ΕΛΛΑΔΑ

Δεν άλλαξε η εικόνα εγκατάλειψης στα τούνελ της Κακιάς Σκάλας

Δεν άλλαξε η εικόνα εγκατάλειψης στα τούνελ της Κακιάς Σκάλας

Αυτοψία πραγματοποίησε το OPEN στις σήραγγες της Κακιάς Σκάλας

Δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη για το χάος και το πλιάτσικο μέσα στο μήκος 2,5χλμ τούνελ στην Κακιά Σκάλα, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Όσο αδιανόητο και αν φαίνεται πριν την τραγωδία στα Τέμπη καθημερινά από τα τούνελ περνούσαν δεκάδες αμαξοστοιχίες.

Μέχρι και σήμερα συναντάται η ίδια εικόνα. Δεν έχει γίνει καμία εργασία αποκατάστασης των σοβαρών ελλείψεων. 26 ημέρες μετά την τραγωδία κλιμάκια του ΟΣΕ συνεχίζουν να κάνουν καταγραφή των ζημιών και ακόμα δεν έχει γίνει ούτε μία αποκατάσταση βλάβης. Οι εικόνες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ρεπορτάζ του OPEN είναι τουλάχιστον ανησυχητικές.

Την ίδια στιγμή, ο ΟΣΕ θα ήθελε να ξεκινήσει εκ νέου το δρομολόγιο από την Αθήνα για το Κιάτο, με τους συρμούς να περνούν από τη συγκεκριμένη σήραγγα η οποία δεν έχει ούτε εξαερισμό, ούτε φωτισμό αλλά ούτε πυρασφάλεια.

Μέσα στο σκοτεινό τούνελ, η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Εντός της σήραγγας της Κακιάς Σκάλας δεν λειτουργεί ούτε ο εξαερισμός. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN ο εξαερισμός δεν λειτουργεί γιατί τα καλώδια των τουρμπινών του εξαερισμού έχουν κοπεί από του κυνηγούς χαλκού.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε από τους τοίχους του τούνελ να περνούν καλώδια ηλεκτρισμού, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, με τις λάμπες να βρίσκονται στις θέση τους χωρίς να έχουν ρεύμα.

Σε περίπτωση που γίνει κάποιο ατύχημα ή κάποιος χρειαστεί κάτι μέσα στη σήραγγα της Κακιάς Σκάλας, δεν θα μπορέσει να καλέσει σε βοήθεια καθώς το σήμα δεν λειτουργεί. Το ίδιο συμβαίνει και με το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης.

Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ η κάμερα του σταθμού συνάντησε και ένα από τα κλιμάκια του ΟΣΕ που έκανε αυτοψία μέσα στη σήραγγα.

«Αυτή τη στιγμή κάνουμε κάποιους ελέγχους, για να αποκαταστήσουμε ότι μπορούμε», ανέφερε υπάλληλος του ΟΣΕ.

Αποκαρδιωτική η εικόνα από την έξοδο κινδύνου της σήραγγας που βρίσκεται 1 περίπου χλμ εντός της σήραγγας. Οι πόρτες είναι σπασμένες . Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε περίπτωση που κάτι συμβεί κανείς δεν θα μπορέσει να ανοίξει τις πόρτες. Παράλληλα , δεν υπάρχει σήμα ούτε στο κινητό για να καλέσει κάποιος σε βοήθεια αν χρειαστεί.

Τέλος σημειώνεται ότι άγνωστο παραμένει το πότε θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια αλλά και το πότε θα γίνει η αποκατάσταση των ελλείψεων που παρατηρούνται.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ του OPEN

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Αποκαλύψεις για την «αμαρτωλή» σύμβαση 717 - Τα διαχρονικά λάθη και οι παραλείψεις

Δυστύχημα Τέμπη: Μάχη για τη ζωή τους δίνουν στη ΜΕΘ 4 τραυματίες

Τα μοιραία λόγια του σταθμάρχη: «Είμαι έτοιμος να κάνω βάρδια μόνος μου, βάλτε με στο πρόγραμμα»