ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Μύριζε θάνατο» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες επιβατών

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Μύριζε θάνατο» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες επιβατών

«Ήταν πραγματικά κόλαση επί γης», είπε επιβάτης για το δυστύχημα στα Τέμπη που έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των επιβατών που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από το φρικτό δυστύχημα των τρένων στα Τέμπη.

«Ήταν πραγματικά κόλαση επί γης. Μύριζε θάνατο, εκεί που ήμασταν. Το δικό μου το βαγόνι ήταν εκείνο που έχει καεί ολόκληρο… έσπασαν τα παράθυρα, πηδήξαμε κάτω», δήλωσε ο τραυματίας, Δημήτρης Κωσταρέλλος.

«Μια άμορφη μάζα μέσα σε καπνούς, γυαλιά. Σε μια στιγμή είδαμε και τα καθίσματα πάνω. Είχε αναποδογυρίσει το βαγόνι[…] Είχε δύο φωτιές θυμάμαι, είχε κι άλλες γιατί είχε πολύ καπνό κι υπήρχαν κι άλλες θυμάμαι στο τοπίο. Η μία ήταν στην τρύπα που βρήκαμε για να βγούμε. Ένας ψύχραιμος ανέλαβε να σβήσει τη φωτιά με κάποια ρούχα, μέχρι να μπορέσουμε να βγούμε, να απεγκλωβίσουμε όσα άτομα μπορούσαμε και να τους βγάλουμε από την τρύπα», αναφέρει ο Στέργιος Μιναέμης που κατάφερε να βγει από το τρένο.

Ένας 42χρονος επιβάτης είπε χαρακτηριστικά: «Όταν έπεσα κάτω τότε σηκώθηκα όρθιος και πετάχτηκαν αίματα στα μάτια, στο κεφάλι στο πρόσωπο. Μετά σηκώνομαι. Βοήθεια φώναζαν τα κορίτσια, τσίριζαν… Οι πόρτες κλειδώθηκαν από εκεί, δεν μπορούσα να ανοίξω το φως, παρέμεινε ανοιχτό».

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: «Κλειδί» στις έρευνες η στιγμή της έκρηξης - Γρίφος το πόσοι επέβαιναν στο μοιραίο τρένο

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η αντίδραση των μαθητών σε όλη την Ελλάδα

Τέμπη: Θρήνος στην Κατερίνη για την Αθηνά - Την έψαχνε ο αδερφός της μέχρι την τελευταία στιγμή