ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη - Ρεπορτάζ Newsbomb: «Δεν υπάρχουν μπουκάλες υγραερίου στα τρένα»

Τέμπη - Ρεπορτάζ Newsbomb: «Δεν υπάρχουν μπουκάλες υγραερίου στα τρένα»
INTIME

Πρώην μηχανοδηγός του ΟΣΕ ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν φιάλες υγραερίου στα τρένα και πώς οι λόγοι της έκρηξης οφείλονται στα ηλεκτροκινούμενα καλώδια

Απαντήσεις στα ερωτήματα για τις φιάλες υγραερίου και την έκρηξη που σημειώθηκε μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη έδωσε ένας πρώην μηχανοδηγός του ΟΣΕ στο Newsbomb.gr.

Εξηγώντας από που προκλήθηκε η έκρηξη τόνισε ότι δεν υπάρχουν φιάλες υγραερίου μέσα στο τρένο διαψεύδοντας τα σχετικά δημοσιεύματα ενώ εξήγησε από που προκλήθηκε η έκρηξη.

«Δεν υπάρχουν μπουκάλες αερίου στα τρένα. Οι μπουκάλες που είδαν οι διασώστες ή οι δημοσιογράφοι ή ο οποιοσδήποτε είναι μπουκάλες που γίνεται συσσώρευση, αποθήκευση αέρα για να πιάνουν τα φρένα του τρένου. Δεν υπάρχουν φιάλες αερίου», ανέφερε αρχικά ο μηχανοδηγός.

«Από πάνω είναι το καλώδιο που δίνει την εντολή στο τρένο να πηγαίνει. Είναι ηλεκτρονικούμενα, έχουν 25.000 volt. Με τη σύγκρουση τα 25.000 volt με κάποια λάδια σε κάποια ανταλλακτικά που έχουν οι μηχανές προκάλεσαν αυτή την πυράκτωση. Ότι έγινε, προκλήθηκε από τα καλώδια του ρεύματος που κόπηκαν και από τη σύγκρουση που έσπασαν τα λάδια των κινητήρων», πρόσθεσε ο έμπειρος μηχανοδηγός.

Φυσικά τα ακριβή αίτια θα διευκρινιστούν από τους εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που δεν έχουν σταματήσει λεπτό τις έρευνες για το θανατηφόρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται ότι το Πυροσβεστικό Σώμα προέβη σε διευκρινίσεις, οι οποίες αναφέρουν ότι κατά τη διαδικασία ελέγχου για τον εντοπισμό ατόμων στους χώρους των βαγονιών αλλά και στον ευρύτερο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, δεν έχουν βρεθεί φιάλες ή θραύσματα φιαλών υγραερίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τις φιάλες υγραερίου

«Με αφορμή πρόσφατες αναφορές σε ΜΜΕ περί ανεύρεσης δύο (2) φιαλών υγραερίου, στο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, στα Τέμπη, το Πυροσβεστικό Σώμα διευκρινίζει: Κατά την διαδικασία ελέγχου για τον εντοπισμό ατόμων στους χώρους των βαγονιών αλλά και στον ευρύτερο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, δεν έχουν βρεθεί φιάλες ή θραύσματα φιαλών υγραερίου.

Συνεπώς, οι σχετικές με το θέμα δημοσιογραφικές αναφορές, οι οποίες μάλιστα αποδόθηκαν σε Εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.»

Σχετικές ειδήσεις:

Τέμπη: Ερωτήματα για τις φιάλες υγραερίου στα βαγόνια του τρένου

Τραγωδία στα Τέμπη: Δεν βρέθηκαν φιάλες υγραερίου στο τρένο