ΕΛΛΑΔΑ

Τραγικές στιγμές στα Τέμπη: Με σεντόνια διασώστες της ΕΜΑΚ ψάχνουν στα συντρίμμια

Τραγικές στιγμές στα Τέμπη:  Με σεντόνια διασώστες της ΕΜΑΚ ψάχνουν στα συντρίμμια
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Με σεντόνι στα χέρια διασώστες και άντρες της ΕΜΑΚ ψάχνουν στα συντρίμμια για ανθρώπινες σορούς και μέλη... Χάνονται οι ελπίδες για επιζώντες - Συγκλονίζει η μαρτυρία διασώστη του ΕΚΑΒ

Τραγωδία δίχως τέλος στα Τέμπη μετά τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων. Οι νεκροί έχουν φτάσει μέχρι στιγμής του 38 σύμφωνα με την Πυροσβεστική ενώ οι τραυματίες στα νοσοκομεία ανέρχονται στους 66.

Οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη που ήταν και ο προορισμός της αμαξοστοιχίας που είχε ξεκινήσει περίπου στις 19:30 το απόγευμα της Τρίτης 28/02 από την Αθήνα.

Συγκλονίζουν οι εικόνες και τα βίντεο που έρχονται από το σημείο του δυστυχήματος, με τους διασώστες της ΕΜΑΚ να κρατάνε σεντόνια προκειμένου να βγάλουν ανθρώπινα μέλη ή σορούς από την άμορφη μάζα που έχει δημιουργηθεί στα συντρίμμια. Οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί λιγοστεύουν ενώ ένας μεγάλος αριθμός ατόμων δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Διασώστης ΕΚΑΒ στα Τέμπη: «Εδώ η κατάσταση είναι τραγική»

Διασώστης του ΕΚΑΒ μίλησε στην ΕΡΤ για τις εικόνες που αντικρίζει τις τελευταίες ώρες που επιχειρεί στα Τέμπη.

«Η κατάσταση εδώ είναι τραγική. Τα βαγόνια είναι μια μάζα. Προσπαθούν σιγά σιγά κομμάτι κομμάτι όσο μπορούνε να σηκώσουν κομμάτια και να κόψουν ότι μπορούν για να βρεθούν σώματα. Είναι μια άμορφη μάζα από σιδερικά, με λαμαρίνες και πολύ βαριά σίδερα.»

Σχετικά με τη διάσωση ανέφερε: «Γίνεται πολύ σιγά με πολλή προσοχή. Θα πάρει πολύ χρόνο. Η μάζα είναι τόσο πολτοποιημένη που είναι πολύ δύσκολα εδώ. Προσπαθούνε πολλοί πυροσβέστες που επιχειρούν πολύ σιγά με πολλή προσοχή. Στα άλλα βαγόνια έχουν κάνει έρευνα. Στο κομμάτι εδώ μπροστά ότι μπορεί να γίνει.»

Στο σημείο της τραγωδίας παραμένουν τρία οχήματα του ΕΚΑΒ και αναμένουν.