ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Πιθανή η επιστροφή του παιδεραστή προπονητή μπάσκετ στη φυλακή

Κρήτη: Πιθανή η επιστροφή του παιδεραστή προπονητή μπάσκετ στη φυλακή

Κρήτη: Το βούλευμα της αποφυλάκισής του βρίσκεται πλέον στα χέρια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου ενώ η αποφυλάκιση του είναι απόλυτα νόμιμη, παρά την καταδίκη του σε 401 χρόνια κάθειρξη, καθώς τα 1.300 μεροκάματα στη φυλακή και η καλή διαγωγή προσμετρήθηκαν, ενώ είχε ήδη εκτίσει το 1/3 της ποινής του.

Ανοιχτό φαίνεται πως είναι το ενδεχόμενο επιστροφής στη φυλακή του παιδεραστή προπονητή μπάσκετ από το Ρέθυμνο, ο οποίος είχε φυλακιστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών, με το βούλευμα της αποφυλάκισής του να βρίσκεται πλέον στα χέρια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου.

«Από την ηλικία των 10 με 13 ετών, πέρασα σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή μου. Δέχτηκα αυτό το πράγμα, μπήκε στη φυλακή και είναι εκεί που πρέπει να είναι», αναφέρει ένα από τα 36 θύματα του παιδεραστή, όταν ενήλικος πια πριν ένα χρόνο περιέγραφε τον εφιάλτη που έζησε ως παιδί στα χέρια του προπονητή.

«Ό,τι κι αν μου έλεγε, εγώ θα το έκανα επειδή τον εμπιστευόμουν. Κι ήμασταν πάρα πολλά παιδιά έτσι. Δεν είχαμε καταλάβει ακριβώς τι πήγαινε λάθος».

Ο προπονητής αυτός, που πριν από δώδεκα χρόνια σόκαρε το πανελλήνιο όταν ήρθε στην δημοσιότητα η φριχτή υπόθεση που προκάλεσε πόνο στα παιδιά αλλά και τις οικογένειές τους στην Κρήτη, μετά από 12 χρόνια και έξι μήνες είναι ελεύθερος.

«Θα το πω όπως έχω συνηθίσει να το διατυπώνω. Αυτή η αποφυλάκιση δεν είναι σε καμία περίπτωση κοινωνικά αποδεκτή απολύτως», λέει ο πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ρεθύμνου, Ευάγγελος Μουνδριανάκης.

Πιθανή η επιστροφή του στη φυλακή

Η αποφυλάκιση του είναι απόλυτα νόμιμη, παρά την καταδίκη του σε 401 χρόνια κάθειρξη, καθώς τα 1.300 μεροκάματα στη φυλακή και η καλή διαγωγή προσμετρήθηκαν, ενώ είχε ήδη εκτίσει το 1/3 της ποινής του.

Τώρα, με την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που ζήτησε να διερευνήσει το βούλευμα βάσει του οποίου αποφυλακίστηκε ο 59χρονος προπονητής, αυτό ίσως αλλάξει.

– Υπάρχει το ενδεχόμενο να καταλήξει ξανά στη φυλακή;

– Πιστεύω ναι. Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια να ερευνηθούν οι οροί και οι προϋποθέσεις και, από καθαρά νομική άποψη, να οδηγηθεί εκεί από όπου ήρθε».

Όπως έλεγε ο παιδεραστής σε συνεντεύξεις του μέσα από τη φυλακή, τα όσα έκανε δεν ήταν παράνομα.

«Σε δέκα χρόνια αυτή η δίκη θα θεωρείται παρωδία» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.