ΕΛΛΑΔΑ

Νόρα Βαλσάμη: Είμαστε σε απόγνωση μετά τον πλειστηριασμό, λέει ο γιος του Ερρίκου Ανδρέου

Ερρίκος Ανδρέου, Νόρα Βαλσάμη
Ο Ερρίκος Ανδρέου και η Νόρα Βαλσάμη σε στιγμιότυπο από τον γάμο τους

Έπειτα από 22 ημέρες από τον θάνατο του σκηνοθέτη και συζύγου της Νόρας Βαλσάμη, ο γιος του, Ερικ, μίλησε για πρώτη φορά - Τι είπε για τον πλειστηριασμό

Η οικογένεια της Νόρας Βαλσάμη έχει οικονομικά προβλήματα αλλά ποτέ δεν μιλούσε γι' αυτά. Έπειτα από έναν πλειστηριασμό η οικογένεια της ηθοποιού περνά αρκετά δύσκολα.

Έπρεπε δηλαδή να γίνει γνωστός ένας πλειστηριασμός ακινήτου της οικογένειας της ηθοποιού από τον Ερρίκο Ανδρέου, πριν από τρία χρόνια για να αποκαλυφθούν τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας.

Έπειτα από 22 ημέρες από τον θάνατο του σκηνοθέτη και συζύγου της Νόρας Βαλσάμη, ο γιος του, Ερικ, μίλησε για πρώτη φορά. Μιλώντας συγκεκριμένα στην Espresso ο Ερρίκος Ανδρέου αναφέρθηκε στο δράμα που περνά μαζί με τη μητέρα του.

«Ακόμα δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε και να ξεπεράσουμε τον χαμό του. Συνέβαλαν πολλά πράγματα συνδυαστικά που μας οδήγησαν στην κατηφόρα. Λίγο τα οικονομικά, λίγο η απομόνωση εδώ στη Σύρο, όπου χάσαμε τις παρέες της οικογένειας, οι τράπεζες που μας οδήγησαν να μείνουμε μόνιμα εδώ στο νησί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι είπε ο Ερικ Ανδρέου για τον πλειστηριασμό

«Είναι ανεξήγητα όλα αυτά που μας έτυχαν. Οδηγηθήκαμε στην ανάγκη να "μαζευτούμε” κάπως ως οικογένεια, παρόλο που δεν κάναμε ποτέ έξαλλη ή επιπόλαιη ζωή. Τους γονείς μου όλοι τους αγαπούσαν. Οι γονείς μου είχαν παρέα την Αλίκη, τη Ζωή, συνεργάτες από το θέατρο, από τον κινηματογράφο. Δεν δώσαμε ποτέ κανένα δικαίωμα. Δυστυχώς όμως η αδικία πολλές φορές επικρατεί του καλού. Νομίζω, δεν μας άξιζε τέτοια μεταχείριση», ανέφερε ο γιος της Νόρας Βαλσάμη και του Ερρίκου Ανδρέου.

Και πρόσθεσε: «Ολοι οι καλλιτέχνες στάθηκαν στο πλευρό μας, τις δύσκολες στιγμές που περνούσαμε. Και κυρίως το σωματείο των ηθοποιών. Γιατί η μαμά μου και ο μπαμπάς μου ήταν πάντα κοντά τους, όταν και οι δύο μεσουρανούσαν. Και οι γονείς μου τους αγάπησαν όλους τους καλλιτέχνες, όπως και το αντίστροφο. Υπήρχε πάρα πολύ μεγάλη στήριξη από τους συναδέλφους, όμως η απομόνωσή μας εδώ στο νησί ίσως να έπαιξε ρόλο.

Η οικογένειά μας δεν πήγαινε ποτέ για μεγάλα πράγματα. Οι γονείς μου δεν ανήκαν στην κατηγορία των πλουσίων που έβγαλαν "πειρατικά” χρήματα. Είχαν την ευχέρεια να συνεργαστούν με τον Φίνο και να οδηγηθούν στον σωστό δρόμο από την αρχή της καριέρας τους. Και το ψωμί που έβγαλαν ήταν νόμιμο μέχρι και την τελευταία δραχμή».