ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πλοίο προσέκρουσε σε ναυάγιο - Συνελήφθη ο πλοίαρχος

Θεσσαλονίκη: Πλοίο προσέκρουσε σε ναυάγιο - Συνελήφθη ο πλοίαρχος
Typosthess.gr

Θεσσαλονίκη: Μετά από επιθεώρηση των υφάλων από εξειδικευμένο συνεργείο διαπιστώθηκε ρηγμάτωση στην δεξία πλευρά του 

Ένα πλοίο με σημαία Πορτογαλίας προσέκρουσε σε ναυάγιο στην είσοδο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, περιστατικό για το όποιο συνελήφθη ο πλοίαρχος του Φ/Γ πλοίου, όπως έγινε γνωστό από ενημέρωση της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε για πιθανό πρόβλημα σε Φ/Γ πλοίο εμπορευματοκιβωτίων σημαίας Πορτογαλίας, το οποίο βρίσκεται παραβεβλημένο σε κρηπίδωμα του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν εξουσιοδοτημένοι Επιθεωρητές της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα typosthes.gr, διαπίστωσαν ότι το εν λόγω πλοίο προσέκρουσε την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 σε χαρτογραφημένο ναυάγιο έξω από τον κυματοθραύστη, κατά τον είσπλου του στον οικείο λιμένα.

Ακολούθησε επιθεώρηση των υφάλων από εξειδικευμένο συνεργείο, κατά την οποία διαπιστώθηκε ρηγμάτωση στη δεξιά πλευρά του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του Φ/Γ πλοίου και επιβλήθηκε το μέτρο της κράτησης, ενώ πρόκειται να κινηθεί η διαδικασία των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Σύμφωνα με το λιμενικό, από το εν λόγω περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.