ΕΛΛΑΔΑ

«Βούλιαξε» από χιόνι και κόσμο το Σαββατοκύριακο το χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

«Βούλιαξε» από χιόνι και κόσμο το Σαββατοκύριακο το χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
taxydromos.gr

«Βούλιαξε» από κόσμο το Σαββατοκύριακο, το Χιονοδρομικό Κέντρο στις Αγριόλευκες Πηλίου, όπου την έναρξη της χιονοδρομικής περιόδου σηματοδότησε η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, μετά την ύφεση του χιονιά, χιόνι- «πούδρα» ύψους δύο μέτρων υποδέχθηκε τους πρώτους χιονοδρόμους για τη φετινή σεζόν, ενώ εκατοντάδες ακόμη επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις για να απολαύσουν τον καφέ τους με φόντο το κατάλευκο τοπίο.

Το Σάββατο (11/2) ήταν η πρεμιέρα της πλήρους λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου. Το κέντρο είχε ανοίξει, αλλά μόνο για βόλτα με lift, λόγω έλλειψης χιονιού παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» οι πίστες φόρτωσαν χιόνι και το Σάββατο το κέντρο επισκέφθηκαν περίπου χίλια άτομα, χιονοδρόμοι και επισκέπτες. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα αυτοκίνητα έφθαναν μέχρι το πρώτο πάρκινγκ στα Χάνια. Αντίστοιχο ήταν το σκηνικό και την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Κενταύρων Ορος» Γρηγόρη Ιγγλέση, η προσέλευση του κόσμου ήταν μαζική για να απολαύσουν το αγαπημένο τους χειμερινό σπορ ή απλώς για ένα ζεστό ρόφημα στο σαλέ. Μάλιστα όπως αναφέρει ο κ. Ιγγλέσης, το χιονοδρομικό θα παραμείνει ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, εκτός απροόπτου, προκειμένου να ικανοποιηθεί η ζήτηση που υπάρχει.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου λειτούργησε με τρεις αναβατήρες από τους πέντε, δύο μονοθέσιους εναέριους, τους Πήλιο 1 και 2 και τον εναέριο διθέσιο Πήλιο 3 και με το σύνολο των πιστών του ανοιχτές: Πανόραμα, Θέτις, Ιάσονας, Φαλκονέρα, Πυλώνες, Αρχαρίων και Δρόμοι αντοχής.

Επικράτησαν συνθήκες ηλιοφάνειας και το ύψος του χιονιού κυμαινόταν από το 1,80 μ. στη βάση, στα 2 μ. στη μέση και στην κορυφή έφθανε τα 2,2μ. ενώ η πρόσβαση προς τις εγκαταστάσεις γινόταν χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Σημειώνεται ότι το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις τέσσερις το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Τουρκία: Το συγκινητικό μήνυμα από το Καστελόριζο και το «ευχαριστώ» της Hurriyet

Αμαλιάδα: Πέθανε ο 93χρονος που ζούσε με την κόρη του σε αυτοκίνητο

Ηράκλειο: 45χρονος σε κατάσταση αμόκ έσπασε όλο το σπίτι και επιτέθηκε στη μητέρα του