ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Τι λέει ο Λέκκας στο Newsbomb.gr για το σεισμό 4,3 Ρίχτερ

Μυτιλήνη: Τι λέει ο Λέκκας στο Newsbomb.gr για το σεισμό 4,3 Ρίχτερ
O καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.
Glomex

Τι είπε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό των 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης.

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:22 τα ξημερώματα της Πέμπτης, στη Μυτιλήνη.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε στο Newsbomb.gr, σχετικά με τη σεισμική δραστηριότητα που σημειώθηκε στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η δόνηση που έγινε αισθητή σε όλο το νησί είχε επίκεντρο 27 χλμ βόρεια του Σιγρίου και σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 15 χιλιόμετρα.

Ο καθηγητής εμφανίστηκε καθησυχαστικός ενώ τόνισε: «Δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο γιατί ήταν εκτός εστιακής περιοχής που ήταν οι προηγούμενοι σεισμοί. Η σεισμική δραστηριότητα ήταν μέσα στο πέλαγος βορειοδυτικά».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ο σεισμός που έγινε τα ξημερώματα: «Δεν συνδέεται με τους άλλους σεισμούς που έχουν σημειωθεί τις προηγούμενες ημέρες».

Ωστόσο ο κ. Λέκκας τόνισε ότι υπήρξε μια μετασεισμική ακολουθία τις τελευταίες ώρες. «Έχουν γίνει 2-3 μετασεισμοί πιο μικροί αλλά μέσα στη θάλασσα. Είναι τουλάχιστον 10 χιλιόμετρα από το προηγούμενο εστιακό κέντρο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις

Σεισμός κοντά στη Μυτιλήνη - Αισθητός στο νησί (pics)

Άκης Τσελέντης: Καμία ανησυχία για τον σεισμό στην Πάτρα

Σεισμός τώρα στην Πάτρα