ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εικόνες ντροπής στο «Ιπποκράτειο» - Ασθενής εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ

Θεσσαλονίκη: Εικόνες ντροπής στο «Ιπποκράτειο» - Ασθενής εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ
ΑΣΥ

Αδιανόητες εικόνες στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου διασωληνωμένος ασθενής εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ.

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρει η ΑΣΥ, τα ξημερώματα της Τετάρτης (29/3), ένας διασωληνωμένος ασθενής εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ του νοσοκομείου, με τις εικόνες να είναι τριτοκοσμικές και να προκαλούν έντονες αντιδράσεις.

Όπως αναφέρει ο 902.gr, η ΑΣΥ υποστηρίζει πως ακόμα και αυτή η καθυστέρηση των λίγων λεπτών για τον ασθενή της ΜΕΘ, θα μπορούσε να αποβεί ακόμα και μοιραία. Μάλιστα, αναφέρουν χαρακτηριστικά πως αν συμβεί το παραμικρό τότε οι αρμόδιοι δεν θα διστάσουν να τους χαρακτηρίσουν ως «νέους σταθμάρχες» έτσι ώστε να αποτινάξουν από πάνω τους τις ευθύνες.

«Θα το πούμε καθαρά. Όσο η χρηματοδότηση των νοσοκομείων μειώνεται διαρκώς με ευθύνη όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν, όσο οι τεχνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων παραδίδονται σε εργολαβίες με ευθύνη όσων διοίκησαν και διοικούν τα νοσοκομεία, όσο παγιώνονται οι λογικές κόστους – οφέλους και το κριτήριο του κέρδους των εταιρειών στο υποβαθμισμένο και εμπορευματοποιημένο ΕΣΥ, τόσο θα πληθαίνουν αυτού του είδους οι εικόνες και θα κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΣΥ.