ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός λεωφορείου δέχθηκε άγρια επίθεση από ομάδα 6 ατόμων

Θεσσαλονίκη: Οδηγός λεωφορείου δέχθηκε άγρια επίθεση από ομάδα 6 ατόμων

Θεσσαλονίκη: Ο οδηγός τραυματίστηκε στο χέρι, ενώ υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων, με την αστυνομία να διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

Ομαδική επίθεση δέχθηκε οδηγός του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης την ώρα που εκτελούσε δρομολόγιο της γραμμής 57, στην περιοχή του Χορτιάτη.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα ThessToday.gr όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι από τους δράστες κατέβηκαν σε στάση, άθελά τους όμως, καθώς δευτερόλεπτα μετά επιχείρησαν να επιβιβαστούν και πάλι στο λεωφορείο. Τότε και για άγνωστο λόγο, ξεκίνησε προστριβή με τον οδηγό, ο οποίος δέχθηκε ομαδική επίθεση, ενώ μάλιστα από την ένταση λίγο έλειψε να σπάσει και η μπροστινή πόρτα του οχήματος.

Τραυματίστηκε ο οδηγός

Στο λεωφορείο όπως ήταν φυσιολογικό επικράτησε αναστάτωση, ενώ κάποιοι επιβάτες έσπευσαν να βοηθήσουν τον οδηγό, ο οποίος από τα απανωτά χτυπήματα που δεχόταν τραυματίστηκε στο χέρι, με το οποίο προσπαθούσε να προστατευτεί.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το θύμα μετέβη στο Α.Τ. Νεαπόλεως – Συκεών ώστε να υποβάλει μήνυση κατά αγνώστων, με την αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

«Να προστατευτούν οι οδηγοί»

Στο ThessToday μίλησε ο πρόεδρος των εργαζόμενων του ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται περιστατικό βίας σε βάρος οδηγών.

«Έχουν συμβεί πολλά και με οδηγούς του ΟΑΣΘ αλλά και με άλλους εργαζόμενους σε άλλες υπηρεσίες», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «βλέπουμε να εντείνονται όλο και περισσότερο αυτά τα φαινόμενα και θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο οδηγός δεν πρέπει να είναι απροστάτευτος. Πρέπει να μπουν καμπίνες οδηγών ώστε να είναι απομονωμένοι, για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών και όχι να είναι έρμαιο μερίδας επιβατών με παραβατική συμπεριφορά».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: «Αν τον αφήσετε ελεύθερο θα με σκοτώσει», ξεσπά 29χρονη μητέρα

Θεσσαλονίκη: Τυφλώθηκε από κλωτσιά ένα μικρό γατάκι - Αναζητούνται οι δράστες

Θεσσαλονίκη: Ο Γολγοθάς της γυναίκας που ζούσε 5 μήνες με βελόνα στην κοιλιά της