ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Όταν η Ευδοκία συνάντησε τη μητέρα της μετά τη σύγκρουση - «Σκέφτηκα ότι θα τη χάσω»

Τέμπη: Όταν η Ευδοκία συνάντησε τη μητέρα της μετά τη σύγκρουση - «Σκέφτηκα ότι θα τη χάσω»
GLOMEX

Συγκλονίζουν οι ιστορίες των επιβατών που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη - Γονείς περίμεναν να ακούσουν ότι τα παιδιά τους είναι ζωντανά

Η Ευδοκία ήταν ανάμεσα στους επιβάτες που τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου.

Η ίδια κατάφερε να βγει ζωντανή από το πολύνεκρο δυστύχημα ενώ πέρασε τις πρώτες ημέρες στο νοσοκομείο. Πλέον είναι πολύ καλύτερα στην υγεία της. Όπως είπε στο «Πάμε Δανάη» υπάρχει πόνος από τα ράμματα, ο οποίος είναι σωματικά διαχειρίσιμος.

Η Ευδοκία βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι μαζί με έναν φίλο της. Όταν το τρένο συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία το χέρι της εγκλωβίστηκε ανάμεσα στο κάθισμα και τον τοίχο του βαγονιού. «Σαν άνθρωπος δεν έχω ψυχραιμία. Κοκκαλώνω, δεν μπορώ να διαχειριστώ την κατάσταση», εξομολογήθηκε η επιζήσασα λέγοντας ότι εκείνος που τη βοήθησε ήταν ο φίλος της.

«Κάποια άτομα είχαν κινητά τηλέφωνα κι έβλεπαν ειδήσεις. Τότε μάθαμε ότι είχε γίνει σύγκρουση δύο τρένων, δεν το είχαμε καταλάβει», ανέφερε για τον τρόπο που έμαθε τι είχε συμβεί.

Η Ευδοκία πρώτα ειδοποίησε τη μητέρα της. Της έστειλε μήνυμα που έλεγε: «Μαμά, έχει εκτροχιαστεί το τρένο. Είμαι καλά. Έχω μια πληγή στην πλάτα, αλλά είμαι καλά».

Μαμά και κόρη συναντήθηκαν ξανά όταν το πούλμαν κατέβασε στη Λάρισα κάποιους από τους επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας. Ήταν από τις πρώτες συγκλονιστικές στιγμές που είχαν βγει στη δημοσιότητα με τη μητέρα να περιμένει το παιδί της γεμάτη αγωνία.

Το πρώτο πράγμα που είπε η μητέρα στην Ευδοκία ήταν ότι φοβόταν πώς θα την έχανε. «Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να τη χάσω κι εγώ…», είπε με λυγμούς η Ευδοκία.