώς πνίγηκε στα παγωμένα νερά του ποταμού στη Βέροια με κύρια υπεύθυνη την μητέρα του. Η ίδια απολογείται αύριο με μόνη υποστηρικτική της άμυνα, τα ψυχολογικά προβλήματα τα οποία φέρεται να αντιμετώπιζε.

«Με κατηγορούν για πράγματα τα οποία δεν έχω κάνει. Λένε ότι εγώ σκότωσα το μωρό. Ότι είχα ψυχολογικά προβλήματα και ότι το πέταξα στο ποτάμι. Την αγαπούσα την κόρη μου πάρα πολύ. Η αλήθεια είναι ότι η μικρή μπουσούλησε κι έπεσε στο ποτάμι.», είπε αρχικά μιλώντας στο MEGA.

«Πήγαμε βόλτα στο ποτάμι, είχε ωραία μέρα και την πήγα βόλτα. Και την άφησα κάτω για λίγο. Την είχα στα πόδια μου, μετά την άφησα κάτω και πήρα το κινητό και αφαιρέθηκα και η μικρή έπεσε μέσα στο ποτάμι. Αυτό. Μετά δεν, δεν μπορούσα να την βγάλω από μέσα. Ναι, δεν μπορούσα να πέσω στο νερό να την βγάλω», πρόσθεσε.

Το μεγάλο ερώτημα της τραγωδίας με το βρέφος στον Αλιάκμονα

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η νεαρή μητέρα είχε νοσηλευτεί κατά το παρελθόν πολλές φορές σε ψυχιατρική κλινική και εκδήλωνε συμπεριφορές που έδειχναν ότι δεν ήταν σε θέση να μεγαλώσει ένα παιδί. Μετά τη σύλληψή της δε μπορούσε να πει στους αστυνομικούς γιατί προχώρησε στην φρικώδη πράξη.

Η 28χρονη ζούσε με τους γονείς της, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που κατάλαβαν ότι κάτι κακό έχει συμβεί, ειδοποιώντας την Αστυνομία. Η κόρη τους πήρε το παιδί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς λέγοντας ότι θα πάει σε φιλικό σπίτι για να κάνει ρεβεγιόν. Ωστόσο, είπε ψέματα. Από την έρευνα προέκυψε ότι πήρε ταξί από το χωριό όπου ζει και κατευθύνθηκε με το μωρό στην αγκαλιά στην περιοχή όπου βρίσκεται το φράγμα του Αλιάκμονα. Εκεί πέταξε το βρέφος στο νερό. Στη συνέχεια, πήγε σε ξενοδοχείο, όπου πέρασε το βράδυ της. Την άλλη μέρα επέστρεψε στο σπίτι της, όπου ανάστατοι οι γονείς της αντιλήφθηκαν ότι το μωρό έχει εξαφανιστεί. Όταν τη ρώτησαν που βρίσκεται, εκείνη δεν έδινε κάποια λογική απάντηση.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο οδηγός ταξί που τη μετέφερε δεν κατάλαβε το παραμικρό, καθώς η συμπεριφορά της ήταν απολύτως φυσιολογική: «Δεν έδειχνε ταραγμένη».

Όταν οι αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες και τη ρώτησαν που βρίσκεται το μωρό, δεν έδινε κάποια λογική απάντηση. Μέχρι που μίλησε για «μία βόλτα στο ποτάμι» που πήγε μαζί με το παιδί και τότε οι αστυνομικοί άρχισαν να την πιέζουν για να τους προσδιορίσει το σημείο. «Αυτό το παιδί δεν το αγαπούσε κανείς, ούτε οι γονείς μου το αγαπούσαν», είπε λίγη ώρα αργότερα.

Η στάση της άλλαξε όταν οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, υποστηρίζοντας ότι δεν σκότωσε το παιδί της και ότι δεν ξέρει τι έγινε. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 28χρονη το τελευταίο διάστημα δεν λάμβανε τη φαρμακευτική αγωγή που της είχε χορηγηθεί. Ο πατέρας του βρέφους προσπαθούσε να την πείσει να αναγνωρίσει το παιδί, ωστόσο, εκείνη αρνείτο (σύμφωνα τουλάχιστον με τον ίδιο).

Ξεσπά ο παππούς της 29χρονης

Σπαρακτικές οι δηλώσεις του παππού της στον ΑΝΤ1, που αναφέρθηκε στις νοσηλείες της εγγονής του, κλαίγοντας για το αδικοχαμένο του δισέγγονο.

«Να έπαιρνε την αγωγή της. Όταν γέννησε δεν έπαθε τίποτα. Δεν ξαναπήγαμε στην κλινική. Είχε νοσηλευτεί πολλές φορές εδώ και 14 χρόνια. Όταν έπαιρνε όμως την αγωγή ήταν πάρα πολύ καλά. Όταν δεν την έπαιρνε πάλι εισαγγελική εντολή, πάλι μέσα. Είπαν εμείς θα ερχόμαστε κάθε μήνα. Ούτε καν πατήσανε. Ας το ακούσουν. Να πάω να ανάψω το κερί του».

Τι λέει ο οδηγός ταξί που την παρέλαβε

«Δεν ήξερα τίποτα, με δρομολόγησε το κέντρο. Στο φράγμα. Πήγα, ήταν η κοπέλα, μπήκε στο πίσω κάθισμα, την πήγα στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης» αναφέρει ο οδηγός ταξί, που παρέλαβε την 29χρονη μητέρα αφού αυτή είχε μόλις σκοτώσει το παιδί της στα νερά του φράγματος του Αλιάκμονα.

Ο ίδιος φέρεται να έχει καταθέσει στην Αστυνομία πως δεν διέκρινε απολύτως καμία ταραχή στη γυναίκα. « Δεν μου είπε τίποτα απολύτως. Κανονική κούρσα, όπως παίρνει ο κόσμος ένα ταξί. Δεν ήξερα τίποτα και με κάλεσαν στην Ασφάλεια. Εκεί ρώτησα και μου είπαν ότι είναι η κοπέλα που μετέφερες σκότωσε το παιδί της» ανέφερε μιλώντας στο OPEN.

«Είπε ότι μπουσούλησε το μωρό», λέει ο αδερφός της 29χρονης

Για την 29χρονη μητέρα που κατηγορείται για τον θάνατο του 11 μηνών βρέφους της στη Βέροια, πετώντας το στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα μίλησε ο αδερφός της στην τηλεόραση του Alpha.

«Μπουσουλούσε, γλίστρησε και έπεσε το μωρό», είπε αρχικά ο αδερφός της 29χρονης στην εκπομπή Tlive. Ενώ ο ίδιος μιλώντας για την ψυχολογική κατάσταση της γυναίκας ανέφερε «δεν την άκουσα καλά όταν μιλήσαμε».

Η νεαρή, μεγάλωνε το μωρό με την μητέρα της και τον παππού της στο χωριό Σταυρός στην Αλεξάνδρεια της Ημαθίας.

«Πήρε το παιδί και έφυγε με ταξί την παραμονή, εγώ την είδα, καπου πηγε αλλά δεν μας είπε που. Ήρθε την επόμενη μέρα στο σπίτι αλλά χωρίς το παιδί, νόμιζα ότι το μωρό ήταν στον πατέρα του δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Δεν γνωρίζω τι έκανε μετά», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε ότι η αδερφή του «έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή την οποία είχε κόψει» ενώ τόνισε ότι η αδερφή δεν επισκεπτόταν ψυχίατρο.

Τέλος ο ανέφερε ότι ήταν «ελάχιστες οι φορές που την είχαν επισκεφθεί οι κοινωνικοί λειτουργοί».

Σχετικές ειδήσεις