ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: Έγραψαν συνθήματα έξω από το ιατρείο του δερματολόγου

Σεπόλια: Έγραψαν συνθήματα έξω από το ιατρείο του δερματολόγου

Σεπόλια: Νέες συλλήψεις για την φρικιαστική υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης - Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα έξω από το ιατρείο του

Σε πέντε νέες συλλήψεις για την φρικιαστική υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης από τα Σεπόλια προχώρησε το βράδυ της Τρίτης η Ελληνική Αστυνομία.

Ανάμεσα στους νέους συλληφθέντες είναι ένας 65χρονος δερματολόγος – αφροδισιολόγος που διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην περιοχή του Κολωνού και ένας αλλοδαπός που επίσης είχε κατάστημα δίπλα στο ιατρείο. Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο 65χρονος γιατρός φέρεται πως πήγε την 12χρονη τουλάχιστον τρεις φορές στο ιατρείο του και την βίασε.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι στην περιοχή του Κολωνού, όπου διατηρούσε το ιατρείο του ο 65χρονος δερματολόγος είναι σοκαρισμένοι από τις εξελίξεις. Μάλιστα, άγνωστοι έγραψαν και συνθήματα με σπρέι έξω από το ιατρείο του 65χρονου δερματολόγου, μη μπορώντας να κρύψουν την οργή τους για όσα κατηγορείται ότι έκανε στη 12χρονη.

«Βιαστής», «οι βιαστές δεν είναι κρίμα, είναι πιο άνετα στο μνήμα» είναι μερικά από τα συνθήματα που οι άγνωστοι έγραψαν με σπρέι στους τοίχους του ιατρίου του 65χρονου συλληφθέντα δερματολόγου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Σοκάρουν οι καταγγελίες για τον 65χρονο δερματολόγο

Στο μεταξύ, σοκαριστικές είναι οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον 65χρονο αφροδισιολόγο.

Πελάτισσα του γνωστού δερματολόγου καταγγέλει πως την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά όταν τον είχε επισκεφτεί για μια εξέταση στο πόδι.

Όπως δήλωσε η γυναίκα στον Alpha, ο γιατρός την είχε θωπεύσει στο στήθος με εκείνη να αποχωρεί σοκαρισμένη από το ιατρείο του.

«Είχα πάει σαν κάτοικος της περιοχής στο ιατρείο του για μια εξέταση. Είχα μια κύστη ανάμεσα στο πόδι και το γεννητικό μου όργανο αλλά εκείνος με θώπευσε στο στήθος, χωρίς να υπάρχει λόγος», δήλωσε αρχικά η γυναίκα.

Όπως είπε «πάγωσε» και έφυγε σχεδόν τρέχοντας από το γραφείο. Μάλιστα, ο γιατρός συμπεριφερόταν σαν να συνέβη κάτι συνηθισμένο, σύμφωνα με όσα ανέφερε η γυναίκα. «Δεν είπε τίποτα, σαν να ήταν πολύ συνηθισμένο για αυτόν και το έκανε συνέχεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε ότι φοβόταν να μιλήσει σε κάποιο άτομο για το περιστατικό, ακόμα και στον πεθερό της ο οποίος και της τον σύστησε. «Δεν έχω μιλήσει για αυτό το πράγμα. Μου τον είχε συστήσει ο πεθερός μου. Είχε πει ότι είναι εξαιρετικός επιστήμονας και απορρούσε γιατί είχα σταματήσει να πηγαίνω σε αυτόν», είπε συγκεκριμένα.

Αλλά η γυναίκα έγραψε σε σχόλιο της στο google ότι ο συγκεκριμένος γιατρός είναι επικίνδυνος, σημειώνοντας ότι εντόπισε κι άλλα τέτοιου είδους σχόλια στο διαδίκτυο

«Δεν σοκαρίστηκα όταν είδα ότι το όνομά του εμπλέκεται στην υπόθεση της 12χρονης», κατέληξε η ίδια.

Σοκαριστική μαρτυρία μητέρας: «Είχε πρόβλημα στο μπράτσο και της έβγαλε το εσώρουχο»

Μετά από τις αξιολογήσεις κάποιων ασθενών στο διαδίκτυο, που χαρακτήριζαν τον δερματολόγο «επικίνδυνο», μητέρα ενός κοριτσιού μόλις 7,5 ετών έκανε μια σοκαριστική αποκάλυψη για τη συμπεριφορά του γιατρού.

Όπως είπε στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 πριν από τρεις μήνες επισκέφτηκε το ιατρείο του στα Σεπόλια, πολύ κοντά στο σπίτι της 12χρονης, γιατί η κόρη της είχε ένα πρόβλημα με ατοπική δερματίτιδα στο μπράτσο της.

«Όταν πήγα μέσα με το παιδί και τον πατέρα μου, του εξήγησα ότι η μικρή έχει ατοπική δερματίτιδα μόνο στα χέρια. Μου ζήτησε να τη γδύσω και να της βγάλω και το εσώρουχο. Εκείνη τη στιγμή κοιτάχτηκα με τον πατέρα μου γιατί δε μου άρεσε αυτό που άκουσα. Τον ρώτησα γιατί πρέπει να βγάλει το εσώρουχο το παιδί και μου είπε ότι εμφανίζονται σημάδια ατοπικής δερματίτιδας στις κλειδώσεις και πίσω από τα γόνατα. Έτσι έγδυσα εντελώς το παιδί», είπε η μητέρα, η οποία πρόσθεσε πως από χθες που έγινε γνωστή η σύλληψή του είναι σε κατάσταση σοκ.

«Είμαι εξοργισμένη. Αν τον είχα μπροστά μου δεν ξέρω τι θα έκανα. Είμαι πάρα πολύ θυμωμένη κι εξοργισμένη. Ακόμα κι αν αυτή είναι η διαδικασία για λόγους ιατρικούς, ότι έπρεπε να το εξετάσει, γδύνοντάς το, έχοντας τώρα στο μυαλό μου όλο αυτό που έχει συμβεί, ότι είναι ένας άνθρωπος που έκλεινε ραντεβού με το 12χρονο, πάω να τρελαθώ. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι η κόρη μου ήταν στα χέρια αυτού του ανθρώπου και την εξέταζε και την άγγιζε», είπε.

Όπως είπε η μητέρα, τον γιατρό της τον σύστησε η μητέρα μια φίλης της κόρης της, την οποία επίσης είχε εξετάσει. Μετά τις αποκαλύψεις για την αρρωστημένη δράση του γιατρού νιώθει αηδιασμένη.

Σεπόλια: «Αναγνώρισε τους πέντε συλληφθέντες» λέει η δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης

Με μια ακόμη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στην Ανακρίτρια το περασμένο Σάββατο, η 12χρονη από τα Σεπόλια, θύμα του Ηλία Μίχου και των δεκάδων αρρωστημένων βιαστών της, έδωσε μια νέα διάσταση στην συγκλονιστική αυτή υπόθεση.

Από τους πέντε νέους συλληφθέντες παιδοβιαστές, μόνο οι δύο είχαν κλείσει ραντεβού με τον Ηλία Μίχο μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής Blindchat. Πρόκειται για τους δύο Έλληνες, τον 49χρονο Π. Λ., οδηγό στο επάγγελμα και άγαμο, και τον 44χρονο ιδιωτικό υπάλληλο και πατέρα δύο παιδιών, Α.Μ.

Οι άλλοι τρείς, ο 65χρονος γιατρός και οι δύο Πακιστανοί, 50 και 23 χρόνων, είναι κάτοικοι της περιοχής, ο δερματολόγος έχει το ιατρείο του στα Σεπόλια, και γνωρίζουν προσωπικά τον προαγωγό του άτυχου κοριτσιού Ηλία Μίχο. Κάτι που αποδεικνύει πλέον πως ο προφυλακισμένος Μίχος δεν έβρισκε «πελάτες» μόνο μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και ιστοσελίδων γνωριμιών, όπου εμφανιζόταν ως το θύμα του και έκλεινε ραντεβού, αλλά πουλούσε το άτυχο κορίτσι και σε γνωστούς του και μάλιστα στην ίδια γειτονιά που ζούσε η 12χρονη με την οικογένεια της.

Τα στοιχεία για τις τελευταίες αυτές συλλήψεις, που φτάνουν τον αριθμό των κατηγορουμένων στους 15, προέκυψαν από την ανάλυση των κινητών τηλεφώνων του Μίχου που συνεχίζεται στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας. Εκεί οι ειδικοί αξιωματικοί ανακάλυψαν μηνύματα του Μίχου με τον γιατρό και τους δύο Πακιστανούς μέσω εφαρμογών επικοινωνίας, και διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο για γνωριμίες μέσω διαδικτύου αλλά γνωστούς του στους οποίους έστελνε το κοριτσάκι.

Μάλιστα τα ραντεβού που έκλεισε με τον γιατρό ήταν περισσότερα από ένα και το κοριτσάκι πήγαινε στο ιατρείο του.

Μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας των τριών αυτών προσώπων, αλλά και των άλλων δύο που ο Μίχος υποδυόμενος την ανήλικη κοπέλα προσέγγισε μέσω της ιστοσελίδας γνωριμιών Blindchat, η Ανακρίτρια κάλεσε και πάλι την 12χρονη να δώσει κατάθεση με την βοήθεια παιδοψυχολόγου της Αστυνομίας, κατά την διάρκεια της οποίας τους αναγνώρισε και τους πέντε και έδωσε λεπτομέρειες για καθέναν από αυτούς.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων πιστεύουν ότι υπάρχουν και άλλα πρόσωπα από την περιοχή των Σεπολίων, γνωστοί και φίλοι του Ηλία Μίχου, οι οποίοι βίασαν την 12χρονη έναντι αμοιβής, όμως από το ψυχολογικό βάρος που της προκάλεσε το ξέσπασμα της υπόθεσης δεν είναι ακόμη σε θέση να ανοιχτεί και να αποκαλύψει τα πάντα στους ειδικούς παιδοψυχολόγους.

Ταραχοπούλου: Η 12χρονη αναγνώρισε τους πέντε συλληφθέντες

Στον ΑΝΤ1 μίλησε την Πέμπτη, η δικηγόρος Ασπασία Ταραχοπούλου, συνήγορος της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό, που έχει βρεθεί τους τελευταίους μήνες στο επίκεντρο της δυσώδους υπόθεσης μαστροπείας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Αναφερόμενη στις πέντε συλλήψεις που έγιναν την Τετάρτη, όταν οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς και τρεις Έλληνες, εκ των οποίων ένας 65χρονος ιατρός, η δικηγόρος είπε ότι «στην τελευταία κατάθεση της μικρής, στις 3 Φεβρουαρίου, αναγνώρισε κάποια άτομα και αναμέναμε να βγουν τα εντάλματα σύλληψης».

Η κ. Ταραχοπούλου αναφέρθηκε και στην πρώτη συνάντηση της ανήλικης με την προφυλακισμένη μητέρα της, μετά από μήνες, λέγοντας ότι «είδε την μητέρα της, στις 20:30 το βράδυ, μαζί με τον αδελφό της. Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή, έκλαιγαν όλοι, ακόμη και η ψυχολόγος που ήταν παρούσα. Ήταν πολύ δύσκολο το παιδί να φεύγει και να αφήνει την μητέρα του στην φυλακή, γιατί το παιδί αισθάνεται ενοχές για όσα έχουν συμβεί στην οικογένεια της»

Η δικηγόρος αναφέρθηκε σε «συνεχείς, πολύωρες και εξαντλητικές καταθέσεις του παιδιού στην ΓΑΔΑ, όχι στο σπίτι του» και σημείωσε ότι «η Πολιτεία δεν έχει κάνει ότι πρέπει και δεν υπάρχει ένα σχέδιο και μια μέριμνα της Πολιτείας για το παιδί και για όλη την οικογένεια», αναφέροντας ότι παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, ακόμη δεν παρέχεται στην 12χρονη κατ΄ οίκον διδασκαλία, προκειμένου να υπάρχει αυξημένη προστασία της.

Διαβάστε επίσης:

Σεπόλια: Έρχονται και νέες συλλήψεις για τη 12χρονη - Τη βίασε τρεις φορές στο ιατρείο ο 65χρονος

Σεπόλια: «Πήγα για μια εξέταση στο πόδι και με θώπευσε στο στήθος», καταγγέλει πελάτισσα του γιατρού

Σεπόλια: «Αναγνώρισε τους πέντε συλληφθέντες» λέει η δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης