ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο μητροκτόνος - Τι υποστηρίζει

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο μητροκτόνος - Τι υποστηρίζει

Ο μητροκτόνος, στην απολογία του φέρεται να είπε ότι προσπάθησε να τη μεταπείσει

Προφυλακιστέος μετά την απολογία του κρίθηκε ο 34χρονος, ο οποίος πριν από περίπου 20 ημέρες σκότωσε τη μητέρα του, στη Χαλκηδόνα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε γεγονός που πυροδότησε υπόνοιες για αυτοχειρία.

Ωστόσο ο 34χρονος όλο το διάστημα κρυβόταν και η σύλληψή του έγινε όταν τον εντόπισαν ένοικοι πολυκατοικίας στην οποία είχε προσπαθήσει να κρυφτεί.

Τι υποστηρίζει

Αμέσως μετά τη συλληψή του, ο 34χρονος σύμφωνα με τον δικηγόρο του, υποστήριξε πως σκότωσε τη μητέρα του για να τη λυτρώσει.

Στην απολογία του σήμερα, ο μητροκτόνος υποστήριξε πως ο ίδιος δεν είχε πρόθεση να τη σκοτώσει, ότι εκείνη του το ζήτησε και πως προσπάθησε να τη μεταπείσει.

«Εκείνη την ημέρα προσπάθησα να την μεταπείσω. Πήγαμε στον Κορινό Πιερίας. Ήταν το μέρος που είχαμε περάσει τις τελευταίες ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές. Στον γυρισμό έπαθε σοκ. Άρχισε να τσιρίζει. Μου ζήτησε να την σκοτώσω. Την πίεσα ότι πρέπει να δει με άλλο τρόπο τη ζωή, είπε δεν αντέχει πλέον. Μου είπε "πήγαινε στην παραλία". Σταματήσαμε για λίγα λεπτά και μιλήσαμε. Μου είπε δεν αντέχω. Πήγα στο πορτ μπαγκαζ πήρα το όπλο. Της είπα δες κάτι, γύρισε και πυροβόλησα», φέρεται να υποστήριξε ο 34χρονος ενώπιον του ανακριτή, σύμφωνα με το thestival.gr.