ΕΛΛΑΔΑ

Μέτσοβο: Βίντεο από την στιγμή που το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες - Συγκλονιστική μαρτυρία

Μέτσοβο: Βίντεο από την στιγμή που το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες - Συγκλονιστική μαρτυρία
grtimes.gr

Βίντεο ντοκουμέντο από τις φλόγες στο σχολικό λεωφορείο με τους 52 μαθητές από Θεσσαλονίκη - Μητέρα περιγράφει όσα έζησε η κόρη της

Φωτιά έπιασε την Κυριακή 9 Απριλίου σε σχολικό λεωφορείου που μετέφερε μαθητές από τη Θεσσαλονίκη στο Μέτσοβο. Συγκεκριμένα η πυρκαγιά ξεκίνησε από το πίσω μέρος του οχήματος στο πούλμαν που μετέφερε 52 μαθητές.

Το λεωφορείο σταμάτησε αμέσως και όλα τα παιδιά βγήκαν έξω με ασφάλεια, ενώ ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Πυροσβέστες έσβησαν την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο όχημα ενώ οι μαθητές παρέμειναν ασφαλείς στο Μέτσοβο.

Η Μίκα Γεωργιάδου, μητέρα μαθήτριας μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για την περιπέτεια που έζησαν τα παιδιά που βρίσκονταν στο πούλμαν.

«Όπως είπε χτύπησε το τηλέφωνο και μας είπαν τα παιδιά ότι το λεωφορείο έπιασε φωτιά. Όπως της περιέγραψαν η φωτιά ξεκίνησε από το πίσω μέρος και άρχισε να μυρίζει καμένο», ανέφερε αρχικά η μητέρα.

«Τα παιδιά μετά τα Τέμπη είναι πιο παρατηρητικά», ανέφερε η κ. Γεωργιάδου.

Τότε μια μαθήτρια το είπε στους καθηγητές και στον οδηγό. Τα παιδιά αφού είπαν στους καθηγητές και στον οδηγό ότι μυρίζει καμένο είδαν να βγαίνει καπνός. Σύμφωνα με την κ. Γεωργιάδου ο καθηγητής χωρίς να τρομάξει τα παιδιά τους είπε να κατέβουν από το λεωφορείο. Όπως εξήγησε το πούλμαν έμεινε περίπου ένα χιλιόμετρο πριν την έξοδο από το Μέτσοβο και το άλλο λεωφορείο που ήταν μαζί γύρισε και πήρε τα παιδιά για να πάνε στο Μέτσοβο, όπου έτσι κι αλλιώς θα έκαναν στάση.

Βίντεο ντοκουμέντο από τις φλόγες στο σχολικό λεωφορείο

Βίντεο που έφερε στο φως το grtimes.gr δείχνει το σχολικό λεωφορείο που είχε τυλιχθεί στις φλόγες, με τους μαθητές να απομακρύνονται γρήγορα από το σημείο.