ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ποινή φυλάκισης 26 μηνών στον άνδρα που απείλησε με μαχαίρι διευθύντρια σχολείου

Κρήτη: Ποινή φυλάκισης 26 μηνών στον άνδρα που απείλησε με μαχαίρι διευθύντρια σχολείου

Κρήτη: Το δικαστήριο έκρινε τον άνδρα ένοχο για απειλή κατά συρροή, εξύβριση κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού και διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας του Δημοσίου.

Ποινή φυλάκισης 26 μηνών επέβαλε το δικαστήριο στον 30χρονο που απείλησε με μαχαίρι διευθύντρια δημοτικού σχολείου στο Ηράκλειο Κρήτης, απαιτώντας να εγγράψει το παιδί του, υπό την προϋπόθεση να καταβάλει μέχρι την Παρασκευή χρηματική εγγύηση 1.000 ευρώ.

Το δικαστήριο έκρινε τον άνδρα ένοχο για απειλή κατά συρροή, εξύβριση κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού και διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας του Δημοσίου, ενώ η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 25 Απριλίου, όταν ο 30χρονος πατέρας πήγε σε δημοτικό σχολείο για να εγγράψει το παιδί του.

Εκεί συνάντησε τη διευθύντρια του σχολείου, στην οποία απαίτησε να λάβει απευθείας με την εγγραφή το επίδομα που δικαιούται από τον νόμο για την εγγραφή παιδιών Ρομά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Όταν η διευθύντρια του εξήγησε ότι υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία και πρέπει να ολοκληρωθούν όλα τα βήματα εκείνος έγινε έξαλλος και άρχισε να φωνάζει, ενώ έβγαλε μαχαίρι και την απείλησε.

Στο σημείο άμεσα μετέβη η αστυνομία και συνέλαβε τον άνδρα, ενώ ενημερώθηκε και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κρήτης.

Σύμφωνα με το cretapost, ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι δεν είχε μαχαίρι (σουγιά) αλλά ένα μπρελόκ.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Νέα αναβολή στη δίκη για την δολοφονία 79χρονου στις Μοίρες - Ένταση και ξύλο στον δράστη

Κρήτη: Αγέλη σκυλιών κατασπάραξε κουνέλια - Στο νοσοκομείο σοκαρισμένος ο κτηνοτρόφος

Κρήτη: Ξεκόλλησε λάστιχο από ασθενοφόρο ενώ μετέφερε διασωληνωμένο βρέφος