ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Συγκλόνισε ο επικήδειος του ιερέα πατέρα του Κυπριανού Παπαϊωάννου

Τέμπη: Συγκλόνισε ο επικήδειος του ιερέα πατέρα του Κυπριανού Παπαϊωάννου

Συγκλόνισε ο πατέρας του 23χρονου Κυπριανού Παπαΐώαννου, στον επικήδειο που εκφώνησε για τον γιό του που σκοτώθηκε στην τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκλονιστικά ήταν τα λόγια με τα οποία αποχαιρέτησε τον γιό του που χάθηκε στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο ιερέας πατέρας του Κυπριανού Παπαϊωάννου, στην κηδεία του που έγινε στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στο Αυγόρου της Κύπρου.

«Έτσι πατρικά να πω κάποιες σκέψεις για τον Κυπριανό. Τι θα κάνεις την Τυρινή γιε μου; τον ρώτησα, “θα πάω με τη Χριστίνα μου στην Άνδρο για να προσευχηθούμε και να πάρουμε την ευλογία της Αγίας Μαρίνας”, μου είπε. “Ευλογημένα να πάτε γιε μου, προσεκτικά, με το καλό να επιστρέψετε”, του είπα εγώ».

«Πώς θα πας πίσω Θεσσαλονίκη γιε μου, με αεροπλάνο ή τρένο;». «Θα πάω με το τρένο που είναι πιο φτηνό και θα διαβάζω στον δρόμο για να κερδίσω χρόνο γιατί όπως ξέρεις με περιμένουν υποχρεώσεις. Οι υποχρεώσεις ήταν ότι στις 27 Αυγούστου θα παντρευόταν με την αγαπημένη του Χριστίνα», συνέχισε στον επικήδειο ο πατέρας του Κύπριου φοιτητή.

«Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε σε κάποιον είναι ότι θα είμαστε δίπλα σου αλλά τον τρόπο και τον χρόνο μπορεί να μας το πει ο παντοκράτωρ Κύριος. Τώρα ο Θεός είναι δίπλα σου γιε μου, δίπλα στην πολυμαρτυρική σορό σου, αλλά και στην όλο φως ψυχή σου. Η Αγία Μαρίνα οι Άγιοι Απόστολοι, ο Απόστολος Βαρνάβας και η μάνα μας η Παναγία θα είναι μαζί σου λεβέντη μου».

«Αχ, αυτό το τρένο!» «Τρίτη βράδυ 28 Φεβρουαρίου: ήρθε η μνηστή σου ανήσυχη ότι κάτι έχει συμβεί. Αχ, αυτό το τρένο! Θέε μου, βοήθα να μην έχει συμβεί κάτι σοβαρό, σκέφτηκα. Πατέρας είμαι, Θεέ μου έλεγα βοήθησε τους όλους αλλά πρόσεξε και τον γιο μου μην πάθει τίποτα, γιατί είμαι ιερέας».

Σχετικές ειδήσεις

Τέμπη: Το «διπλό» πρόγραμμα που «καίει» τον επιθεωρητή - Γιατί τον καλεί η ανακρίτρια

Απεργία: Συγκεντρώσεις και πορεία στην Αθήνα για το δυστύχημα στα Τέμπη - Ογκώδες το συλλαλητήριο

Τέμπη: Ταυτοποιήθηκε ακόμα μία σορός - Ανήκει σε Σύρο επιβάτη