ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Σε εξέλιξη η λήψη οργάνων από τον 22χρονο ποδοσφαιριστή

Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου
Ο 22χρονος υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία
INTIME NEWS/ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Η διαδικασία για τη λήψη οργάνων από τον 22χρονο ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, για τον οποίο διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός του θάνατος, βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. 

Ξεκίνησε η διαδικασία λήψης οργάνων από τον άτυχο Δημήτρη Σκόνδρα, ο οποίος υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και διαγνώστηκε κλινικά νεκρός το βράδυ της Τρίτης 10 Ιανουαρίου.

Πράξη μεγαλοψυχίας έδειξαν οι γονείς του άτυχου νέου, οι οποίοι αποφάσισαν να δωρίσουν τα ζωτικά όργανα του παιδιού τους προκειμένου να σωθούν άλλες ζωές.

Από το πρωί της Τετάρτης (11/01) και για έξι ώρες σύμφωνα με τον Υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας θα γίνεται η λήψη οργάνων από τον 22χρονο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Η καρδιά του 22χρονου θα μεταφερθεί στο Ωνάσειο, το ήπαρ στη Θεσσαλονίκη, οι νεφροί στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ για τους κερατοειδής θα αποφασίσει ο εθνικός οργανισμός μεταμοσχεύσεων για τον λήπτη και τον χρόνο λήψης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Από τη μεριά τους οι γονείς δεν επιθυμούν να προβούν σε δηλώσεις, όμως ευχαρίστησαν τους γιατρούς που έκαναν ότι μπορούσαν για να σώσουν το παιδί τους.

Ο Δημήτρης Σκόνδρας είναι ο τρίτος νέος που μέσα σε λίγες ημέρες φεύγει πολύ νωρίς από τη ζωή και οι γονείς αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους και να προσφέρουν ζωή μέσα από τον θάνατο.

Θεία του 22χρονου ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή έγραψε σε ανάρτησή της:

«Δυστυχώς ο Δημήτρης μας δεν τα κατάφερε στη μάχη που έδωσε ώστε να κρατηθεί στη ζωή. Η οικογένεια μου και η οικογένειά του Αχαϊκού ποδοσφαίρου από απόψε θρηνεί άλλο ένα παλικάρι. Οι γονείς του έχουν πάρει μια γενναία απόφαση ώστε να δωρίσει τα όργανα του και αυτό μας κάνει περήφανους. Θα σε θυμόμαστε για πάντα Δημήτρη μου!», έγραψε σε ανάρτηση της στο διαδίκτυο η θεία του 22χρονου, Μαρία Σταθά Δελδήμου.

Ο Δημήτρης Σκόνδρας κατέρρευσε το περασμένο Σάββατο 7/01, ενώ εργαζόταν στην επιχείρηση του πατέρα του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο με εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία. Πριν από λίγο καιρό είχε ολοκληρώσει την στρατιωτική του θητεία, ενώ ήταν ανιψιός του υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννη Πετρούτσου.

Διαβάστε επίσης:

Γρεβενά: Ενός λεπτού σιγή στο χειρουργείο του 6χρονου Θωμά

Σε 44χρονο λήπτη το ήπαρ του θύματος τροχαίου στο Αγρίνιο